Støttede spil - 2018

Herunder findes korte præsentationer af de projekter, der har fået støtte fra Spilordningen.

Produktions- og større udviklingsstøtter

 

Above

Genre: Adventur spil
Platform: PC/PS4/Xbox/Nintendo Switch
Producent: Moth Games ApS 
Støttebeløb: DKK 1.500.000 (produktion)  

ABOVE fletter to genrer sammen, nemlig adventurespil og flysimulator. På den ene side er det en stor eventyrlig fortælling om pigen Mary, der rejser fra sit lille religiøse og konservative ø-samfund ud for at opleve verden. På den anden side er det et spil med stor forkærlighed til flyvemaskiner og selve det at flyve. Spilleren skal både bygge, udbygge og mestre sit fly og tilpasse det til de udfordringer, man sættes over for.

Elk

Genre: Historiedrevet adventure spil
Platform: Nintendo Switch, PC og MAC
Producent: Triple Topping Games IVS
Støttebeløb: DKK 100.000 + 637.200 (udvikling)
 
ELK er et historiedrevet spil, der foregår på den lille ø Elk, hvor et lokalt samfund af skæve eksistenser holder til. Øen er fiktiv - men personerne er alle inspireret af virkelige personer, fra den danske tømrer Lauge Christensens personlige rejseberetninger. I spillets verden er det dog spillets fiktive hovedperson spiludvikleren Frigg, der efter en personlig krise drager ud til øen efter ro og inspiration til sit næste spil.

Heroes and Zeros

Genre: Matematisk puzzle spil
Platform: iOS/Android
Producent: Rubicon Games APS
Støttebeløb: DKK 548.788 (udvikling)  

HEROES AND ZEROS er et spil, man kan spille for at underholde sig med matematikken. Måske spiller man for at blive bedre venner med matematikken, og måske spiller man fordi man allerede er gode venner med matematikken.

Håbløs

Genre: Interaktiv tegneserie
Platform: Mobil og tablets
Producent: Niila ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 + 100.000 + 500.000 (udvikling)

HÅBLØS er en interaktiv grafisk fortælling om angst og depression, men alligevel fortælles der med en tone, hvor der ofte kan trækkes på smilebåndet. Spillet foregår i et miljø inspireret af nutidens nordvest-kvarter i København, og spilleren følger hovedkarakteren ’Pigen’, som styres gennem de interaktive spilsekvenser. 

Little Alice

Genre: Interaktiv børnebog
Platform: AR app/bog
Producent: Step In Books ApS 
Støttebeløb: DKK 530.000 (udvikling)

LITTLE ALICE er et augmented reality spil til børn på 4-8 år, der tager sit afsæt i Lewis Carolls fortælling om Alice. Spillet udvikles i to versioner: Én kombinerer spillet med en fysisk bog, hvor en voksen læser højt for et barn, som udforsker fortællingens univers i en tilhørende spiloplevelse. I den anden version er bogen integreret i den digitale app med indtalt tekst, og kan opleves af barnet uden, at en voksen behøver at være til sted.

Løb i tiden

Genre: Motions og læringsspil
Platform: iOS og Android smartphones
Producent: Lucus ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 + 288.000 (udvikling)
 
LØB I TIDEN er en kombination af en løbe-app, en historiebog og et undervisningsspil, hvor elever fra 5.til 9. klasse via en smartphone får mulighed for at lytte til og interagere med vigtige epoker i danmarkshistorien - men kun hvis eleven holder sig i konstant bevægelse 

Kinesia (tidl. Maestro)

Genre: Musikspil
Platform: VR briller
Producent: Makropol ApS / ThroughLine Games ApS
Støttebeløb: DKK 500.000 (udvikling) / 1.000.000 (produktion)
 
KINESIA er et VR-baseret musikspil med et læringspotentiale omkring symfoniorkesteret og den klassiske musik. Spillet foregår i en animeret og magisk skov, hvor spilleren får rollen som dirigent for et orkester bestående af små eventyrlige væsener, der dog alle har tydelig reference til instrumentgrupperne i det symfoniske orkester. 

