enda

Børn i Nød

Poul Bang, Danmark, 1946

13 min.DK/Dokumentarfilm

Et rystende dokument om det ødelagte Holland, hvorfra vi følger en bilkonvoj med børn, der er inviteret til Danmark af Red Barnet.
Filmen slutter med en indkopieret tekst af Tove Ditlevsen: "Men der er børn i Europas nat, mer' ramt end disse og mer' forladt. Og der er børn uden far og mor, som aldrig smiler og intet tror. Hjemløse skarer i krigens spor der kryber over en såret jord. Dyrt må de føle, hvad vi forbrød. Alverdens skændsel er Børn i Nød. Og ingen af os må finde fred, før vi har hjulpet hvert barn der led."


Dette er den stumme version af "Hollands børn" brugt i agitationsarbejdet for Red Barnet. Se mere på sculptingthepast.dk.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Børn i Nød
Dansk titel Børn i Nød
International titel The children from Holland
Andre titler Hollands børn
Emneord Anden Verdenskrig, Holland, Danmark, Børneliv, Red Barnet
Instruktør Poul Bang
Fotograf Annelise Reenberg
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Saga Studio
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Comment Dette er den stumme version af "Hollands børn" brugt i agitationsarbejdet for Red Barnet.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Saga Studio
Rekvirent Red Barnet, Ministeriernes Filmudvalg

Instruktion

Instruktion Poul Bang

Foto

Foto Annelise Reenberg

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF