enda

Bandekrigerne

Thomas Heurlin, Danmark, 2013

Dokumentarserie

Bandekrigen har raset i tre år. 9 mennesker er døde og mere end 50 er hårdt sårede. 280 banderelaterede sidder bag tremmer. Alligevel tiltrækker begge miljøer flere nye medlemmer end nogensinde før.
Men hvorfor vælger unge mænd at blive bandekrigere? Hvordan socialiseres de til at ville dø for deres fællesskab? Hvilke samfundsmæssige funktioner udfylder banderne og hvordan kan en identitet være så stærk, at den ikke er værd at leve uden? Det handler i høj grad om hierarki, herredømme og hashhandel.

En af de medvirkende er Lille A, som ifølge politiet i mange år har været en af lederne af indvandrerbanden på Blågårds Plads på Nørrebro i København. HA-rocker Brian Sandberg og Lille A beretter blandt andet om deres helt usædvanlige venskab, der opstod på tværs af banderne, og som var stærkt medvirkende til en optrapning i den københavnske bandekrig.

Dokumentarserie i 2 afsnit.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Bandekrigerne
Dansk titel Bandekrigerne
International titel Gang warriors
Emneord Bander, Bandekriminalitet, Kriminelle, Rockere, Hells Angels, Indvandrere, Indvandrerbander, Blågårds Plads, Danmark, 2010-2019
Instruktør Thomas Heurlin
Producer Lars Seidelin
Fotograf Lars Skree
Klipper Lars Juul
Medvirkende Brian Sandberg, Lille-A
Produktionsland Danmark
Comment Tv-version i to afsnit: 1) Bandekrigerne - en insider åbner op, 2) Bandekrigerne - et farligt venskab.
DFI-støtteform Konsulentstøtte
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Koproducent Koncern TV- og Filmproduktion
Med støtte fra Det Danske Filminstitut

Instruktion

Instruktion Thomas Heurlin
Dramaturg Anders Villadsen

Produktion

Producer Lars Seidelin
Produktionsleder Signe Birket-Smith

Foto

Foto Lars Skree

Klip

Klip Lars Juul

Medvirkende

Medvirkende Brian Sandberg
Medvirkende Lille-A

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF