enda

Svineriget

Christian Schou, Danmark, 2004

59 min.DK/Dokumentarfilm

»SvineRiget« er historien om en succes: Danmark er på 30 år blevet verdens førende svinenation. Årligt slagtes 25 mio. svin, eksportindtægterne er i milliardklassen og giver arbejdspladser i forædlingsindustrien i titusindvis. Hvad olien er for Norge, er svinene for Danmark. Men succesen har sin pris, og den betaler svinene. Millioner af søer står isoleret i små båse halvdelen af deres liv, de nyfødte får kuperet halen fire dage gamle, smågrisene fjernes fra deres mødre allerede efter 3-5 uger, og hverken so eller slagtegris oplever i dets korte liv at komme udenfor stalden og stikke trynen i et ægte mudderhul. Men i landbrugets top er der ingen anger over forholdene, tværtimod råder her stolthed over det danske svinemirakel. Spørgsmålet er, om man i jagten på succes og indtjening for de danske svineproducenter, er blevet blinde overfor dyrenes vilkår, eller om det er os i byerne, der har menneskeliggjort dyrene og ikke vil acceptere, at landbruget har begravet Morten Korch og udviklet sig med os andre. Indgår som den ottende film i serien Magtens Billeder med temaet Landbruget. Filmen skulle have været sendt i fjernsynet den 26. maj 2008, men DR har sagt nej tak til at bruge sin visningsret. Årsagen er, at filmen efter DRs opfattelse er produceret i strid med DRs programetik, da sekvenser af optagelserne inden redigeringen af udsendelsen har været sendt til godkendelse hos en kilde.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Svineriget
Dansk titel Svineriget
Andre titler Magtens billeder 2, SvineRiget
Emneord Svineavl, Dyrevelfærd, Danmark, 2000-2009, Grise
Instruktør Christian Schou
Manuskript Ebbe Nyvold, Christian Schou, Stefan Samsø-Petersen, Allan Berg Nielsen, Henrik Grunnet, Jakob Kirstein Høgel
Fotograf Simon Plum
Klipper Irene G. Scholten
Lyd Henning Wedege, Jan Juhler
Komponist Povl Kristian
Produktionsland Danmark
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Producent Angel Films
Koproducent Danmarks Radio
Med støtte fra Enkefru Plums Støttefond

Instruktion

Instruktion Christian Schou

Manus

Manuskriptforfatter Ebbe Nyvold
Manuskriptforfatter Christian Schou
Manuskriptforfatter Stefan Samsø-Petersen
Manuskriptforfatter Allan Berg Nielsen
Manuskriptforfatter Henrik Grunnet
Manuskriptforfatter Jakob Kirstein Høgel

Foto

Fotograf Simon Plum
Steadicam Edvard Friis-Møller

Stills

Stills Simon Plum

Klip

Klip Irene G. Scholten

Musik

Musik Povl Kristian

Lyd

Lyd Henning Wedege
Lyd Jan Juhler

Visual effects

Colorgrader Anders V. Christensen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF