Cinemateket præsenterer 10 filmperler til din biograf!

Cinemateket har gjort det nemt at vise en række klassikere i din biograf for et beskedent beløb - og med mulighed for at få støtte til at dække dine omkostninger. Du kan læse om programmet for 2019 her.

Cinemateket præsenterer året rundt filmhistorien i hele sin udstrækning: 80 klassikere, kultfilm, stumme strimler med levende musik, dokumentarer og nye produktioner fra hele verden ruller hver måned over lærrederne i biografen i København. Mange af filmene præsenteres med introduktioner, besøg m.v., som udvider biografoplevelsen.

'Cinemateket præsenterer' er et tilbud til danske biografer om samarbejde med DFI/Cinemateket omkring visning af særligt udvalgte filmperler. Filmene har alle været vist med succes i Cinemateket, og ønsket er at gøre dem tilgængelige for er bredt publikum.

Samarbejdet er enkelt:

  • Vi har sammensat et filmprogram på 10 titler for et år.
  • Du vælger de titler, som passer til netop din biograf og dit publikum, og gør dig overvejelser omkring formidling/besøg til filmvisningerne – gerne med lokal forankring.
  • Du betaler en fast omkostningsbaseret filmleje på 1.000 kr. per visning – og kan samtidig søge støtte fra DFI til formidling, præsentation og lancering. DFI støtter med 3.000 kr. per film, dog maksimalt 15.000 kr. i alt.
  • Filmene vises én gang og kan frit placeres i løbet af det pågældende år – enten som enkeltvisninger spredt hen over året eller i et samlet forløb som en ’mini-festival’. Cinemateket varetager clearing af rettigheder og står endvidere for distribution af de udvalgte filmtitler via distributionskanalen Unique Digital/Movie Transit.
  • De internationale titler præsenteres med danske undertekster eller på originalsproget med engelske undertekster såfremt andet fremgår.

På denne side kan du læse mere om vilkårene for samarbejdet og finde tilmeldingsskema m.m. Du kan også læse mere om filmene og finde inspiration til formidling og præsentation.

NB deadline for tilmelding til samarbejdet er 14. januar  2019.

Spørgsmål vedrørende film og distribution, kontakt venligst Morten Tang, mortent@dfi.dk, 2214 8940.

Spørgsmål vedrørende tilmelding og støtte, kontakt venligst Flemming Kaspersen, flemmingk@dfi.dk, 3374 3429.