enda

Christian Steengaard Potalivo

(1979 – )

Producer. Født 18/2 1979. Uddannet fra Den Danske Filmskoles producerlinje i 2007 og har bl.a. også været forbi Den Europæiske Filmhøjskole.

Christian Potalivo slog igennem som barneskuespiller i starten af 90'erne, hvor han især blev kendt for sin rolle som Krummes ven Tom i 'Krummerne' (1991) og 'Krummerne 2 - Stakkels Krumme' (1992). Siden har han lagt stemme til, og medvirket i, flere børne- og ungdomsfilm, heriblandt Disneys 'Tarzan' (1999) og 'Lille Kylling' (2005).

Potalivo har gennem årene produceret en lang række spillefilm til børn og unge, heriblandt 'Frode - og alle de andre rødder' (2008), 'Monsterjægerne' (2009), 'Iqbal & den hemmelige opskrift' (2015), 'Iqbal & superchippen' (2016), 'Iqbal & Den Indiske Juvel' (2018) og 'Anti' (2016). I mellemtiden har han dog også produceret film til en ældre målgruppe med eksempelvis komedien 'Ved verdens ende' (2009) og dramaet 'Lang historie kort' (2015).

Til tv har han været producer på alle tre sæsoner af serien 'Dicte' (2013-2016) sammen med Peter Bose og Jonas Allen.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Selvhenter 2019 Producer DK/Spillefilm
Iqbal & Den Indiske Juvel 2018 Producer DK/Spillefilm
Anti 2016 Producer DK/Spillefilm
Iqbal & superchippen 2016 Producer (lancering) DK/Spillefilm
Dicte 3 2016 Producer Tv-serie
Lang historie kort 2015 Producer DK/Spillefilm
Iqbal & den hemmelige opskrift 2015 Producer DK/Spillefilm
Dannys dommedag 2014 Producer DK/Spillefilm
Dicte 2 2014 Producer Tv-serie
Dicte 1 2013 Producer Tv-serie
Fortidens skygge 2012 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Jensen & Jensen 2011 Associate producer DK/Spillefilm
Yogi bear 2010 Boo Boo U/Spillefilm
Ved verdens ende 2009 Producer DK/Spillefilm
Monsterjægerne 2009 Producer DK/Spillefilm
De nye lejere 2009 Producer DK/Kort fiktion
Tempelriddernes skat III - Mysteriet om slangekronen 2008 Producer DK/Spillefilm
Frode - og alle de andre rødder 2008 Producer DK/Spillefilm
Make My Day 2008 Producer DK/Kort fiktion
Begravelsen 2008 Producer DK/Kort fiktion
Shrek den tredje 2007 Artie U/Spillefilm
Noget for noget 2007 Produktion DK/Kort fiktion
Tempelriddernes skat II 2007 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Viggo - havets skræk 2006 Produktion DK/Kort fiktion
Lille kylling 2005 Pjevs U/Spillefilm
InshAllah 2005 Produktion DK/Dokumentarfilm
Dinosaurerne 2000 Stemme U/Spillefilm
Tarzan 1999 Stemme U/Spillefilm
Fedtmule og søn 1995 Max [dialog] U/Spillefilm
Viktor og Viktoria 1993 Medvirkende DK/Spillefilm
Mørklægning 1992 Jesper Nielsen, Helges søn Tv-serie
Krummerne 2 - Stakkels Krumme 1992 Tom DK/Spillefilm
Krummerne 1991 Tom DK/Spillefilm
Lad isbjørnene danse 1990 Skoleelev DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Presidency of the Italian Senate Award 2008 Giffoni Film Festival 2008 Frode - og alle de andre rødder
Special Mention 2008 Lübeck, Nordische Filmtage 2008 Frode - og alle de andre rødder
Publikumspris 2010 Montreal Fantasia Int Film Festival 2010 Ved verdens ende
Bedste nyheds- & dokumentarfilm 2015 Montreal Fantasia Int Film Festival 2015 Dannys dommedag
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2019-08-17 Selvhenter
Kristiansand International Children's Film Festival 2019-04-29 Iqbal & Den Indiske Juvel
Stockholm Film Festival Junior 2019-04-08 Iqbal & Den Indiske Juvel
Oulu Int. Children's Film Festival 2017-11-12 Anti
Kristiansand International Children's Film Festival 2017-04-25 Anti
Tallinn Black Nights Film Festival 2016-11-11 Anti
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 Iqbal & den hemmelige opskrift
Giffoni Film Festival 2016-07-15 Iqbal & den hemmelige opskrift
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2016-05-25 Iqbal & den hemmelige opskrift
Kristiansand International Children's Film Festival 2016-04-19 Iqbal & den hemmelige opskrift
Malmö, BUFF 2016-03-14 Iqbal & den hemmelige opskrift
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2015-11-29 Dannys dommedag
Hamburg FilmFest GmbH 2015-10-01 Lang historie kort
Reykjavik Film Festival 2015-09-24 Lang historie kort
Shanghai International Film Festival 2015-06-13 Lang historie kort
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2015-04-07 Dannys dommedag
Malmö, BUFF 2015-03-09 Dannys dommedag
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 Lang historie kort
Tallinn Black Nights Film Festival 2014-11-14 Dannys dommedag
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 Dannys dommedag
Amsterdam Cinekid 2014-10-11 Dannys dommedag
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2014-08-16 Dannys dommedag
Melbourne Film Festival 2011-07-21 De nye lejere
Lithuania Scanorama Film Forum 2010-11-11 De nye lejere
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 De nye lejere
Warsaw International Film Festival 2010-10-08 Monsterjægerne
Busan International Film Festival 2010-10-07 De nye lejere
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 De nye lejere
Melbourne Film Festival 2010-07-23 De nye lejere
Guanajuato International Film Festival 2010-07-23 De nye lejere
Montreal Fantasia Int Film Festival 2010-07-08 Ved verdens ende
Sydney Film Festival 2010-06-02 De nye lejere
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Monsterjægerne
Vilnius International Film Festival 2010-03-18 Ved verdens ende
Malmö, BUFF 2010-03-16 Monsterjægerne
Tallinn Black Nights Film Festival 2009-11-27 Monsterjægerne
Goa - Int. Film Festival of India 2009-11-23 Ved verdens ende
Sevilla Festival de Cine 2009-11-06 Ved verdens ende
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Monsterjægerne
Hamburg FilmFest GmbH 2009-09-24 Ved verdens ende
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Frode - og alle de andre rødder
Chicago Int. Children's Film Festival 2008-10-23 Tempelriddernes skat III - Mysteriet om slangekronen
Amsterdam Cinekid 2008-10-19 Tempelriddernes skat III - Mysteriet om slangekronen
Giffoni Film Festival 2008-07-18 Frode - og alle de andre rødder
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2008-06-01 Frode - og alle de andre rødder
Kristiansand International Children's Film Festival 2008-04-22 Frode - og alle de andre rødder
Istanbul Int. Film Festival 2008-04-05 Frode - og alle de andre rødder
Malmö, BUFF 2008-03-11 Tempelriddernes skat III - Mysteriet om slangekronen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.