enda

Morten Arnfred

(1945 - )

Filminstruktør og -fotograf. Født 2/8 1945.

Skabte sin egen filmuddannelse i branchen med en ansættelse i Per Holsts reklamefilmselskab Petra Film i 1967. Tog efterfølgende et klippekursus i DR.

Debuterede som instruktør på ungdomsfilmen "Måske ku' vi" i 1975 og har siden instrueret og assisteret på en lang række spillefilm og tv-serier, bl.a. "Riget". Ud over Arnfreds enorme produktivitet på den danske filmscene har han også en række svenske film på sit cv, bl.a. den dystopiske "Beck 2 - spår i mörker" (1997).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Cykelmyggens far 2016 Medvirkende Tv-dokumentar
Chancen 2014 Instruktion DK/Kort fiktion
Broen 2 2013 Instruktion Tv-serie
Blekingegade 2010 Instruktørassistent Tv-serie
Forbrydelsen 2007 Instruktion Tv-serie
Mit Danmark - film nr. 3 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 10 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Anna Pihl 2006 Instruktion Tv-serie
Den store dag 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Forsvar 2003 Instruktion Tv-serie
Lykkevej 2003 Instruktion DK/Spillefilm
Hotellet 2000 Manus Tv-serie
De udstillede 2000 Instruktørassistent DK/Dokumentarfilm
Im Laboratorium des Doktor von Trier: Zurück zur Magie des Kinos 1998 Medvirkende Tv-dokumentar
Riget II 1997 Instruktion DK/Spillefilm
Spor i mørket 1997 Instruktion DK/Spillefilm
TAXA 1997 Instruktion Tv-serie
Tranceformer 1997 Medvirkende U/Dokumentarfilm
Et hjørne af paradis 1997 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Breaking the Waves 1996 1. instruktørassistent DK/Spillefilm
Riget 1994 Instruktion DK/Spillefilm
Den russiske sangerinde 1993 Instruktion DK/Spillefilm
Sort høst 1993 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Himmel og helvede 1988 Instruktion DK/Spillefilm
De flyvende djævle 1985 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Der er et yndigt land 1983 Instruktion DK/Spillefilm
Hjemlig hygge 1982 Instruktion DK/Kort fiktion
Udvikling 1982 Instruktørassistent Tv-serie
Byen med de mange tage 1981 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Strømmens dag 1981 Instruktion Tv-film
Ta' feen i den anden hånd 1981 Klip DK/Kort fiktion
Johnny Larsen 1979 Instruktion DK/Spillefilm
Mig og Charly 1978 Instruktion DK/Spillefilm
Slægten 1978 Medvirkende DK/Spillefilm
Drenge 1977 Foto DK/Spillefilm
Terror 1977 Foto DK/Spillefilm
I hovedet på erhvervschefen 1977 Musik Tv-film
Måske ku' vi 1976 Instruktion DK/Spillefilm
Strømer 1976 Egon, pressefotograf DK/Spillefilm
Den korte sommer 1976 Stillfotograf DK/Spillefilm
Hvid mands sæd 1975 Foto DK/Dokumentarfilm
Kun sandheden 1975 Stillfotograf DK/Spillefilm
Violer er blå 1975 Stillfotograf DK/Spillefilm
Per 1975 Fotografassistent, 2. unit (Bosnien-Herzegovina) DK/Spillefilm
Gæstearbejdere 1974 Foto DK/Spillefilm
Prins Piwi 1974 Pressefotograf Johnny Hans DK/Spillefilm
Er kongen død? 1973 Assistent DK/Dokumentarfilm
Afskedens time 1973 Fotografassistent DK/Spillefilm
Farum Midtpunkt 1972 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bordellet 1972 Foto DK/Spillefilm
Den forsvundne fuldmægtig 1971 Fotografassistent DK/Spillefilm
Toppen og bolden 1969 Foto DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bodil, Bedste Mandlige Hovedrolle 1983 Danske Filmkritikere bodil 1983 Der er et yndigt land
