Så længe jeg lever runder 400.000 billetter

BIOTAL. Ole Bornedals film om John Mogensen rundede i weekenden 400.000 billetter og er årets suverænt mest sete film i biograferne.

I Bededagsferien gik biografgænger nummer 400.000 ind for at se ’Så længe jeg lever’. Ole Bornedals film er dermed årets suverænt mest sete film i biografen. Den er desuden den første danske film siden Birger Larsens ’Klassefesten 3 – Dåben’ fra 2016, der runder de 400.000 billetter. 

Mest sete film i årets første fire måneder
 

'Så længe jeg lever' handler om en af Danmarks største musikpersonligheder, John Mogensen, og hans op- og nedture gennem livet som turnerende musiker, ægtemand og familiefar. Filmen følger John gennem barndomsårene, hans tid med vokalgruppen Four Jacks og den efterfølgende succesfulde solokarriere, indtil hans død i 1977, som forårsages af det alt for store alkoholforbrug, der fulgte ham hele hans voksne liv.

Rasmus Bjerg spiller filmens store hovedrolle over for Helle Fagralid, der indtager rollen som Ruth Mogensen. 

Det er også instruktør, Ole Bornedal, som har skrevet filmens manuskript. Målt i biografbilletter er ’Så længe jeg lever’ instruktørens største succes siden debutfilmen ’Nattevagten’ fra 1994. 

Jonas Allen og Peter Bose har produceret for Miso Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved Markedsordningen.

Siden årsskiftet har publikum indløst billet lidt mere end 4 millioner gange. Den danske markedsandel er pt. på 21 %. 

Næste danske film på plakaten er Mads Brüggers ’Sankt Bernhard Syndikatet’, hvor komikerparret Frederik Cilius og Rasmus Bruun, kendt fra satireprogrammet Den Korte Radioavis på Radio24syv, spiller karaktererne Frederik og Rasmus, der begiver sig ud på et forretningseventyr i Kina. Filmen modtog to priser på Tribeca Film Festival i weekenden. 

Oversigt over kommende spillefilm
 

Sankt Bernhard Syndikatet / 10. maj

'Sankt Bernhard Syndikatet' er en komedie om Rasmus og Frederik, to danske mænd i 30'erne, der begiver sig ud på et forretningseventyr. De kender hinanden fra Herlufsholm Kostskole, og ingen af dem har haft reel succes i deres liv hidtil. Nu mødes de 15 år senere og bliver opsatte på at opbygge et hundeavlscenter i Kina. Stamtavlehunde er angiveligt meget populære hos den kinesiske elite, og de to mænd forventer at tjene en formue. En 100 kilo tung Sankt Bernardhund ved navn Dollar tager med dem til Chongqing. Her møder de den mystiske Hr. Ling, ejeren af det vestlige Kinas største bageri, der mener, at hunde er lige så magtfulde som mennesker. De to danskere går ind i et samarbejde, og hundevirksomheden udvikler sig på uventede måder, alt imens venskabet bliver stærkere.

Mads Brügger / Meta Film / Komedie

Charmøren / 17. maj

Filmen er et psykologisk drama om iranske Esmail, der desperat prøver at finde en dansk kæreste, så han kan blive i landet. I takt med at tiden løber ud, forelsker Esmail sig uventet i en ung kvinde, og hans fortid indhenter ham.

Milad Alami / Good Company Films / Drama

Den skyldige / 14. juni

Politibetjenten Asger Holm besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt, starter en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper. Med telefonen som eneste redskab kæmper Asger imod tiden for at redde kvinden. Men snart viser det sig, at forbrydelsen er større, end Asger først troede.

Gustav Möller / Nordisk Film / Drama

Far til fire i solen / 28. juni

Familien er på ferie sydpå, men ved ankomsten opdager de, at de skal kæmpe mod en anden familie om titlen: "Årets Solfamilie" - og far nægter. Han synes konkurrence er fjollet og proklamerer: "Vi er gode nok, som vi er". Det varer dog kun lige, til han ser, hvem der er patriark i den anden familie: Bjørn, som moppede far igennem hele deres skoletid. Det, der var tænkt som en hyggelig dyst, bliver snart til en desperat kamp - for ære og oprejsning. Det er kun ved børnenes kærlige og opfindsomme indgriben, at han bliver klogere og indser, at han og hans familie ikke behøver forstille sig. De er vitterlig gode nok - præcis som de er!

Martin Miehe-Renard / ASA Film Production / Familiefilm

Landet af glas / 19. juli

Jas er alene hjemme mens hans far, som er lastbilchauffør er på endnu en tur. En dag finder han pigen Neia og en gammel dame Alva, der gemmer sig i laden hvor han bor. De er ikke helt almindelige. Det viser sig at de er elvere, og at de tydeligvis er på flugt fra nogen. Jas samler alt sit mod og beslutter sig for at hjælpe dem.

Jeppe Vig Find, Marie Rønn / Pilot Film / Drama

DITTE & LOUISE / 13. SEPTEMBER

Ditte og Louise er (stadigvæk) to midaldrende skuespillerinder, som indser, at det eneste, branchen har tilbage at tilbyde dem, er roller som nogens mor eller “gammel luder”. Derfor griber Ditte til en radikal beslutning: Hun klæder sig ud som mand. Og med ét er verden vendt på hovedet! Stik mod forventning får Ditte succes som Ditlev. Hun får pludselig hovedroller. Hun får tonsvis af opmærksomhed. Kvinder sværmer om hende. Og hun bliver bedste venner med Anders W. Berthelsen. Men samtidig svigter hun sin bedste veninde Louise og deres fælles drøm om eget firma. I afmagt og frustration kaster Louise sig ud i en hovedløs affære med lægen David. Men hun har gjort regning uden vært, og problemerne tårner sig op i ekspresfart. Efterhånden er Ditte og Louise i fare for at miste det hele. Karrieren. Kærligheden. Venskabet. Og de må gribe til en sidste desperat løsning for at bringe balance i regnskabet igen.

Instruktør Niclas Bendixen Manus Ditte Hansen, Louise Mieritz Producent Nordisk Film Genre Komedie

Til vi falder / 6. SEPTEMBER

'HAPPY PEOPLE' er en film om, hvordan et par reagerer på et traume. Adam og Louise vender tilbage til Tenerife, hvor de 5 år forinden har mistet deres 10-årige dreng i en formodet drukneulykke. Da liget aldrig er blevet fundet, kæmper de begge – på hver deres måde - med at acceptere deres tab. I takt med at nye informationer om Lucas dukker op til overfladen, bevæger parret sig tættere og tættere på afgrunden'.

Samanou Acheche Sahlstrøm / Meta Film / Drama

IQBAL & DEN INDISKE JUVEL / 20. SEPTEMBER

Iqbals tante Fatwa er blevet udnævnt til vogter af Den Indiske Juvel, og Iqbal overtaler sin far til, at hele familien skal til Indien for at overvære ceremonien. Men Den Indiske Juvel bliver pludselig stjålet, og Iqbals far beskyldes for tyveriet og kommer i fængsel. Iqbal og hans venner må nu lægge deres hidtil vanskeligste plan, og ikke længe efter går den vilde jagt gennem New Delhis gader for at finde både Den Indiske Juvel og redde far.

Instruktør Oliver Zahle Manus Mikael Olsen Producent Miso Film Genre Komedie