enda

Stinna Lassen

(1984 – )

Producer. Startede sin karriere som producerassistent på Nordisk Film. Uddannet fra Den Danske Filmskoles producerlinje i 2011. Har bred producererfaring inden for både fiktion, dokumentar, tv-drama og transmedia.

Umiddelbart efter sin filmskoleafgang i 2011 startede Lassen filmselskabet Windelov/Lassen sammen med producer Vibeke Windeløv. Siden stiftede de selskabet Investigate North, der producerer transmedia og spil. I dette regi producerede hun Christian Fonnesbechs online-mysteriespil 'Cloud Chamber' (2014), der fik stor kunstnerisk anerkendelse.

Lassen har også produceret flere kort- og spillefilm, heriblandt spillefilmene 'Charmøren' (2017) og 'Vildheks' (2018), ligesom hun også producerede første sæson af den europæiske tv-serie 'The Team' (2015) for ZDF og Nordisk Film.

I 2014 startede hun Good Company Films sammen med Vibeke Windeløv, Anni Faurbye Fernandez og Ole Søndberg.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Charmøren 2018 Producer DK/Spillefilm
Vildheks 2018 Producer DK/Spillefilm
Christian IV - Den sidste rejse 2018 Executive producer DK/Spillefilm
Mord uden grænser 2015 Producer Tv-serie
Bjerget 2015 Co-producer U/Spillefilm
Mini 2014 Producer DK/Kort fiktion
Cloud Chamber 2013 Producer og produktionsleder Interaktive projekter
Piggy 2012 Executive producer DK/Kort fiktion
Intet kan røre mig 2011 Producer DK/Kort fiktion
Den lille isbryder 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Zomedy 2011 Konsulterende producer DK/Kort fiktion
Kidnappet 2010 Præproduktion (Kenya) DK/Spillefilm
Kærestesorger 2009 Producerassistent DK/Spillefilm
To verdener 2008 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Nice To Meet You 2007 Producer DK/Dokumentarfilm
Mr. Poxycat & Co. 2007 Producerassistent Tv-serie
Kollegiet 2007 Producerassistent DK/Spillefilm
Den sorte Madonna 2007 Producerassistent DK/Spillefilm
Supervoksen 2006 Producerassistent DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.