Mød spilredaktøren: Simon Løvind

INTERVIEW. Halvdelen af alle voksne – og næsten alle børn og unge – spiller computerspil. Ofte flere timer dagligt. Det understreger behovet for danske spiloplevelser, mener Filminstituttets spilredaktør Simon Løvind, der her deler sine tanker om spilmediet og Spilordningens rolle.

Redaktør for Filminstituttets spilordning, Simon Løvind, møder af og til spørgsmålet "Når nu folk bruger så meget tid på at spille digitale spil, hvorfor så understøtte det?" Her mener han, svaret mere handler om, hvilke spil vi bruger vores tid på:

Følg os på YouTube

"Meget af det, der spilles, er store internationale blockbustere, som er designet til at få os til at blive ved med at spille. Og de oplevelser, vi prøver at understøtte, handler om at servere en interessant udfordring eller historie, som tager den tid, den skal tage, og så er den slut – fordi så skal vi have en ny udfordring".

Se hele interviewet her, hvor Simon Løvind også taler om den aktuelle grøde i den danske spilbranche – og om, hvordan spil gør det muligt at skabe en særlig type refleksion, som er tættere på en selv.

 

Spilordningen

Formålet med Filminstituttets spilstøtte er at fremme danske digitale spil som kulturbærende medie samt at styrke de kulturelle kvaliteter i digitale spil til leg og læring. Støtten skal skabe bedre betingelser for realisering og udbredelse af originale danske spilprojekter med henblik på at bidrage til kvalitet og mangfoldighed i det danske udbud af digitale spil.