enda
Film

Oklingerne - Velkommen til Hørmestrup

Toby Genkel, Jens Møller, Tyskland, 2021

85 min.U/SpillefilmBørnefilm, Animation

Den lille landsby Hørmestrup har et stinkende problem: Den lokale losseplads. Den skæmmer området og byens borgere, der på grund af stanken må se langt efter turister, er bekymrede for områdets eksistens. Noget skal der ske!

Derfor har den 11-årige Max, der er søn af byens borgmester og dennes ambitiøse kone, en talentfuld lobbyist, indledt et tophemmeligt samarbejde med den skøre professor Skumversen og dennes niece Lotte om at udvikle en maskine, som kan løse det stinkende problem - men fortæl det ikke til Maxs mor, der forbyder ham enhver kontakt med den skøre professor.

Men hov, hvad er nu det? En dag møder Max nogle små grønne væsener på lossepladsen: Oklingerne. Hele familien af Oklinger har bosat sig midt i den største bunke skrald sammen med deres drage Flammerumpe, og det går snart op for Max og Lotte, hvad Oklingerne kan betyde for Hørmestrup. For Oklingerne spiser affald! Og da Oklingerne endeligt har fundet et rigtigt hjem i Hørmestrup, ser alt ud til at gå op i en højere enhed.

Men uheldigvis har borgmesterens kone og den skruppelløse bygherre Hammer andre planer med lossepladsen: De vil anlægge et wellness-center for at lokke turister tilbage til byen! Er Oklingernes drøm forbi, før den er begyndt? Nej, for Hammer har ikke taget højde for Max, Lotte og deres nye grønne venner…

”Oklingerne – Velkommen til Hørmestrup” er baseret på den populære børnebogsserie af Erhard Dietl. Serien er oversat til mere end 13 sprog og Oklingerne har gået sejrsgang over hele verden. I Danmark der indtil videre udkommet lydbogen ”En dragefest for Flammerumpe” på forlaget Lindhardt og Ringhof.
Grundoplysninger Credits
Original titel Smelliville
Dansk titel Oklingerne - Velkommen til Hørmestrup
Instruktør Toby Genkel, Jens Møller
Manuskript Toby Genkel
Medvirkende William Klink Rasmussen, Anette Støvelbæk, Gordon Kennedy, Jens Jacob Tychsen
Produktionsland Tyskland, Belgien
Dansk distribution Another World Entertainment
Dansk biografpremiere 18.11.2021
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Grid Animation
Dansk distribution Another World Entertainment

Instruktion

Instruktion Toby Genkel
Instruktion Jens Møller

Manus

Manuskriptforfatter Toby Genkel

Musik

Musik Andreas Radzuweit

Medvirkende

Max William Klink Rasmussen
Borgmesterfruen Anette Støvelbæk
Far Okling Gordon Kennedy
Hr. Hammer Jens Jacob Tychsen
Mor Okling Lærke Winther

Download PDF