Bodil, Bedste Mandlige Birolle 1983 Danske Filmkritikere bodil 1983 Der er et yndigt land
Bodil, Bedste Danske Spillefilm 1983 Danske Filmkritikere bodil 1983 Der er et yndigt land
Most Popular Film 1995 Seattle International Film Festival 1995 Riget
Bedste Instruktør 1995 Karlovy Vary International Film Festival 1995 Riget
Bedste Mandlige Skuespiller 1995 Karlovy Vary International Film Festival 1995 Riget
Bedste Instruktør 1995 Burgos Fantastic Festival 1995 Riget
Premio Calidad Artistica 1996 Uruguay Photographer's Inernational Festival 1996 Riget
Bodil, Bedste Danske Spillefilm 1995 Danske Filmkritikere bodil 1995 Riget
Bodil, Bedste Kvindelige Skuespiller 1995 Danske Filmkritikere bodil 1995 Riget
Bodil, Bedste Mandlige Skuespillere 1995 Danske Filmkritikere bodil 1995 Riget
Bodil, Bedste Mandlige Birolle 1995 Danske Filmkritikere bodil 1995 Riget
Robert, Bedste Manus 1995 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 1995 Riget
Robert, Bedste Kvindelige Hovedrolle 1995 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 1995 Riget
Robert, Bedste Mandlige Hovedrolle 1995 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 1995 Riget
Robert, Bedste Originale Musik 1995 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 1995 Riget
Robert, Bedste Lyd 1995 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 1995 Riget
Robert, Bedste Filmfotograf 1995 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 1995 Riget
Adolf Grimme Preis mit Gold, Best TV Series 1996 Adolf Grimme Preis 1996 Riget
DR-50 Årsjubileum Pris 2001 DR-Danish Radio Coorporation Awards 2001 Riget
Bedste Instruktør 1999 Oporto, Fantasporto 1999 Riget II
Bedste Manus 1999 Oporto, Fantasporto 1999 Riget II
Bodil, Bedste Kvindelige Birolle 1998 Danske Filmkritikere bodil 1998 Riget II
Bodil, Bedste Mandlige Hovedrolle 1998 Danske Filmkritikere bodil 1998 Riget II
Bedste skuespiller 2003 Sevilla Cinema and Sport Film Festival 2003 Lykkevej
Bedste kvindelige skuespiller 2004 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2004 Lykkevej
Bedste kvindelige skuespiller 2004 Danske Filmkritikere bodil 2004 Lykkevej
Bedste Kvindelige Birolle 2004 Danske Filmkritikere bodil 2004 Lykkevej
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Tokyo Northern Lights Festival 2017-02-17 Riget II
Bucheon International Fantastic Film Festival 2016-07-21 Riget
Cinemateket 2015-08-16 Riget II
Bucheon International Fantastic Film Festival 2013-07-18 Riget II
Zagreb Fantastic 2013-06-27 Riget II
Taipei Golden Horse Film Festival 2013-03-29 Riget II
Helsinki National Audiovisual Archive 2012-04-28 Riget II
Cinemateket 2010-02-01 Riget
Wiesbaden Deutsches Filminstitut 2008-08-01 Riget II
Frankfurt Deutsches Filmmuseum 2008-07-05 Riget II
New York BAMcinematek 2008-05-29 Riget
Beirut EU-Film Festival 2007-11-15 store dag
Athens EU Festival 2007-10-15 store dag
Chicago EU-Filmfestival 2007-03-01 store dag
Prague Brno EU Film Festival 2007-01-19 store dag
Transilvania International Film Festival 2006-06-02 Riget II
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 2006-03-15 Spor i mørket
San Jose Cinequest Film Festival 2006-03-01 store dag
Stockholm Cinemateket, Svenska Filminstitutet 2005-09-28 Riget II
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2005-08-19 store dag
