enda

Frederik Nørgaard

(1976 – )

Instruktør, manuskriptforfatter, skuespiller. Født 4/2 1976. Dimitterede fra Den Danske Filmskoles manuskript Masterclass i 2012. Debuterede som skuespiller i 1996 og har siden arbejdet med teater, film og tv. Stiftede i 2001 teaterselskabet Von Baden, hvor han fungerer som producer, skuespiller, kunstnerisk leder og dramaturg.

Sammen med Dennis Petersen skrev, instruerede og producerede Nørgaard kortfilmen 'Kuppet' (2000).

Han har både skrevet og instrueret 'Villads fra Valby' (2015), baseret på Anne Sofie Hammers børnebogsserie. Filmen, som er Nørgaards spillefilmdebut, vandt priser på børnefilmfestivalerne i Oulu og Wien. I 2017 instruerede Nørgaard børnefilmen 'Kidnapning', der baseret på den første af bøgerne i Bjarne Reuters 'Bertram'-serie. I 2018 var han aktuel med ungdomsfilmen 'Team Albert' om det danske Youtube-fænomen Albert Dyrlund.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Team Albert 2018 Instruktion DK/Spillefilm
Kidnapning 2017 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Kolonien 2017 Manuskript Tv-serie
Kærlighed og andre katastrofer 2016 Mand på hotel DK/Spillefilm
Villads fra Valby 2015 Instruktion, Far, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
En chance til 2015 Betjent på legeplads DK/Spillefilm
Ditte & Louise - Sæson 1 2015 Dick Tv-serie
Flyvere i natten 2014 Mand ved fest DK/Kort fiktion
Krummerne - alt på spil 2014 Lærer Jansen DK/Spillefilm
Tarok 2013 Mogens Laursen DK/Spillefilm
Fortidens skygge 2012 Stig Molbeck DK/Spillefilm
Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve 2012 Andreas Stenz DK/Spillefilm
Den som dræber 2010 Molbeck Tv-serie
Blekingegade 2010 Emil Kaltoft Tv-serie
Borgen 1 2010 Henrik Mikkelsen Tv-serie
Det perfekte kup 2008 Sonny, Manus, Producer DK/Spillefilm
Så ligger man der 2007 Michael DK/Kort fiktion
De kaldte os frisører 2007 Harald DK/Kort fiktion
Mørket 2003 Jesper DK/Kort fiktion
Det var en lørdag aften 2003 Bøsse DK/Kort fiktion
Perker 2002 Jens, Manus DK/Kort fiktion
Lige i dag 2002 Medvirkende, Produktion DK/Kort fiktion
Kuppet 2000 Instruktion, Medvirkende, Manus, Produktion DK/Kort fiktion
På fremmed mark 2000 Helge DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
The European Short Film Award, Prix UIP 2000 Ghent Flanders Int. Film Festival 2000 Kuppet
ECFA Prize of the best European film 2016 Oulu Int. Children's Film Festival 2016 Villads fra Valby
1st prize children's jury 2017 Lübeck, Nordische Filmtage 2017 Kidnapning
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lübeck, Nordische Filmtage 2018-10-30 Team Albert
München International Film Festival 2018-06-28 Kidnapning
Kristiansand International Children's Film Festival 2018-04-24 Kidnapning
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2017-12-02 Villads fra Valby
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 Kidnapning
Amsterdam Cinekid 2017-10-24 Kidnapning
Tel Aviv International Children's Film Festival 2017-07-18 Villads fra Valby
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2016-12-03 Villads fra Valby
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2016-11-27 Villads fra Valby
Oulu Int. Children's Film Festival 2016-11-13 Villads fra Valby
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 Villads fra Valby
Amsterdam Cinekid 2016-10-13 Villads fra Valby
Seoul International Youth Film Festival 2016-09-29 Villads fra Valby
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2016-05-25 Villads fra Valby
Warsaw International Film Festival 2002-10-03 Kuppet
Oulu Nordisk Panorama 2002-09-24 Kuppet
Ghent Flanders Int. Film Festival 2001-10-08 Kuppet
Göteborg International Film Festival 2001-01-26 Kuppet
Ghent Flanders Int. Film Festival 2000-10-10 Kuppet
Odense Internationale Film Festival 2000-08-14 Kuppet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.