enda

Lasse Spang Olsen

(1965 - )

Instruktør, stuntmand og fotograf. Født 23/4 1965. Søn af Ib spang Olsen og bror til Martin Spang Olsen.


Startede som en frygtløs og flittig stuntmand i over 200 film og blev en bredt anerkendt kapacitet på sit felt. Frygtløsheden tog han med, da han instruerede en af de få danske action-gangsterfilm, "I Kina spiser de hunde!" (1999) efter manuskript af Anders Thomas Jensen. Med sin kyniske historie om en flok uheldige drengerøve i gangsterbranchen anslog han, påvirket af Quentin Tarantino, en ny respektløs, sort humoristisk tone i dansk film og fulgte op med den endnu større publikumssucces "Gamle mænd i nye biler" (2002).


Lasse Spang Olsen har desuden lavet børnefilmene "Operation Cobra" (1995) og "Jolly Roger" (2001), samt "Inkasso" (2004), stadig en drengerøvsfilm, men også en kærlighedshistorie.


I 1999 udgav han en større bog om filmstunts, "Rigtige Stunts - 19 kapitler om hvordan man ikke skal gøre".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Heartless 2 2015 Stuntkoordinator Tv-serie
Heartless 1 2014 Stuntkoordinator, Stunts Tv-serie
Over kanten 2012 Stuntkoordinator DK/Spillefilm
Den sidste rejse 2011 Instruktion, Idé, Stuntkoordinator DK/Spillefilm
Bora Bora 2011 Dykker stand-in DK/Spillefilm
Kandidaten 2008 Stuntkører DK/Spillefilm
Den sorte Madonna 2007 Instruktion, Stuntkoordinator DK/Spillefilm
Det forkerte mord 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Samurai 2006 Undervandsfotograf DK/Kort fiktion
Klovn 2005 Lasse Tv-serie
Den gode strømer 2004 Instruktion DK/Spillefilm
Inkasso 2004 Instruktion, Special effects, Stunt performer DK/Spillefilm
Det skæve skib 2002 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Gamle mænd i nye biler 2002 Instruktion, Undervandsfotograf DK/Spillefilm
Jolly Roger 2001 Instruktion, Undervandsfotograf DK/Spillefilm
Blinkende lygter 2000 Stunt DK/Spillefilm
Fruen på Hamre 2000 Stunt performer DK/Spillefilm
I Kina spiser de hunde 1999 Instruktion DK/Spillefilm
Taber! 1998 Stunts DK/Kort fiktion
Davids bog 1997 Instruktion DK/Kort fiktion
Operation Cobra 1995 Instruktion DK/Spillefilm
Menneskedyret 1995 Stunt DK/Spillefilm
Farligt venskab 1995 Stuntkoordinator DK/Spillefilm
Carmen & Babyface 1995 Stunts DK/Spillefilm
Før Nattevagten 1994 Tilrettelægger DK/Dokumentarfilm
Frihedens skygge 1994 Stunt performer, Stunts Tv-serie
Hvordan vi fik vores naboer 1993 Instruktion DK/Kort fiktion
Hvor ligger Painful City? 1993 Instruktion DK/Kort fiktion
Julies balkon 1993 Foto DK/Dokumentarfilm
Smukke dreng 1993 Stunt DK/Spillefilm
Sort høst 1993 Stunt DK/Spillefilm
Kærlighedens melodi 1993 Fotograf U/Spillefilm
Verdens centrum - i Mayalandet 1992 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Det skaldede spøgelse 1992 Special effects DK/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1992 Stunts Tv-serie
Illusionernes værksted 1991 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Lille dreng på Østerbro - en film om by og barndom 1991 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Møv og Funder 1991 Stunt DK/Spillefilm
De nøgne træer 1991 Stunt, Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
En dag i oktober 1991 Stunt DK/Spillefilm
Høfeber 1991 Stunt DK/Spillefilm
I love you love me love 1990 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bananen - skræl den før din nabo! 1990 Foto, Klipper (stuntscener), Stuntinstruktør DK/Spillefilm
Manden der ville være skyldig 1990 Stunt DK/Spillefilm
Dagens Donna 1990 Stunt DK/Spillefilm
Duksedrengen 1989 Medvirkende Tv-serie