Copenhagen International Film Festival 2005-08-18 store dag
Lusaka EU FF 2005-05-01 Lykkevej
Dhaka EU Film Festival 2005-04-07 Lykkevej
Mexico City Intl Contemp FF 2005-02-16 Riget II
Prague Brno EU Film Festival 2005-01-24 Lykkevej
Bilbao FANT Festival de Cine Fantastico 2004-05-06 Riget II
New York Scandinavian House 2004-04-21 Lykkevej
European Film College 2004-03-19 Lykkevej
New York American Museum of the Moving Image 2004-03-13 Riget
Helsingborg Nordic Filmdays 2004-03-04 Lykkevej
Los Angeles Cinematheque 2004-03-01 Riget II
Cambridge, Harvard Film Archive 2004-03-01 Riget II
Tallinn Black Nights Film Festival 2003-11-22 Lykkevej
Lunds Studenters Filmstudio 2003-11-22 Riget
Sevilla Cinema and Sport Film Festival 2003-11-02 Lykkevej
St. Petersburg, Danish Wave 2003-10-17 Lykkevej
Riga Arsenals 2003-09-12 Lykkevej
Montreal World Film Festival 2003-08-27 Lykkevej
Espoo Ciné International Film Festival 2003-08-19 Lykkevej
Cinemateket 2003-06-05 Riget II
Moscow Lars Von Trier Non Stop 2003-04-30 Riget II
Moscow - Royal Danish Embassy 2003-04-05 Lykkevej
Berlinale 2003-02-06 Lykkevej
Göteborg International Film Festival 2003-01-24 Lykkevej
Prague Kino Aero 2002-10-21 Riget II
Czech Republic, Summer Film School 2002-07-24 Riget II
Valencia Cinematografic Institute Lars von Trier 2002-03-15 Riget II
Split International Film Festival 2001-09-22 Riget II
Sochi International Film Festival 2001-06-03 Riget II
Barcelona Filmoteca 2001-01-01 Riget II
Belgrade Danish Film Week 2000-12-01 Riget II
Rome Strawberry 2000-11-11 Riget II
Prague Days of Scandinavian Film 2000-11-06 Riget II
Belgium/Netherlands Lars Von Trier Festival 2000-10-19 Riget II
Austin Univercity Cinematexas 2000-10-18 Riget II
Ghent Danish Focus 2000-10-10 Riget II
Hong Kong European Film Festival 2000-10-01 Riget II
Grahamstown Film Festival 2000-06-30 Riget II
Brussels Dogma - Non Dogma 2000-03-23 Riget II
Sofia Music & Film Fest 2000-03-09 Riget II
Bologna Municipal Film Archive 1999-09-23 Riget II
Palermo Film Festival 1999-08-30 Riget II
Stockholm Cinemateket, Svenska Filminstitutet 1999-05-18 Riget II
Stockholm Dogme Festival 1999-05-07 Riget II
Cork Rhizome Mixed Media Event 1999-05-02 Riget II
Plzen Finále Plzen 1999-04-12 Riget II
Skopje International Film Festival 1999-03-12 Riget II
Oporto, Fantasporto 1999-02-26 Riget II
London National Film Theatre 1999-02-02 Riget II
Cologne Kölner Filmhaus 1998-11-28 Riget II
Viareggio Europa Cinema & TV Festival 1998-11-28 Riget II
Ljubljana International Film Festival 1998-11-05 Riget II
Budapest Titanic International Film Festival 1998-10-08 Riget II
Warsaw Nordic Film Week 1998-10-02 Riget II
Stockholm International Film Festival 1998-08-29 Riget II
Montreal World Film Festival 1998-08-27 Riget II
Riga Baltic Pearl 1998-08-19 Riget II
Karlovy Vary International Film Festival 1998-07-03 Riget II
Istanbul Int. Film Festival 1998-04-18 Riget II
Montréal Film Tonic Lars von Trier Retro 1998-04-07 Riget II
Uruguay Photographer's Inernational Festival 1998-04-04 Riget II
Ljubljana Slovenia Danish Film Week 1998-04-03 Riget
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 1998-03-13 Riget II
Helsinki - Danish Film Weeks 1998-03-06 Riget II
Montréal Serge Losique 1998-02-01 Riget II
Toronto Cinematheque Ontario 1998-01-25 Riget II
