Danske premierer uge 16-17

PREMIERE. Så er der endelig biografpremiere på Michael Noers anmelderroste bande-drama "Nordvest". Dokumentaren "Dans for mig" har premierevisning, og tre nye film fra New Danish Screen vises på CPH PIX. Prisvinderen "Testamentet" kan ses på tv, og "Gummi T", "Fuglejagten" og "Vilde piger" er udkommet på Filmstriben.


Biograf


18. april: Nordvest

Casper er håndlanger og tyv for den dominerende bandefører, Jamal, der med magt og ufine metoder fastholder jerngrebet om sit hood, Nordvest. Ingen skal tro, de er mere end ham. Men Casper har en plan, han vil op i hierarkiet og nyde det søde liv sammen med de unge og smukke. Så da han ved et tilfælde støder ind i rockeren og alfonsen Bjørn, øjner han chancen for at lave forretninger uden om Jamal. Det bliver en fatal beslutning, som først bringer uvenskab og trusler, så vold og så mere vold. Og midt i det hele står Andy, Caspers Lillebror, som han skulle passe på, men som han med ét har bragt ind i centrum af konflikten.

På rollelisten ses Gustav Dyekjær Giese, Oscar Dyekjær Giese, Nicholas Westwood, Lene Maria Christensen m.fl.

"Nordvest" havde forpremiere som åbningsfilm på CPH PIX og får amerikansk premiere på Tribeca Film Festival senere på måneden.

Filmen er instrueret af Michael Noer og produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer


17. april: Dans for mig

Dans-for-mig
Mie og Egor har succes på dansegulvet, men privat står konflikterne i kø. Foto: Niels Thastum

Mie er 14 år og elitesportsdanser. Den suverænt bedste i sin aldersklasse. Hun står pludselig uden dansepartner, og da det ikke er til at finde en ny passende partner i Danmark, søger hun og familien i udlandet. Valget falder på russiske Egor, som kommer til Danmark for at prøvedanse med Mie. Da det fungerer godt, bliver Egor i Danmark og flytter ind hos Mie og hendes forældre. Filmen følger parrets første og svære tid sammen. Alt tyder på, at de er det perfekte match på dansegulvet, men privat hober problemerne sig op.

Filmen vandt tidligere på måneden den internationale Audience Favorite Award på American Documentary Film Festival i Palm Springs, Californien. Den indgår i programmet til Dansens Dag 2013 i Cinemateket.

"Dans for mig" er instrueret af Katrine Philp og produceret af Lise Saxtrup for Klassefilm med støtte fra Det Danske Filminstitut.


17. april: Hvor lyset kommer ind
CPH PIX / Cinemateket kl. 21.45
DR K 24. april kl. 20.00

Hvorlysetkommerind
Foto: Magnus Nordenhof Jønck

Elisas mand Stefan er blevet lam efter en trafikulykke. Hun passer ham hjemme og henter opbakning i en pårørendegruppe, hvor hun især får støtte fra Lukas, som selv passer sin hjerneskadede kone. Lukas gør, hvad han kan, for at hjælpe Elisa. Men det er svært at passe en hjerneskadet, lam mand. Elisas svigerforældre mener ikke, at hun kan klare situationen, og de vil have deres søn indlagt på et plejehjem. Men Elisa er ikke enig, og mens hendes liv langsomt smuldrer, nægter hun at indse, at hun har mistet sin mand og sit livs store kærlighed.

I filmen medvirker Signe Egholm Olsen, Mads Riisom, Lars Simonsen, Jens Jørn Spottag m.fl.

"Hvor lyset kommer ind" er instrueret af Kræsten Kusk og produceret af Jesper Morthorst for SF Film med støtte fra New Danish Screen.


17. april: 2 piger 1 kage
CPH PIX / Cinemateket kl. 21.45

DR K 24. april kl. 20.55

2 piger 1 kage
Framegrab

"2 piger 1 kage" er en film om to pigers gensyn efter en traumatisk nærdøds-oplevelse. Det er et kammerspil, der rammer ned i de centrale 10 minutter af 24-årige Julies liv, hvor hun prøver at stille sig ansigt til ansigt med den ubærlige uretfærdighed og modgang, der er overgået hende. Det er et portræt af en ung kvindes forsøg på at samle stumperne op og komme videre.

I filmen medvirker Sara Hjort Ditlevsen og Amalie Lindegård.

"2 piger 1 kage" er instrueret af Jens Dahl og produceret af Kamilla Hancke Rosado for Blenkov & Schønnemann Pictures med støtte fra New Danish Screen.


