enda

Morten Arnfred

(1945 - )

Filminstruktør og -fotograf. Født 2/8 1945.

Skabte sin egen filmuddannelse i branchen med en ansættelse i Per Holsts reklamefilmselskab Petra Film i 1967. Tog efterfølgende et klippekursus i DR.

Debuterede som instruktør på ungdomsfilmen "Måske ku' vi" i 1975 og har siden instrueret og assisteret på en lang række spillefilm og tv-serier, bl.a. "Riget". Ud over Arnfreds enorme produktivitet på den danske filmscene har han også en række svenske film på sit cv, bl.a. den dystopiske "Beck 2 - spår i mörker" (1997).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Cykelmyggens far 2016 Medvirkende Tv-dokumentar
Chancen 2014 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Broen 2 2013 Instruktion Tv-serie
Blekingegade 2010 Instruktørassistent Tv-serie
Forbrydelsen 2007 Instruktion Tv-serie
Mit Danmark - film nr. 3 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 10 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Anna Pihl 2006 Instruktion Tv-serie
Den store dag 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Forsvar 2003 Instruktion Tv-serie
Lykkevej 2003 Instruktion DK/Spillefilm
Hotellet 2000 Manus, Kreativ producer Tv-serie
De udstillede 2000 Instruktørassistent DK/Dokumentarfilm
Im Laboratorium des Doktor von Trier: Zurück zur Magie des Kinos 1998 Medvirkende Tv-dokumentar
Riget II 1997 Instruktion DK/Spillefilm
Spor i mørket 1997 Instruktion DK/Spillefilm
TAXA 1997 Instruktion Tv-serie
Tranceformer 1997 Medvirkende U/Dokumentarfilm
Et hjørne af paradis 1997 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Breaking the Waves 1996 1. instruktørassistent DK/Spillefilm
Riget 1994 Instruktion DK/Spillefilm
Den russiske sangerinde 1993 Instruktion, Musikproducer DK/Spillefilm
Sort høst 1993 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Himmel og helvede 1988 Instruktion DK/Spillefilm
De flyvende djævle 1985 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Der er et yndigt land 1983 Instruktion DK/Spillefilm
Hjemlig hygge 1982 Instruktion DK/Kort fiktion
Udvikling 1982 Instruktørassistent Tv-serie
Byen med de mange tage 1981 Instruktion, Producer DK/Dokumentarfilm
Strømmens dag 1981 Instruktion Tv-film
Ta' feen i den anden hånd 1981 Klip DK/Kort fiktion
Johnny Larsen 1979 Instruktion DK/Spillefilm
Mig og Charly 1978 Instruktion DK/Spillefilm
Slægten 1978 Medvirkende, Instruktørassistent DK/Spillefilm
Drenge 1977 Foto DK/Spillefilm
Terror 1977 Foto DK/Spillefilm
De 141 dage 1977 Foto DK/Dokumentarfilm
I hovedet på erhvervschefen 1977 Musik Tv-film
Måske ku' vi 1976 Instruktion DK/Spillefilm
Strømer 1976 Egon, pressefotograf, Instruktørassistent DK/Spillefilm
Den korte sommer 1976 Stillfotograf DK/Spillefilm
Hvid mands sæd 1975 Foto DK/Dokumentarfilm
Kun sandheden 1975 Stillfotograf DK/Spillefilm
Violer er blå 1975 Stillfotograf, Instruktørassistent DK/Spillefilm
Per 1975 Fotografassistent, 2. unit (Bosnien-Herzegovina) DK/Spillefilm
Gæstearbejdere 1974 Foto DK/Spillefilm
Prins Piwi 1974 Pressefotograf Johnny Hans, Fotografassistent, Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
Er kongen død? 1973 Assistent DK/Dokumentarfilm
Afskedens time 1973 Fotografassistent DK/Spillefilm
Farum Midtpunkt 1972 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bordellet 1972 Foto DK/Spillefilm
Den forsvundne fuldmægtig 1971 Fotografassistent DK/Spillefilm
Toppen og bolden 1969 Fotograf DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Most Popular Film 1995 Seattle International Film Festival 1995 Riget
Bedste Instruktør 1995 Karlovy Vary International Film Festival 1995 Riget
Bedste Mandlige Skuespiller 1995 Karlovy Vary International Film Festival 1995 Riget
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Bucheon International Fantastic Film Festival 2016-07-21 Riget
Bucheon International Fantastic Film Festival 2013-07-18 Riget II
Transilvania International Film Festival 2006-06-02 Riget II
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2005-08-19 Den store dag
Tallinn Black Nights Film Festival 2003-11-22 Lykkevej
Moscow - Royal Danish Embassy 2003-04-05 Lykkevej
Berlinale 2003-02-06 Lykkevej
Göteborg International Film Festival 2003-01-24 Lykkevej
Stockholm International Film Festival 1998-08-29 Riget II
Karlovy Vary International Film Festival 1998-07-03 Riget II
Istanbul Int. Film Festival 1998-04-18 Riget II
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 1998-03-13 Riget II
Oslo International Film Festival 1997-11-14 Riget II
London Film Festival 1997-11-06 Riget II
Valladolid International Film Festival 1997-10-24 Riget II
Sao Paulo Int. Film Festival 1997-10-17 Riget II
Vienna Film Festival, Viennale 1997-10-17 Riget II
New York Film Festival 1997-09-26 Riget II
Bucheon International Fantastic Film Festival 1997-08-29 Riget
Venice International Film Festival 1997-08-27 Riget II
Valladolid International Film Festival 1995-10-20 Riget
Haifa International Film Festival 1995-10-09 Riget
Warsaw International Film Festival 1995-10-06 Riget
Tokyo International Film Festival 1995-09-22 Riget
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 1995-09-22 Riget
Moscow Int. Film Festival 1995-07-17 Riget
Wellington - New Zealand Film Festival 1995-07-07 Riget
Karlovy Vary International Film Festival 1995-06-30 Riget
Sydney Film Festival 1995-06-09 Riget
Melbourne Film Festival 1995-06-08 Riget
Seattle International Film Festival 1995-05-19 Riget
Cannes, Festival de 1995-05-17 Riget
San Francisco Int. Film Festival 1995-04-20 Riget
Berlinale 1995-02-09 Riget
Göteborg International Film Festival 1995-02-03 Riget
Rotterdam, International Film Festival 1995-01-25 Riget
Lübeck, Nordische Filmtage 1994-11-03 Riget
Sao Paulo Int. Film Festival 1994-10-21 Riget
Vienna Film Festival, Viennale 1994-10-01 Riget
Berlinale 1983-02-18 Der er et yndigt land
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.