enda

Nis Bank-Mikkelsen

(1945 – )

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Asterix og trylledrikkens hemmelighed 2019 Stemme U/Spillefilm
Julebrødrene 2018 Fortæller DK/Dokumentarfilm
Ulv i fåreklæder 2017 Rakker U/Spillefilm
LEGO Filmen - Et klodset eventyr 2014 Vitruvius U/Spillefilm
Sangen fra havet 2014 Den store Shanachie U/Spillefilm
Rytteriet II 2013 Manden i bilens stemme Tv-serie
Smølferne 2 2013 Gammelsmølf U/Spillefilm
I lossens time 2013 Ældre herre DK/Spillefilm
Skovens hemmelige rige 2013 Nim Galuu U/Spillefilm
Pinocchio 2012 Geppetto U/Spillefilm
Zambezia 2012 Sekhuru U/Spillefilm
ParaNorman 2012 Judge Hopkins U/Spillefilm
Hotel Transylvania 2012 Stemme U/Spillefilm
Arthurs julegaveræs 2011 Julemand U/Spillefilm
Thor - legenden fra Valhalla 2011 Odin U/Spillefilm
Smølferne 2011 Gammelsmølf U/Spillefilm
Historietimen 2. sæson 2011 Medvirkende Tv-serie
Peter Plys - nye eventyr i Hundredemeterskoven 2011 Æsel U/Spillefilm
Rango 2011 Klapperslange Jake U/Spillefilm
Rytteriet 2010 Medvirkende Tv-serie
Alice i Eventyrland 2010 Stemme U/Spillefilm
Blekingegade 2010 PET-chef Tv-serie
Klovn - the Movie 2010 Trailerspeak DK/Spillefilm
MollyCam 2008 Præsten DK/Spillefilm
Lucky Luke: Mod vest! 2008 Piotr U/Spillefilm
Dragejægerne 2008 Arnold U/Spillefilm
Livvagterne 2008 Teaterchef Tv-serie
The Simpsons Movie 2007 Farfar U/Spillefilm
Teenage mutant ninja turtles 2007 Stemme U/Spillefilm
Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri 2007 Jaguar DK/Spillefilm
Helt vildt 2006 Kazar U/Spillefilm
Drømmen 2006 Særling DK/Spillefilm
Historien om en mor 2005 Døden DK/Kort fiktion
Peter Plys og hafferlaffen 2005 Æsel U/Spillefilm
Charlie og chokoladefabrikken 2005 Doktor Wonka U/Spillefilm
Opbrud 2005 Aron DK/Spillefilm
Cirkus 2004 Direktør DK/Kort fiktion
Desmonds æbletræ 2004 Stemme U/Kort fiktion
Polar-ekspressen 2004 Julemanden (Tom Hanks) U/Spillefilm
Krøniken 2004 Overlæge Tv-serie
Grislings store eventyr 2003 Æsel U/Spillefilm
Junglebogen 2 2003 Shere Khan U/Spillefilm
Looney Tunes - Back in Action 2003 Horno Livorno U/Spillefilm
Forsvar 2003 Oberst Thinghus Tv-serie
Et juleeventyr 2001 Nutidens ånd U/Spillefilm
Olsen banden junior 2001 Bestyrelsesformand DK/Spillefilm
Hjælp! Jeg er en fisk 2000 Joe DK/Spillefilm
Tigerdyrets familiefest 2000 Æselet U/Spillefilm
Drengen og jern-kæmpen 1999 Jern-kæmpen U/Spillefilm
Peddersen & Findus - Det kattens år 1999 Dr. Karlsen U/Spillefilm
Toy Story 2 1999 Fyrst Zurg U/Spillefilm
Dybt vand 1999 Læge Tv-film
Tarzan 1999 Stemme U/Spillefilm
Det magiske sværd - Jagten på Camelot 1998 Merlin U/Spillefilm
Karrusel 1998 Eriksen, vagtmand Tv-serie
Anastasia 1997 Rasputin U/Spillefilm
Alle tiders julemand 1997 Hertugen Tv-serie
Riget II 1997 Hospitalspræst DK/Spillefilm
TAXA 1997 Mogens Tv-serie
Bryggeren 1996 Fortæller Tv-serie
Alle tiders jul 1994 Medvirkende Tv-serie
Riget 1994 Præsten DK/Spillefilm
Aladdin 1992 Jafar U/Spillefilm
Eventyret om borgen bag tågen 1992 Stemme DK/Kort fiktion
Skønheden og udyret 1991 Fortæller U/Spillefilm
Begær, lighed og broderskab 1990 Laurits Poulsen Tv-serie
Asterix - Operation Bautasten 1989 Stemme, Dansk version U/Spillefilm
Den lille havfrue 1989 Bundslam & Skidtslam U/Spillefilm
Miraklet i Valby 1989 Skoleinspektør DK/Spillefilm
Oliver & Co 1988 Sykes U/Spillefilm
Pelle Erobreren 1987 Præsten DK/Spillefilm
Valhalla 1986 Odin/Udgårdsloke DK/Spillefilm
Labyrinten til troldkongens slot 1986 Stemme, Dansk version U/Spillefilm
Johannes' hemmelighed 1985 Medvirkende DK/Kort fiktion
Bank under bordet 1983 Medvirkende Tv-film
Helligtrekongersaften 1981 Medvirkende Tv-film
Krigsdøtre 1981 Psykolog Tv-serie
Hedda Gabler 1980 Medvirkende Tv-film
Vores år 1980 Henrik Lune Tv-serie
Baronens testamente 1979 Medvirkende Tv-film
Sanct Hansaften-spil 1979 Medvirkende Tv-film
De vægelsindede 1978 Medvirkende Tv-film
Hvem har bolden 1978 Medvirkende Tv-film
Matador 1978 Oscar Andersen Tv-serie
Aladdin eller Den forunderlige lampe 1975 Aladdin Tv-serie
En landsbydegns dagbog 1975 Jens Tv-film
Sæson for Liza 1969 Leo Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.