Stanley Kubrick: A Life in Pictures - med besøg af instruktør Jan Harlan

Stanley Kubrick: A Life in Pictures - med besøg af instruktør Jan Harlan
Den 23. september introducerer Jan Harlan sin film i samtale med filmjournalist Søren Høy.

Stanley Kubrick: A Life in Pictures

Stanley Kubrick: A Life in Pictures
Instruktør: Jan Harlan
Harlan var ikke alene producer for Kubrick, men også bror til Kubricks enke. Hans mangefacetterede og grundige portrætdokumentar giver et grundigt indblik i Kubricks liv og værk. Filmen er opdelt i kapitler, som hver især behandler filmene, og den rummer også sjældne optagelser og klip, bl.a. fra Kubricks mindst viste film, 'Fear and Desire' (1953), som instruktøren afskrev totalt. Blandt de mange medvirkende finder vi Woody Allen, Jack Nicholson og Nicole Kidman. Filmens fortæller er Tom Cruise. NB der er to korte pauser undervejs.
Medvirkende: Shelley Duvall, Tom Cruise, Jack Nicholson, Martin Scorsese, Steven Spielberg
USA, 2001
DigiBeta, 142 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

lørdag 23.09.17, Kl. 19:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

I serien: Stanley Kubrick: De tidlige film

Stanley Kubrick: De tidlige film
Stanley Kubricks imponerende værk er uden sidestykke i filmhistorien. Få instruktører synes at have været så optaget af at overraske og gøre hver eneste af sine film til et unikt værk. Ingen af hans film ligner hinanden, men de er alle kendetegnet ved teknisk innovation, stilistisk stringens, misantropisk menneskesyn og djævelsk vid.

I første del af Cinematekets Kubrick-retrospektiv sætter vi fokus på instruktørens værker fra 1950’erne, og den 23. september vil instruktøren Jan Harlan, Kubricks producent og svoger, introducere sit skarpe doku-portræt ’Stanley Kubrick: A Life in Pictures’ fra 2001.

Den kunstnerisk kompromisløse Kubrick befandt sig ikke overraskende skidt i Hollywood-maskinen, hvilket især blev tydeligt under produktionen af ’Spartacus’ (1960), hvor samarbejdet med Kirk Douglas, filmens hovedrolleskuespiller og producent, slog gnister. Inden han flyttede til England i 60’erne nåede Kubrick dog at slå sit navn fast.

Hans intense debutfilm ‘Fear and Desire' (1953), som vi viser i en restaureret kopi, blev med sit eksistentielle krigstema forløber for senere film som ’Ærens vej’ (1957), ’Dr. Strangelove’ (1964) og ’Full Metal Jacket’. I 1950’erne kom også den banebrydende noir-thriller ’Dræberkysset’ (1955) samt ’Det store gangsterkup’ (’The Killing’) fra 1956, der blev hans afgørende gennembrud som instruktør.

Den 23. september åbner Kunstforeningen Gl. Strand den store udstilling ’Stanley Kubrick – The Exhibition’, der følger Kubrick fra 17-årig reportagefotograf op igennem årene – indtil han i slutningen af sin karriere stod som én af filmhistoriens helt store skikkelser.

Cinematekets Kubrick-serie har hovedvægten i oktober og november, hvor vi viser alle de store mesterværker – bl.a. ‘Rumrejsen år 2001’, ‘A Clockwork Orange’, ‘Barry Lyndon’, og ’Ondskabens Hotel ’ – mange af dem i nyrestaurerede versioner. Filmserien og særarrangementerne er tilrettelagt i samarbejde med Gl. Strand, CPH PIX og filmjournalisten Søren Høy og er en del af Kubrick Festival 2017.

Morten Tang & Jesper Andersen, programredaktører / Cinemateket
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Lov, ret og film: 12 vrede mænd - med introduktion

20.09.2017Det meste af Sidney Lumets fascinerende retssalsdrama ’12 vrede mænd’, der vandt Guldbjørnen i Berlin, udspiller sig i et klaustrofobisk nævningeværelse en kvælende varm eftermiddag. Henry Fonda sp...

Psycho

20.09.2017At 'Psycho' skulle blive Hitchcocks mest berømte og mest indbringende film nogensinde lå ikke i kortene, da instruktøren hyrede produktionsholdet fra sin tv-serie 'Alfred Hitchcock Presents' til at...

Nattoget

20.09.2017På et overfyldt nattog fra Warszawa til Østersøkysten bliver den unge kvinde Marta tvunget til at dele sovevogn med den mørke, mystiske Jerzy. I toget befinder sig en broget skare af medpassagerer...

Firestarter

20.09.2017Pigen Charlie (Drew Barrymore) kan sætte ild til hvad som helst med tankernes kraft. De overnaturlige, såkaldte pyrokinetiske, evner har hun som følge af et mystisk eksperiment, som hendes forældre...

Børnebiffen 4-6 år, september

21.09.2017Hugormen har ry for at være aggressiv. I virkeligheden er den sky og bange for mennesker. Hvis den møder os på badestranden, stikker den hellere af, på trods af sit giftige bid. Men når den er su...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412