Stanley Kubrick: A Life in Pictures - med besøg af instruktør Jan Harlan

Stanley Kubrick: A Life in Pictures - med besøg af instruktør Jan Harlan
Den 23. september introducerer Jan Harlan sin film i samtale med filmjournalist Søren Høy.

Stanley Kubrick: A Life in Pictures

Stanley Kubrick: A Life in Pictures
Instruktør: Jan Harlan
Harlan var ikke alene producer for Kubrick, men også bror til Kubricks enke. Hans mangefacetterede og grundige portrætdokumentar giver et grundigt indblik i Kubricks liv og værk. Filmen er opdelt i kapitler, som hver især behandler filmene, og den rummer også sjældne optagelser og klip, bl.a. fra Kubricks mindst viste film, 'Fear and Desire' (1953), som instruktøren afskrev totalt. Blandt de mange medvirkende finder vi Woody Allen, Jack Nicholson og Nicole Kidman. Filmens fortæller er Tom Cruise. NB der er to korte pauser undervejs.
Medvirkende: Shelley Duvall, Tom Cruise, Jack Nicholson, Martin Scorsese, Steven Spielberg
USA, 2001
DigiBeta, 142 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Stanley Kubrick: De tidlige film

Stanley Kubrick: De tidlige film
Stanley Kubricks imponerende værk er uden sidestykke i filmhistorien. Få instruktører synes at have været så optaget af at overraske og gøre hver eneste af sine film til et unikt værk. Ingen af hans film ligner hinanden, men de er alle kendetegnet ved teknisk innovation, stilistisk stringens, misantropisk menneskesyn og djævelsk vid.

I første del af Cinematekets Kubrick-retrospektiv sætter vi fokus på instruktørens værker fra 1950’erne, og den 23. september vil instruktøren Jan Harlan, Kubricks producent og svoger, introducere sit skarpe doku-portræt ’Stanley Kubrick: A Life in Pictures’ fra 2001.

Den kunstnerisk kompromisløse Kubrick befandt sig ikke overraskende skidt i Hollywood-maskinen, hvilket især blev tydeligt under produktionen af ’Spartacus’ (1960), hvor samarbejdet med Kirk Douglas, filmens hovedrolleskuespiller og producent, slog gnister. Inden han flyttede til England i 60’erne nåede Kubrick dog at slå sit navn fast.

Hans intense debutfilm ‘Fear and Desire' (1953), som vi viser i en restaureret kopi, blev med sit eksistentielle krigstema forløber for senere film som ’Ærens vej’ (1957), ’Dr. Strangelove’ (1964) og ’Full Metal Jacket’. I 1950’erne kom også den banebrydende noir-thriller ’Dræberkysset’ (1955) samt ’Det store gangsterkup’ (’The Killing’) fra 1956, der blev hans afgørende gennembrud som instruktør.

Den 23. september åbner Kunstforeningen Gl. Strand den store udstilling ’Stanley Kubrick – The Exhibition’, der følger Kubrick fra 17-årig reportagefotograf op igennem årene – indtil han i slutningen af sin karriere stod som én af filmhistoriens helt store skikkelser.

Cinematekets Kubrick-serie har hovedvægten i oktober og november, hvor vi viser alle de store mesterværker – bl.a. ‘Rumrejsen år 2001’, ‘A Clockwork Orange’, ‘Barry Lyndon’, og ’Ondskabens Hotel ’ – mange af dem i nyrestaurerede versioner. Filmserien og særarrangementerne er tilrettelagt i samarbejde med Gl. Strand, CPH PIX og filmjournalisten Søren Høy og er en del af Kubrick Festival 2017.

Morten Tang & Jesper Andersen, programredaktører / Cinemateket
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

The Ario Dream + Ritzau Prisen

24.11.2017Den berømte filmskaber Paul Diffley har bragt sine tekniske evner til grotte-verdenen med sin nye film “The Ario Dream - The Quest for Europe’s Deepest Cave”. Filmen tager publikummet med til udfor...

NAFF præsenterer: Skifilm på det store lærred

24.11.2017Eisodus giver os en skiers refleksion fra en smeltende virkelighed. Eisodus er en kortfilm om skiløb, menneskets følsomme forhold til naturen, og hvordan vi påvirker vores klima. Dette er en anderl...

NAFF præsenterer: Klatrefilm og dansk eventyr på det store lærred

24.11.2017Kom med på en packrafting roadtip til fire floder på Balkan. Følg med to venner der knapt kender hinanden på et whitewater eventyr i en dårlig lejebil med to små oppustelige både i beboede grotter...

NAFF præsenterer: Girlpower på det store lærred

24.11.2017"CROSSROADS" er en 8 minutter lang roadmovie om veninderne og skierne Janina Kuzama og Sandra Lahnsteiners tur gennem British Columbia, Canada. Med et stærkt venskab som rød tråd tager "CROSSROADS...

Børnebiffen 3-5 år, november (1)

25.11.2017Mis med de blå øjne går ud i verden for at finde landet med de mange mus. På sin færd møder den mange små forhindringer. Den hjælper også kattene med de gule øjne, selv om de først ikke vil vide af...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412