enda

Anette Støvelbæk

(1967 - )

Skuespiller. Født 27/7 1967. Gift med skuespiller Lars Mikkelsen.

Uddannet på Odense Teaters elevskole 1997.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Som den klodsede bagerjomfru Olympia i Lone Scherfigs Dogme-komedien "Italiensk for begyndere" (2000) har hun i eminent grad sit eget ansigt - en pudsig klovneudstråling parret med en egen lettere hæmmet sødme. Typen er den dumme blondine, men hun falder uden for normen, og man tror på, at Olympia ikke er dum, men "understimuleret", som Støvelbæk selv har sagt.
Det særegne udseende kan i filmsammenhæng enten blive en fordel eller et handicap. Men med sin mundrette replik og sin snurrige blondine-appeal virker hun i hvert fald som en oplagt gevinst for især dansk filmkomedie.


Talentet er dog ikke begrænset til komedieformen. Hun viser første gang sin ukonventionelle skønhed som sorgramt mor i flere afsnit af tv-serien "Strisser på Samsø" (1997-98) og har en lille lærerinderolle i "Når mor kommer hjem" (1998). Hun er Martine Naur i TV2s Morten Korch (1999-2000), frustreret brud på Stillebækgård. Her blev hun instrueret af Lone Scherfig, der så hendes muligheder som komedienne i "Italiensk for begyndere".


Siden er hun set som slagfærdig og geskæftig parcelhusmor i Martin Strange-Hansens vellykkede afgangsfilm fra Filmskolen, "Når lysterne tændes" (2001) - en sikker og sjov præstation, der bekræfter hendes særlige evner for komediegenren. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Tinkas juleeventyr 2017 Tuva Tv-serie
Badehotellet 4 2017 Alice Frigh Tv-serie
Nu er solen død 2015 Anette, Fotograf DK/Kort fiktion
Inderst inde 2015 Rileys mor U/Spillefilm
Badehotellet 2 2015 Alice Frigh Tv-serie
Badehotellet 3 2015 Alice Frigh Tv-serie
Steppeulven 2014 Eiks mor DK/Spillefilm
Bien Maja 2014 Stemme U/Spillefilm
Kapgang 2014 Mona damefrisør DK/Spillefilm
Postmand Per - Filmen 2014 Studievært U/Spillefilm
Sammen hver for sig 2013 Jytte DK/Kort fiktion
Badehotellet 1 2013 Alice Frigh, fabrikantens kone Tv-serie
Lorax - skovens beskytter 2012 Teds mor U/Spillefilm
Lærkevej: Til døden os skiller 2012 Astrid DK/Spillefilm
Asterix - Obelix og briterne - 3 D 2012 Frøken Macintosh U/Spillefilm
Klokkeblomst og vingernes hemmelighed 2012 Stemme U/Spillefilm
Limbo 2011 Tina Tv-serie
Noget i luften 2011 Louise DK/Spillefilm
Arriettys hemmelige verden 2010 Homily (Arriettys mor) U/Spillefilm
Hævnen 2010 Hanne, lærer på skolen DK/Spillefilm
Lærkevej 2009 Astrid Borg Tv-serie
Superbror 2009 Anja, brødrenes mor DK/Spillefilm
Hundehotellet 2009 Lois Scudder U/Spillefilm
Mille 2009 Tobias' mor Tv-serie
Lucky Luke: Mod vest! 2008 Hesten Louise U/Spillefilm
Kurt blir grusom 2008 Anne-Lise U/Spillefilm
Carsten & Gittes filmballade 2008 Stemme DK/Kort fiktion
Remix 2008 Lone, Rubens mor DK/Spillefilm
Horton og støvfolket Hvem 2008 Borgmesterens kone U/Spillefilm
Livvagterne 2008 Linda Henriksen Tv-serie
De fortabte sjæles ø 2007 Beate DK/Spillefilm
Min skøre familie Robinson 2007 Tante Billie U/Spillefilm
1 : 1 2006 Søs DK/Spillefilm
Far til fire - i stor stil! 2006 Fru Sejersen DK/Spillefilm
Sprængfarlig bombe 2006 Kira DK/Spillefilm
Les amours perdus 2005 Medvirkende DK/Kort fiktion
Op med humøret 2005 Emils mor DK/Kort fiktion
Sandtrolden 2004 Martha U/Spillefilm
Krøniken 2004 Frøken Toft Tv-serie
Der er en yndig mand 2003 Medvirkende DK/Kort fiktion
En som Hodder 2003 Feen DK/Spillefilm
Som man behager 2003 Phoebe Tv-film
Forsvar 2003 Malene Bork Tv-serie
Find Nemo 2003 Clara U/Spillefilm
Humørkortstativsælgerens søn 2002 Emilie, ny kæreste DK/Spillefilm
Billy Boy 900 - Vampyrkysset 2002 Lana DK/Kort fiktion
Plan B 2002 Ursula Gregersen Tv-serie
Når lysterne tændes 2001 Anita Jacobsen DK/Kort fiktion
De udvalgte 2001 Bibliotekar Tv-serie
Italiensk for begyndere 2000 Olympia, bagerjomfru DK/Spillefilm
Bænken 2000 Kims nabo DK/Spillefilm
Hotellet 2000 Anita Tv-serie
Ved Stillebækken 1999 Martine Naur, gårdejer Tv-serie
Når mor kommer hjem... 1998 Pædagog DK/Spillefilm
Sangen om kirsebærtid 1990 Medvirkende DK/Spillefilm
Kiki - den lille heks 1989 Stemme U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.