enda
Person

Danica Curcic

Skuespiller. Født i 1985 i Beograd. Danica Curcic kom som etårig til København. Hun tog en bachelor i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet og tilbragte et år på skuespillerskole i Californien, inden hun blev elev på Statens Scenekunstskole, hvor hun blev færdiguddannet i sommeren 2012.

Danica Curcic har medvirket i flere større teaterforestillinger og i tv-serier som ''Den som dræber'', ''Wallander'', ''Broen 2'' og ''Kriger'', mens hun også spillede en bærende rolle i den amerikanske tv-serie ''The Mist''. Hendes første større filmroller var i filmene ''Lev stærkt'' af Christian E. Christiansen, ''Fasandræberne'' af Mikkel Nørgaard, ''Stille hjerte'' af Bille August og ''Malta All Inclusive'' af Hella Joof, alle med premiere i 2014.

Curcic vandt en Bodil og en Robert for sin hovedrolle i ''Stille hjerte'', mens hun blev nomineret til begge priser for ''Fasandræberne'', ''Fuglene over sundet'' og ''Darling''.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Camino 2023 Medvirkende DK/Spillefilm
Ustyrlig 2023 Ursuala Ahlefeldt-Laurvig DK/Spillefilm
Ønskebarn 2022 Hannah DK/Spillefilm
Darkling 2022 Medvirkende U/Spillefilm
Opera night 2021 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skyggen i mit øje 2021 Rigmors mor DK/Spillefilm
Undtagelsen 2020 Iben DK/Spillefilm
Mødregruppen 2019 Line DK/Spillefilm
Dumbo 2019 (dansk version) U/Spillefilm
Ud og stjæle heste 2019 Jons mor U/Spillefilm
Mysteriet om Hr. Link 2019 (dansk tale) U/Spillefilm
Kriger (oversigt) 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Begravelsen 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Testen 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Afhøringen 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Krigen 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Rotten 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Showdown 2018 Louise Tv-serie
Darling 2017 Darling DK/Spillefilm
FJER 2017 Blanchet DK/Kort fiktion
Smølferne - Den hemmelige landsby 2017 Storsmølf U/Spillefilm
Fuglene over sundet 2016 Miriam Itkin DK/Spillefilm
Ewa, Out of Body 2016 Helga Interaktive projekter
Guldkysten 2015 Caroline, missionærens kone DK/Spillefilm
Lang historie kort 2015 Maya DK/Spillefilm
All Inclusive 2014 Ditte DK/Spillefilm
Lev stærkt 2014 Signe DK/Spillefilm
Fasandræberne 2014 Kimmie DK/Spillefilm
Stille hjerte 2014 Sanne DK/Spillefilm
Big Hero 6 2014 Go Go U/Spillefilm
Oasen 2013 Laura DK/Kort fiktion
Best Man 2013 Sarah DK/Kort fiktion
Tomgang 2013 Sandy Tv-serie
Broen 2 2013 Beate Tv-serie
Over kanten 2012 Veronika DK/Spillefilm
Fremmed Medvirkende DK/Spillefilm