enda

Danica Curcic

Skuespiller. Født i 1985 i Beograd. Danica Curcic kom som etårig til København. Hun tog en bachelor i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet og tilbragte et år på skuespillerskole i Californien, inden hun blev elev på Statens Scenekunstskole, hvor hun blev færdiguddannet i sommeren 2012.

Danica Curcic har medvirket i flere større teaterforestillinger og i tv-serier som 'Den som dræber', 'Wallander', 'Broen 2' og 'Kriger', mens hun også spillede en bærende rolle i den amerikanske tv-serie 'The Mist'. Hendes første større filmroller var i filmene 'Lev stærkt' af Christian E. Christiansen, 'Fasandræberne' af Mikkel Nørgaard, 'Stille hjerte' af Bille August og 'Malta All Inclusive' af Hella Joof, alle med premiere i 2014.

Curcic vandt en Bodil og en Robert for sin hovedrolle i 'Stille hjerte', mens hun blev nomineret til begge priser for 'Fasandræberne', 'Fuglene over sundet' og 'Darling'.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Undtagelsen 2019 Iben DK/Spillefilm
Kriger (oversigt) 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Begravelsen 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Testen 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Afhøringen 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Krigen 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Rotten 2018 Louise Tv-serie
Kriger - Showdown 2018 Louise Tv-serie
Darling 2017 Darling DK/Spillefilm
Smølferne - Den hemmelige landsby 2017 Storsmølf U/Spillefilm
Fuglene over sundet 2016 Miriam Itkin DK/Spillefilm
Ewa, Out of Body 2016 Helga Interaktive projekter
Guldkysten 2015 Caroline, missionærens kone DK/Spillefilm
Lang historie kort 2015 Maya DK/Spillefilm
All Inclusive 2014 Ditte DK/Spillefilm
Fasandræberne 2014 Kimmie DK/Spillefilm
Lev stærkt 2014 Signe DK/Spillefilm
Stille hjerte 2014 Sanne DK/Spillefilm
Big Hero 6 2014 Go Go U/Spillefilm
Oasen 2013 Laura DK/Kort fiktion
Best Man 2013 Sarah DK/Kort fiktion
Tomgang 2013 Sandy Tv-serie
Broen 2 2013 Beate Tv-serie
Over kanten 2012 Veronika DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.