Tallinn Nordic Film Week 1997-12-04 Riget II
Taipei Golden Horse Film Festival 1997-11-29 Riget II
Göteborg Cinemateket 1997-11-25 Riget
Oslo International Film Festival 1997-11-14 Riget II
Sverige Films on Gotland 1997-11-08 Riget
London Film Festival 1997-11-06 Riget II
Reykjavik Nordic Children's Film Festival 1997-10-30 Riget II
Valladolid International Film Festival 1997-10-24 Riget II
Australia Danish Film Week 1997-10-20 Riget II
Sao Paulo Int. Film Festival 1997-10-17 Riget II
Vienna Film Festival, Viennale 1997-10-17 Riget II
Trondheim Nordisk Filmfestival 1997-10-09 Riget II
New York Film Festival 1997-09-26 Riget II
Venezia a Roma 1997-09-18 Riget II
Bucheon International Fantastic Film Festival 1997-08-29 Riget
Venice International Film Festival 1997-08-27 Riget II
Hong Kong Lars von Trier Retrospective 1997-07-01 Riget
New York Danish Film Event 1997-04-11 Riget
Belgrade International Film Festival 1997-01-31 Riget
Madrid Madridimagen 1996-09-29 Riget
Malmö Cinemateket 1996-09-17 Riget
Stockholm Cinemateket, Svenska Filminstitutet 1996-05-17 Riget
Uruguay Photographer's Inernational Festival 1996-03-30 Riget
Budapest Hungarian Film Institute 1996-02-14 Riget
Riga "Den Andalusiske Hund" 1996-01-14 Riget
Turkey Festival of European Films 1995-12-01 Riget
New York Film Society of Lincoln Center 1995-11-17 Riget
Gdansk Danish Cultural Institute 1995-11-15 Riget
Burgos Fantastic Festival 1995-11-03 Riget
Valladolid International Film Festival 1995-10-20 Riget
Haifa International Film Festival 1995-10-09 Riget
Warsaw International Film Festival 1995-10-06 Riget
Tokyo International Film Festival 1995-09-22 Riget
Helsinki Film Festival 1995-09-22 Riget
San Francisco Latin American Film Festival 1995-09-21 Riget
Rio de Janeiro Banco Nacional Int. Film Festival 1995-08-31 Riget
Montreal World Film Festival 1995-08-24 Riget
Moscow Int. Film Festival 1995-07-17 Riget
Wellington - New Zealand Film Festival 1995-07-07 Riget
Auckland International Film Festival 1995-07-01 Riget
Karlovy Vary International Film Festival 1995-06-30 Riget
Sydney Film Festival 1995-06-09 Riget
Melbourne Film Festival 1995-06-08 Riget
Sochi International Film Festival 1995-06-03 Riget
Seattle International Film Festival 1995-05-19 Riget
Cannes, Festival de 1995-05-17 Riget
San Francisco Int. Film Festival 1995-04-20 Riget
Cleveland Cinematheque 1995-04-14 Riget
Bologna Cinetaca "Cinema of the Arctic Circle" 1995-04-11 Riget
Cleveland International Film Festival 1995-03-30 Riget
Paris Danish Cultural Week 1995-03-29 Riget
Vancouver Cinematheque Pacifique 1995-03-26 Riget
Portland International Film Festival 1995-03-16 Riget
Toronto Cinematheque Ontario 1995-03-16 Riget
Sarasota Film Society 1995-03-03 Riget
Berlinale 1995-02-09 Riget
Göteborg International Film Festival 1995-02-03 Riget
Stockholm Galla Screening 1995-02-02 Riget
Rotterdam, International Film Festival 1995-01-25 Riget
New York Richard Pena 1995-01-06 Riget
Puerto Rico International Film Festival 1994-11-09 Riget
Milan MIFED 1994-11-03 Riget
Lübeck, Nordische Filmtage 1994-11-03 Riget
Sao Paulo Int. Film Festival 1994-10-21 Riget
Luzern International Film and Video Festival 1994-10-18 Riget
Vienna Film Festival, Viennale 1994-10-01 Riget
Berlinale 1983-02-18 Der er et yndigt land
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.