Mechanic Miner

Genre: Konstruktionsspil
Platform: PC/Mac/Linux
Producent: Mechanic Miner ApS
Støttebeløb: DKK 975.000 (produktion)  

MECHANIC MINER er et 2D pixel art bygge-spil med elementer fra rolle- og overlevelsesspil, hvor spilleren kan bygge fungerende, dampdrevne maskiner med rigtig fysik. Spilleren har rollen som en ingeniør, der starter som strandet på en fremmed planet uden forsvar eller beskyttelse. Som spiller må man have tiltro til, at man har evnen til at bygge maskiner, som kan hjælpe en med at overleve og udforske verden.

Monster Matematik

Genre: Læringsspil
Platform: iOS, Android og web
Producent: Spræld
Støttebeløb: DKK 99.900 (udvikling) + 172.125 (produktion)  
MONSTER MATEMATIK er et læringsspil, der træner matematik og hovedregning for børn i førskole- og indskolingsalderen. I spillet skal to små og nuttede monstre fodres med de tal, der er de korrekte svar på regneopgaver. Men… små monstre kan godt have sarte maver! Og når de nu hedder Bøvse Bob og Muggen Mås, fornemmer man hurtigt, hvor det bærer hen ad. 

Mus & Kran

Genre: Børnespil
Platform: Mobil og tablets
Producent: Those Eyes 
Støttebeløb: DKK 100.000 + 573.782 (udvikling)  

MUS & KRAN handler om de to venner ’mus’ og ’KRAN’. Mus er en nysgerrig lille mus i kedeldragt, og KRAN en stor og levende kran, der nok er stærk, men ikke tør helt så meget som den lille Mus. Begge er mere end almindeligt begejstrede for maskiner og værktøj, og ethvert nyt eventyr begynder med udsigten til at få fat på et nyt stykke funklende værktøj. 

Nima

Genre: Puzzle adventure
Platform: Mobile platform og Nintendo Switch
Producent: KAPAW! Games IVS
Støttebeløb: DKK 499.919 (udvikling)  

NIMA fortæller på den ene side om den tibetanske dreng Nimas dannelsesrejse, og på den anden side udfolder denne historie sig i et spilmekanisk avanceret puzzle spil, hvor ens rumlige sans bliver udfordret. 

The Forest Quartet

Genre: Musikalsk puzzle adventure
Platform: PC og konsoller
Producent: Mads & Friends 
Støttebeløb: DKK 98.400 + 615.252 (udvikling)
 
THE FOREST QUARTET er et stemningsmættet, historiedrevet musikalsk gådespil, der handler om en dynamisk jazzkvartet af outsiders, der har valgt at leve langt ude i en skov, da de inspireres af naturen. Men spillet forgår i perioden efter, at sangerinden er omkommet i en tragisk ulykke, og det har fået de resterende musikere til at isolere sig og tabe lysten til musik. Spilleren har rollen som sangerindens tilbagevendte ånd, og opgaven er nu at genvække musikrenes livsglæde og spillelyst.

The Journey of the Imperfect Circle

Genre: Historiedrevet platformspil
Platform: PC via Steam
Producent: Lovable Hat Cult I/S
Støttebeløb: DKK 248.400 (udvikling) + 478.464 (produktion)    

THE JOURNEY OF THE IMPERFECT CIRCLE er et kombineret adventure- og platformspil, hvor spilleren har rollen som den nysgerrige - men uperfekte - Cirkel, der ruller ud i verdenen for at finde sig selv. Spillet er tænkt som en form for bittersød allegori over ensomhed, identitet og relationer, men byder samtidigt på klassiske spiludfordringer, hvor forhindringer skal klares for at komme videre. 

TixiTaxi

Genre: Sandkasse robot-simulator
Platform: Mobil/tablet
Producent: Tixibots ApS
Støttebeløb: DKK 320.340 (udvikling)  

TIXITAXI er en robotsimulator for mindre børn. Spillet er et mobilspil befolket af små, søde – men ikke alt for intelligente robotter, som lever deres eget AI-styrede liv, uanset om spilleren blander sig, eller om spillet ligger i lommen. Men når man blander sig, opstår der et mylder af uforudsete og lidt slapstick-aftige situationer. 

