enda

Mikael Olsen

(1956 - )

Producer, manuskriptforfatter og instruktør. Født 11/4 1956. Mikael Olsen blev uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 1987 med kortfilmen 'Missionen' og var fra 1997 til 1999 spillefilmkonsulent på Det Danske Filminstitut. Han har gennem årene både produceret, instrueret og skrevet manuskript til en lang række kort-, dokumentar- og spillefilm samt tv-serier.

Olsen har bl.a. skrevet manuskript til Per Flys 'Prop & Berta' (2001) og Gert Fredholms 'Dommeren' (2005) og 'En enkelt til Korsør' (2008). Som producer har han stået bag spillefilm som Morten Gieses 'Vanvittig forelsket' (2009), der vandt flere internationale priser, og de to 'Iqbal'-film 'Iqbal & den hemmelige opskrift' (2015) og 'Iqbal & den indiske juvel' (2018), hvor han til sidstnævnte også har skrevet manuskriptet.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Selvhenter 2019 Associate producer DK/Spillefilm
Iqbal & Den Indiske Juvel 2018 Manuskript, Producer DK/Spillefilm
Kriger (oversigt) 2018 Udviklingsproducer Tv-serie
Kriger - Begravelsen 2018 Udviklingsproducer Tv-serie
Kriger - Testen 2018 Udviklingsproducer Tv-serie
Kriger - Afhøringen 2018 Udviklingsproducer Tv-serie
Kriger - Krigen 2018 Udviklingsproducer Tv-serie
Kriger - Rotten 2018 Udviklingsproducer Tv-serie
Kriger - Showdown 2018 Udviklingsproducer Tv-serie
Dræberne fra Nibe 2017 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Iqbal & superchippen 2016 Manuskonsulent, Producer (lancering) DK/Spillefilm
Iqbal & den hemmelige opskrift 2015 Producer DK/Spillefilm
Lang historie kort 2015 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Dannys dommedag 2014 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Dicte 2 2014 Udviklingsproducer Tv-serie
In Absentia 2013 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Min barndom i helvede 2012 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Frihed på prøve 2010 Manuskonsulent, Producer DK/Spillefilm
Videocracy 2010 Producer U/Dokumentarfilm
Vanvittig forelsket 2009 Producer DK/Spillefilm
Nedenunder 2009 Producer DK/Kort fiktion
Metropia 2009 Co-producer DK/Spillefilm
Antichrist 2009 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Livet foran kameraet - Et portræt af Gert Fredholm 2008 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
En enkelt til Korsør 2008 Manus DK/Spillefilm
Paradis 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Fighter 2007 Konsulent DK/Spillefilm
G.I.T.M.O 2006 Produktion DK/Dokumentarfilm
De tre musketerer 2006 Producer DK/Spillefilm
Dommeren 2005 Manus DK/Spillefilm
Bázo 2005 Producer U/Spillefilm
Europe - Danmark 2004 Produktion DK/Kort fiktion
Visions of Europe 2004 Stills Antologi
The Isle 2004 Executive producer U/Kort fiktion
Pusher II 2004 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Bagland 2003 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Virkeligheden Er Altings Prøve - Et Portræt Af Jens Okking 2001 Instruktion
Virkeligheden er altings prøve 2001 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Prop & Berta 2001 Manus DK/Spillefilm
At klappe med een hånd 2001 Manus, Producer DK/Spillefilm
Hotellet 2000 Manus Tv-serie
Bænken 2000 Konsulent DK/Spillefilm
Den sidste viking 1997 Manus DK/Spillefilm
Hjerter i slør 1992 Manus DK/Kort fiktion
Russian pizza blues 1992 Manus, Pindsvinet DK/Spillefilm
Kvindernes kamp for organisering og ligeløn 1991 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Vi skal stadig kæmpe 1991 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bare løgn! 1991 Manus DK/Kort fiktion
Retfærdighedens rytter 1989 Manus DK/Kort fiktion
Missionen 1987 Manus DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Mandlige Skuespiller 2009 Marrakech International Film Festival 2009 Vanvittig forelsket
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 Iqbal & den hemmelige opskrift
Giffoni Film Festival 2016-07-15 Iqbal & den hemmelige opskrift
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2016-05-25 Iqbal & den hemmelige opskrift
Kristiansand International Children's Film Festival 2016-04-19 Iqbal & den hemmelige opskrift
Malmö, BUFF 2016-03-14 Iqbal & den hemmelige opskrift
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Vanvittig forelsket
Palm Springs International Film Festival 2010-01-05 Vanvittig forelsket
Marrakech International Film Festival 2009-12-04 Vanvittig forelsket
Tallinn Black Nights Film Festival 2009-11-27 Vanvittig forelsket
Oulu Int. Children's Film Festival 2009-11-16 Vanvittig forelsket
Lithuania Scanorama Film Forum 2009-11-05 Vanvittig forelsket
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Vanvittig forelsket
Hamptons Film Festival 2009-10-08 Vanvittig forelsket
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2009-08-20 Vanvittig forelsket
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2008-07-07 De tre musketerer
Stuttgart International Animation Film Festival 2008-05-01 De tre musketerer
Stockholm Film Festival Junior 2008-04-06 De tre musketerer
Oulu Int. Children's Film Festival 2007-11-19 De tre musketerer
Chicago Int. Children's Film Festival 2007-10-18 De tre musketerer
Seattle International Film Festival 2007-05-24 De tre musketerer
TIFF Kids 2007-04-13 De tre musketerer
Malmö, BUFF 2007-03-13 De tre musketerer
Tallinn Black Nights Film Festival 2006-11-23 De tre musketerer
Lithuania Scanorama Film Forum 2006-11-11 Dommeren
London Film Festival 2006-10-18 De tre musketerer
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2006-08-18 De tre musketerer
Cannes, Festival de 2006-05-17 De tre musketerer
Göteborg International Film Festival 2006-01-27 Dommeren
Lübeck, Nordische Filmtage 2005-11-03 Dommeren
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.