17. april: Afterparty
CPH PIX / Cinemateket kl. 21.45

DR K 24. april kl. 21.05

Afterparty
Framegrab

En ung pige ankommer til en park. Hun synes at være på vej til fest, men noget forfølger hende. Da hun ankommer, er stedet øde og forladt. Noget forfærdeligt er hændt her, men pigen er fast besluttet på at konfrontere fortiden.

I filmen medvirker Mette Christoffersen, Julie Christiansen og Adam Brix.

"Afterparty" er instrueret af David Adam og produceret af Caroline Schlüter Bingestam for Alphaville Pictures med støtte fra New Danish Screen.

De tre film er alle produceret med støtte fra talentordningen New Danish Screen. CPH PIX holder gratis visning i Cinemateket den 17. april. Efter premieren kan du se "New Danish Screen-marathon" med filmene fra årets program samt nogle af de bedste fra tidligere år på DR K den 24. april kl. 20.00-01.00.

Se fuldt program


Tv


16. april: Testamentet

DR2 Dokumania kl. 20.30

testamenetet
Framegrab

Henrik har store problemer. Hans kæreste er skredet, hans stof- og alkoholmisbrug er helt ude af kontrol, og han er i dyb gæld. Da alt er allermest dystert, og hans problemer synes uovervindelige, bliver en dør til et nyt liv åbnet. Henriks velhavende bedstefar dør og efterlader ham en formue. Men løftet om penge gør at en sand krig bryder ud i Henriks familie og mange års svigt og forræderi bliver afsløret.

Christian Sønderby Jepsen fik prisen DANISH:DOX på CPH:DOX 2011 for filmen, som også vandt en Bodil for bedste dokumentarfilm.

"Testamentet" er produceret af Julie E. Pedersen for Copenhagen Bombay med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer


24. april: New Danish Screen-maraton
DR K kl. 20.00-01.00

Fuld program kommer senere


Premierer på Filmstriben i ugen der gik


Gummi T

Gummi-T-kapløbWEB
Framegrab

Det er ikke let at være Ivan Olsen. Han får bank og buksevand af de store bøller, og da han kommer hjem til sin far, så får han skæld ud over, at han ikke er stærk og dygtig som Tarzan – nej, Ivan er kun en Gummi-Tarzan! Ivan vil så gerne gøre sin far glad, så han forsøger at være ligesom Tarzan, men først da Ivan møder en heks og får superkræfter for en enkelt dag, så er Ivans far tilfreds. Ivans far går i selvsving og praler vidt og bredt om sin søn, men da Ivans superkræfter ikke forsvinder som planlagt, så mærker Ivan, at det ikke er spor sjovt at skulle være så stærk og dygtig hele tiden.

Filmen er baseret på Ole Lund Kirkegaards "Gummi-Tarzan". Den er instrueret af Michael Hegner og produceret af Nina Crone og Erik Wilstrup for Crone Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Gummi T" på Filmstriben

Trailer


Fuglejagten

Still fra filmen Fuglejagten
Framegrab

12-årige Victor og hans far er taget til det årlige ornitologi-stævne, hvor Victor vil bevise sit værd ved at spotte den mest sjældne fugl og vinde 1.-præmien for sin fars skyld. Det virker realistisk, da sidste års vinder, den opblæste Daniel, har brækket benet og ikke kan deltage. Men Daniel dukker op og nu sættes kampen ind og alle kneb gælder.

Filmen er instrueret af Christian Dyekjær og produceret af Maja Dyekjær Giese og Anders Toft Andersen for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Fuglejagten" på Filmstriben

Trailer


Vilde piger

vilde_piger
Foto: Bullitt Film

De gør, hvad der passer dem, har masser af temperament og attitude, og kommer tit op og slås. I en tilværelse præget af svigt, misbrug og vold er der oftest kun veninderne at læne sig op ad. Mens de sociale myndigheder gør deres for at hjælpe dem på rette kurs, skal pigerne forsøge at finde troen på en bedre fremtid, og ikke mindst modet til at tage kampen op – uanset hvad det kræver. Der er lang vej fra slåskampenes adrenalinsus til at kunne reflektere over fortiden, og til at tage ansvar for sine handlinger. Men som årene går, udvikler pigerne sig til unge, stærke kvinder, der får ryddet op i deres liv og langsomt, men sikkert får skabt en meningsfuld tilværelse med udsigt til en fremtid.

"Vilde piger" er instrueret af Tine Katinka Jensen og Mette Carla T. Albrechtsen og produceret af Elise Lund Larsen og Vibeke Vogel for Bullitt Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Vilde piger" på Filmstriben

Trailer

VILDE PIGER TRAILER from Bullitt Film on Vimeo.