Universe

Genre: Puzzle game
Platform: PC og MAC
Producent: Geometric Revolution IVS
Støttebeløb: DKK 650.000 (udvikling)  

UNIVERSE er et puzzle spil, der udfordrer spillerens forestillingsevne, og som frister med gåder, der ofte vandrer tæt på et logisk paradoks, men som alligevel lader sig løse, når man for alvor forstår spillets usædvanlige lovmæssigheder. Spillets univers består af en række forskellige verdener, som hver er fanget i hver sin farvede magiske krystalkugle. Spillets hovedperson kan teleportere sig ind i disse kugler - kaldet ’Orbs’ - og dermed udforske hver enkelt verden. 

Vokabulantis

Genre: Narrativt platformspil
Platform: Konsoller, PC/MAC og mobile enheder
Producent: Kong Orange ApS
Støttebeløb: DKK 643.909 (udvikling)

VOKBULANTIS er et dukkeanimeret historiedrevet platform spil. Spillet følger de to tweens Kurt og Karla, der er blevet forelskede – men som det nu engang kan gå, er de ude af stand til at kommunikere deres svære følelser over for hinanden. I spillet har de bogstaveligt talt tabt mælet, og animeret helt uden mund må parret ordløse drage ind i sprogets verden ”Vokabulantis”, for der at genvinde evnen til at udtrykke sig. 

Wonder Woollie

Genre: Børnespil
Platform: Mobil/tablet
Producent: Fuzzy House ApS
Støttebeløb: DKK 420.000 (udvikling) 

WONDER WOOLLIE er et legeunivers for børn på 3-6 år, der kombinerer digitalt spil med fysisk leg. Wonder Woolies er en række bamselignende karakterer, der befolker det farverige og eventyrlige spilunivers. De har hver deres personlighed og interesser, og spillerne kan derfor opsøge dem i hver deres hus, alt efter hvad de er i humør til – fx finde på opfindelser, bage, lave musik, pynte eller bygge ting. 

Mindre udviklingsstøtter

 
 
Cainwood
Genre: Kooperativt multiplayer spil
Platform: PC/Playstation/Xboc
Producent: Invisible Walls IVS
Støttebeløb: DKK 99.960  (udvikling)
 
 
 
Crime Calls
Genre: Stemmestyret interaktiv narrativ
Platform: Amazon Echo (Alexa)
Producent: Character Publishing ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling) 
 
 
 
Komako
Genre: Adventure spil
Platform: PC
Producent: Half Past Yellow IVS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)   
 
 
 


Mias Verden
Genre: Interaktiv fiktion
Platform: iOS/Android/mobil/tablet
Producent: Fenris Film & Multimedia ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)
 

 
 


Mis med de blå øjne
Genre: Narrativt tegnespil for mindre børn
Platform: Tablets 
Producent: Savannah Entertainment ApS
Støttebeløb: DKK 58.500  (udvikling)
 

 
 
Noon´s Journey, The Tideshell Keeper
Genre: Adventure spil
Platform: PC
Producent: Electric Fish
Støttebeløb: DKK 90.000 (udvikling)
 
 
 
Project Valkyrie
Genre: Narrativt action-spil
Platform: PV/konsoller
Producent: Framebunker ApS
Støttebeløb: DKK 94.000 (udvikling) 
 
 
 
Snowfall
Genre: Historisk strategi- og adventure spil
Platform: PC/MAC og mobile enheder
Producent: PortaPlay ApS
Støttebeløb: DKK 99.000 (udvikling)
 
 
 
Wormhole
Genre: Virtuelt escape room
Platform: VR installation
Producent: Makropol ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 + 100.000 (udvikling)
 
 
 
Ynglet
Genre: Eksperimentelt platformspil
Platform: PC/MAC/Nintendo Switch/iOS/Android
Producent: Triple Topping Games
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)  
 
 
 
ZINUS
Genre: VR-baseret lydkompositionsspil
Platform: HTC Vive
Producent: Augmented Copenhagen IVS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)