enda
Person

Jacob Thuesen

Klipper, instruktør. Født 1962. Uddannet filmklipper fra Den Danske Filmskole i 1991.

Thuesen har arbejdet som klipper siden 1987. Han debuterede som dokumentarinstruktør i 1996 med ''Under New York''. Hans tredje dokumentar ''Freeway'' (2005) vandt to priser på CPH:DOX. I dokumentaren ''The Missing Films'' (2019) følger Thuesen sin tidligere samarbejdspartner Lars von Trier under tilblivelsen af ''The House That Jack Built''.

Thuesen debuterede som spillefilminstruktør med den prisbelønnede ''Anklaget'' (2005), der var udtaget til hovedkonkurrence på Berlinalen. Han har siden instrueret ''De unge år'' (2007) og tv-serien ''Blekingegade'' (2009-2010).
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Fædre og mødre 2022 Klipper DK/Spillefilm
Fogedretten 2021 Klipper Fiktionsserie
Fogedretten 1:6 2021 Klipper Fiktionsserie
Fogedretten 2:6 2021 Klipper Fiktionsserie
Fogedretten 3:6 2021 Klipper Fiktionsserie
Fogedretten 4:6 2021 Klipper Fiktionsserie
Fogedretten 5:6 2021 Klipper Fiktionsserie
Fogedretten 6:6 2021 Klipper Fiktionsserie
Os på grænsen 2021 Klipper DK/Dokumentarfilm
Solutions 2021 Supplerende klip DK/Dokumentarfilm
The Missing Films 2020 Instruktion, Fotograf, Klipper DK/Dokumentarfilm
I Walk 2020 Klipper, Kreativ producer, Supplerende optagelser, Executive producer DK/Dokumentarfilm
Krudttønden 2020 Klipper DK/Spillefilm
Onkel 2019 Trailer-klipper DK/Spillefilm
Hjertelandet 2018 Trailer-klipper DK/Dokumentarfilm
Den anden side 2017 Klipper DK/Dokumentarfilm
Jeg er William 2017 Musikkonsulent DK/Spillefilm
Vrede 2016 Instruktion, Klipper, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Amateurs in Space 2016 Klipper DK/Dokumentarfilm
In Embryo 2016 Klipper U/Spillefilm
Facebookistan 2015 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Skyggen af en helt 2015 Klipper DK/Dokumentarfilm
1864 - brødre i krig 2014 Klipper DK/Spillefilm
1864 2014 Klipper Tv-serie
Ekstra Bladet: uden for citat 2014 Trailer-klipper DK/Dokumentarfilm
Cloud Chamber 2013 Klipper Interaktive projekter
Solecito 2012 Klipper U/Kort fiktion
Kongens foged - sat på gaden 2012 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Juan 2011 Klip DK/Spillefilm
Julie 2011 Klip DK/Spillefilm
Blekingegade 2010 Instruktion Tv-serie
Tommy 2010 Klip DK/Dokumentarfilm
Ved verdens ende 2009 B-klipper DK/Spillefilm
Mig og Jesper 2009 Konsulent, Pilotklip DK/Dokumentarfilm
Gaven 2008 Klip DK/Spillefilm
Lille soldat 2008 Klip DK/Spillefilm
Paradis 2008 Klip DK/Dokumentarfilm
De unge år 2007 Instruktion DK/Spillefilm
Liv 2006 Klip DK/Kort fiktion
The Monastery 2006 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Freeway 2005 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Freeway 2005 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Anklaget 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Wallander - det næste skridt 2005 Klip U/Spillefilm
Brødre 2004 Trailer-klipper DK/Spillefilm
Bagland 2003 Trailer-klipper DK/Spillefilm
Manden bag døren 2003 Trailer-klipper DK/Spillefilm
Dogville 2003 Trailer-klipper DK/Spillefilm
Livsforsikringen 2002 Instruktion
Livsforsikringen 2002 Instruktion DK/Kort fiktion
P.O.V. - Point of View 2002 Klip DK/Spillefilm
It''s All About Love 2002 Klippeassistent DK/Spillefilm
Grev Axel 2001 Medvirkende DK/Spillefilm
Den højeste straf 2000 Klip DK/Dokumentarfilm
Bånd på livet 2000 Modedesigner DK/Kort fiktion
Den eneste ene 1999 Mand 1 DK/Spillefilm
FCK - sidste chance 1998 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Det store flip 1997 Klip DK/Spillefilm
Sekten 1997 Klip DK/Spillefilm
Under New York 1996 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Den store kul-tur 1996 Max Tv-film
Haiti. Uden titel 1996 Klip DK/Dokumentarfilm
Onde år 1995 Klip Tv-film
Fra hjertet til hånden 1994 Klip DK/Dokumentarfilm
Riget 1994 Klip DK/Spillefilm
Barnepigen 1993 Klip DK/Kort fiktion
Haiku 1993 Klip DK/Kort fiktion
Har du ild? 1993 Klip DK/Dokumentarfilm
Tre blink mod vest 1992 Klip DK/Dokumentarfilm
Tavshed 1991 Klip DK/Kort fiktion
Auf Wiedersehen 1991 Klip DK/Kort fiktion
Timeplay 1990 Klip DK/Dokumentarfilm
Canton, en eftermiddag 1989 Klip DK/Dokumentarfilm
En afgrund af frihed 1989 B-klipper DK/Spillefilm
Kun for forrykte - Eik Skaløe og Steppeulvene 1988 Klip DK/Dokumentarfilm
The Horror 1987 Klip DK/Eksperimentalfilm
Den Fremmede Klipper DK/Spillefilm