Jydekompagniet 3 1989 Foto DK/Spillefilm
Dagens helt 1989 Medvirkende DK/Kort fiktion
Miraklet i Valby 1989 Stunt DK/Spillefilm
Kærlighed uden stop 1989 Stunt DK/Spillefilm
Nissebanden i Grønland 1989 Stunt Tv-serie
17 op 1989 Stuntkonsulent DK/Spillefilm
Højt at flyve - en film om stunt 1988 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Jydekompagniet 1988 Foto DK/Spillefilm
Een gang strømer... 1987 Medvirkende Tv-serie
Pelle Erobreren 1987 Special effects DK/Spillefilm
Tiden der fulgte - de 141 dage 1986 Foto DK/Dokumentarfilm
Hells Angels MC Denmark 1986 Foto DK/Dokumentarfilm
Walter og Carlo (2) - yes, det er far 1986 Stunt DK/Spillefilm
Tommelskruen 1986 Stunt Tv-film
Walter og Carlo - op på fars hat 1985 Stuntkoordinator DK/Spillefilm
Helsingør Skibsværft - Historien om en drøm 1984 Foto DK/Dokumentarfilm
Barbarossa og den danske grundlov - om grundlovsbruddet 22. juni 1941. 1984 Lyd DK/Dokumentarfilm
Rainfox 1984 Stunt DK/Spillefilm
Midt om natten 1984 Stunt, Johnny DK/Spillefilm
Forbrydelsens element 1984 Stunt DK/Spillefilm
Kommer tirsdag efter sommeren - om børn på daginstitutioner 1983 Lyd DK/Dokumentarfilm
Druk - 12 billeder af et misbrug 1983 Lyd DK/Dokumentarfilm
Rocking Silver 1983 Frank som ung, Stunt DK/Spillefilm
Isfugle 1983 Stunt DK/Spillefilm
Bamses billedbog 1983 Stunts Tv-serie
Gasværket 1971 Dreng DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Digi@ward 2002 Hamburg FilmFest GmbH 2002 Gamle mænd i nye biler
Publikumspris 2001 Luxembourg Cinénygma 2001 I Kina spiser de hunde
Bedste komedifilm Pris 2000 Montréal Festival Just For Laughs 2000 I Kina spiser de hunde
Robert, Bedste Special Effects 2000 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2000 I Kina spiser de hunde
Publikumspris 2002 Valencia International Film Festival 2002 Gamle mænd i nye biler
Bedste Kvindelige Skuespillere 2002 Rome Noir in Festival 2002 Gamle mænd i nye biler
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Vilnius International Film Festival 2008-04-03 sorte Madonna
Cinemateket 2007-11-15 I Kina spiser de hunde
Canberra International Film Festival 2007-10-24 sorte Madonna
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 sorte Madonna
Montreal Fantasia Int Film Festival 2005-07-07 Inkasso
Berlinale 2005-02-10 Inkasso
Roskilde Festivalen - Manden med Cameraet 2004-06-24 Hvor ligger Painful City?
Vilnius Film Spring 2004-04-23 Gamle mænd i nye biler
Lithuania Scanorama Film Forum 2003-11-10 I Kina spiser de hunde
Berlin Fantasy Film Festival 2003-07-23 Gamle mænd i nye biler
Montreal Fantasia Int Film Festival 2003-07-17 Gamle mænd i nye biler
Auckland Incredible Film Festival 2003-05-29 Gamle mænd i nye biler
Bonn Scandinavian Film festival 2003-04-24 Gamle mænd i nye biler
Philadelphia Film Festival 2003-04-03 Gamle mænd i nye biler
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2003-03-14 Gamle mænd i nye biler
Rome Noir in Festival 2002-12-10 Gamle mænd i nye biler
Valencia International Film Festival 2002-11-27 Gamle mænd i nye biler
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2002-11-07 Gamle mænd i nye biler
Ghent Flanders Int. Film Festival 2002-10-08 Gamle mænd i nye biler
Hamburg FilmFest GmbH 2002-09-23 Gamle mænd i nye biler
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2002-08-17 Gamle mænd i nye biler
Bratislava Art Film Festival 2002-06-21 I Kina spiser de hunde
Cannes, Festival de 2002-05-15 Gamle mænd i nye biler
Foreningen Roskilde Festival 2001-06-28 Hvor ligger Painful City?
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.