enda
Person

Frederik Nørgaard

(1976 – )

Instruktør, manuskriptforfatter, skuespiller. Født 4/2 1976. Dimitterede fra Den Danske Filmskoles manuskript Masterclass i 2012. Debuterede som skuespiller i 1996 og har siden arbejdet med teater, film og tv. Stiftede i 2001 teaterselskabet Von Baden, hvor han fungerer som producer, skuespiller, kunstnerisk leder og dramaturg.

Sammen med Dennis Petersen skrev, instruerede og producerede Nørgaard kortfilmen ''Kuppet'' (2000).

Han har både skrevet og instrueret ''Villads fra Valby'' (2015), baseret på Anne Sofie Hammers børnebogsserie. Filmen, som er Nørgaards spillefilmdebut, vandt priser på børnefilmfestivalerne i Oulu og Wien. I 2017 instruerede Nørgaard børnefilmen ''Kidnapning'', der baseret på den første af bøgerne i Bjarne Reuters ''Bertram''-serie. I 2018 var han aktuel med ungdomsfilmen ''Team Albert'' om det danske Youtube-fænomen Albert Dyrlund.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Robotbror 2022 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Malous jul 2020 Kreativ producer DK/Spillefilm
Team Albert 2018 Instruktion DK/Spillefilm
Kidnapning 2017 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Kolonien 2017 Manuskript Tv-serie
Kærlighed og andre katastrofer 2016 Mand på hotel DK/Spillefilm
Villads fra Valby 2015 Instruktion, Far, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
En chance til 2015 Betjent på legeplads DK/Spillefilm
Ditte & Louise - Sæson 1 2015 Dick Tv-serie
Flyvere i natten 2014 Mand ved fest DK/Kort fiktion
Krummerne - alt på spil 2014 Lærer Jansen DK/Spillefilm
Tarok 2013 Mogens Laursen DK/Spillefilm
Fortidens skygge 2012 Stig Molbeck DK/Spillefilm
Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve 2012 Andreas Stenz DK/Spillefilm
Den som dræber 2011 Molbeck Tv-serie
Blekingegade 2010 Emil Kaltoft Tv-serie
Borgen 1 2010 Henrik Mikkelsen Tv-serie
Det perfekte kup 2008 Sonny, Manus, Producer DK/Spillefilm
Så ligger man der 2007 Michael DK/Kort fiktion
De kaldte os frisører 2007 Harald DK/Kort fiktion
Mørket 2003 Jesper DK/Kort fiktion
Det var en lørdag aften 2003 Bøsse DK/Kort fiktion
Perker 2002 Jens, Manus DK/Kort fiktion
Lige i dag 2002 Medvirkende, Produktion DK/Kort fiktion
Kuppet 2000 Instruktion, Medvirkende, Manus, Produktion DK/Kort fiktion
På fremmed mark 2000 Helge DK/Spillefilm

ARTIKLER OG NYHEDER