Krigskorrespondenter

Vilhelm Glückstadt (DK, 1913)

Krigskorrespondenter (Vilhelm Glückstadt, DK, 1913)
Journalist Bretton har omsider opnået et avancement. Han har fået overdraget det hverv at forsyne det hovedstadsblad, han repræsenterer, med efterretninger fra den krig, som længe har hersket i Sydeuropa. Forsynet med et anbefalingsbrev fra krigsministeren sætter han sig veltilfreds i toget, der skal føre ham til krigsskuepladsen. Han er ung, rask og har ingen at tage afsked med. Undervejs træffer han en kollega ved navn Clark, der har samme mål.

Langt borte fra byen bor den fattige fårehyrde Nikiva med sin datter Scura. De tror sig sikre for de fjendtlige soldater i den afsides egn, men en dag indhenter krigsuhyret dem, og inden aften er Scura faderløs. I dybe tanker sidder Scura ved sin faders grav, da hun hører råb om hjælp. Hun går efter lyden og finder Bretton forulykket, styrtet ned i en dyb kløft. Støttet og hjulpet af Scura når han atter tilbage til det sted, hvorfra han er styrtet ned. Hans første tanke gælder det anbefalingsbrev fra ministeren, der kan skaffe hans blad de store muligheder - men se, det er røvet, uden tvivl stjålet af hans "ven" og "kollega" Clark. Ved hjælp af Brettons anbefalingsbrev skaffer Clark sig en venlig modtagelse i hovedkvarteret. Generalen giver ham mange oplysninger, og Clark har rigeligt stof til en fængslende artikel. Da Bretton ankommer til hovedkvarteret mistænkes han for spioneri, da han ikke har de nødvendige papirer, og han bliver reddet af Scura, der elsker ham.

Det lille fredelige hus, i hvilket Scura har levet hele sit liv, er ikke mere. En rå og overmægtig fjende har jævnet huset med jorden, og hun må nu forladt og fattig flygte bort ind i det øde, hærgede land. Med usigelig vanskelighed lykkes det Scura at komme gennem den barske krig, og med fintmærkende instinkt har hun forstået, at Bretton er hende nær. Hun trækker Bretton ud af et brændende aeroplan. For Bretton venter et sidste spændende opgør med Clark. Begge har de sikret sig de sidste nyheder - men hvem når at få dem afleveret først?

KategoriDK/Spillefilm - Stumfilm

Grundoplysninger

Dansk titelKrigskorrespondenter
Andre titlerKrigskorrespondenten, Die Kriegskorrespondenten, War correspondents, Bakusen, Corrispondenti di guerra
InstruktørVilhelm Glückstadt
ManuskriptCarl Th. Dreyer
FotografAlfred Lind
ScenografL.A. Hjarne
Dansk biografpremiere13.05.1913
ProduktionslandDanmark
ProduktionsselskabFilmfabriken Danmark
Print oplysninger ovenfor

Supplerende oplysninger

PremierebiograferVictoria-Teatret
Tekniske data1218 meter / 35 mm / sort-hvid / Stum

Alle credits

Instruktion
Vilhelm GlückstadtInstruktion
Manus
Foto
Produktionsdesign
L.A. HjarneProduktionsdesign
Medvirkende
Emanuel GregersBretton, journalist
Bertel KrauseClark, journalist
Richard JensenGeneralen
Ellen TegnerHaremsdame
Emilie SmithDanser

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Vilhelm Glückstadt

Anmeldelser og artikler

Program - stumfilm & mikro (ingen yderligere information)

Kontakt

DFI-Bogen
Det Danske Filminstitut
Gothersgade 55
1123 København K
Tlf. +45 3374 3505
Fax +45 3374 3401
dfibogen@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412