Cinemateket præsenterer 10 klassikere til din biograf

Cinemateket gør det nemt at vise klassikere i din biograf for et beskedent beløb - og med mulighed for at få støtte til PR, oplæg og anden formidling. Læs om samarbejdet og om programmet her.

Cinemateket Præsenterer er et tilbud til danske biografer om samarbejde med Filminstituttet omkring visning af særligt udvalgte filmperler. Filmene har alle været vist med succes i Cinemateket og er nu tilgængelige for publikum i hele landet.

Samarbejdet er enkelt:

  • Filmprogrammet for 2024 indeholder 10 danske og internationale klassikere.
  • Du vælger de titler, som passer til netop din biograf og dit publikum. Du kan også lave events i forbindelse med filmvisningerne – gerne med lokal forankring, men du kan også lade dig inspirere af de forslag, vi har lagt frem under de enkelte titler.
  • Du betaler en fast omkostningsbaseret filmleje på 1.000 kr. pr. visning – og kan samtidig søge støtte fra Filminstituttet til formidling, præsentation og lancering. Filminstituttet støtter med 3.000 kr. per film, dog maksimalt 15.000 kr. i alt. (Ansøgninger under 5.000 kr. imødekommes dog ikke).
  • Filmene vises én gang og kan frit placeres i løbet af det pågældende år – enten som enkeltvisninger spredt hen over året eller i samlede festivalforløb.
  • Cinemateket sørger for clearing af rettigheder og står endvidere for digital levering direkte til din biograf.
  • De internationale titler præsenteres med danske undertekster.

Læs mere om vilkårene for samarbejdet og find dit tilmeldingsskema. Læs desuden om filmene og find inspiration til events, oplæg og anden formidling. NB deadline for tilmelding til samarbejdet er 31. januar 2024.

Spørgsmål vedrørende tilmelding, film, distribution og formidling (herunder henvendelse til oplægsholdere): Kontakt venligst Morten Tang, mortent@dfi.dk, 2214 8940.

Spørgsmål vedrørende støtte: Kontakt venligst Flemming Kaspersen, flemmingk@dfi.dk, 3374 3429.