Spillefilm på vej – foråret og sommerens premierer 2013

PREMIERE. Michael Noers bande-drama "Nordvest", der i dag har premiere over hele landet, følges op af den psykologiske thriller "I lossens time" af Søren Kragh-Jacobsen, Ryan Gosling som thai-bokser i Nicolas Winding Refns "Only God Forgives", Daniel Borgmans debut "The Weight of Elephants", hustler-komedien "Player" med Rasmus Bjerg og Casper Christensen og Christoffer Boes farverige portrætfilm "Spies og Glistrup".


 

18. april: Nordvest (Michael Noer) 

 


Nordvest3
Caspers liv tager en drejning i mødet med Nordvests rockermiljø. Foto: Magnus Nordenhof Jønck

Casper er håndlanger og tyv for den dominerende bandefører, Jamal, der med magt og ufine metoder fastholder jerngrebet om sit hood, Nordvest. Ingen skal tro, de er mere end ham. Men Casper har en plan, han vil op i hierarkiet og nyde det søde liv sammen med de unge og smukke. Så da han ved et tilfælde støder ind i rockeren og alfonsen Bjørn, øjner han chancen for at lave forretninger uden om Jamal. Det bliver en fatal beslutning, som først bringer uvenskab og trusler, så vold og så mere vold. Og midt i det hele står Andy, Caspers Lillebror, som han skulle passe på, men som han med ét har bragt ind i centrum af konflikten.

Brødrene Gustav Dyekjær Giese og Oscar Dyekjær Giese debuterer i hovedrollerne. Desuden medvirker Nicholas Westwood, Roland Møller, Lene Maria Christensen m.fl.

Filmen havde forpremiere som åbningsfilm på CPH PIX, hvor den deltager i hovedkonkurrencen, og får amerikansk premiere på Tribeca Film Festival 2013.

"Nordvest" er instrueret af Michael Noer og produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film med konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer


23. maj: I lossens time (Søren Kragh-Jacobsen)


i_lossens_time
Helen og drengen. Foto: Per Arnesen

Præsten Helen bliver kontaktet af forskeren Lisbeth, der har desperat brug for hjælp. Lisbeth leder et eksperiment på en lukket institution, hvor traumatiserede og voldelige indsatte får ansvar for et kæledyr. Eksperimentet ender uhyggeligt, da en ung patient forsøger at tage livet af sig med den begrundelse, at det er Guds plan. I en kamp mod tiden må de to kvinder arbejde sammen for at forstå drengen og redde hans sårede sjæl.

Sofie Gråbøl spiller præsten Helen med sin første hovedrolle i en spillefilm i en årrække. Blandt de øvrige medvirkende ses Signe Egholm Olsen, Frederik Johansen, Pelle Falk Krusbæk og Søren Malling.

"I lossens time" er instrueret af Søren Kragh-Jacobsen og produceret af Lars Bredo Rahbek for Nimbus Film med konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer


30. maj: Only God Forgives (Nicolas Winding Refn)


only_god_forgives3
Kristin Scott Thomas i rollen som Julians mor. Foto: Scanbox

Julian driver en thai-bokseklub i Bangkok som dække over familiens narkoimperium. Da hans bror Billy bliver slået ihjel, ankommer deres mor Crystal til byen for at bringe liget af sin yndlingssøn hjem til USA og for at få Julian til at tage hævn over sin brors morder.

Efter Hollywood-produktionen "Drive" er Nicolas Winding-Refn tilbage med en danskproduceret spillefilm. Filmens internationale cast har Ryan Gosling i hovedrollen som Julian.

"Only God Forgives" er instrueret af Nicolas Winding Refn og produceret af Lene Børglum for Space Rocket Nation med konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer


6. juni: The Weight of Elephants (Daniel Borgman)

 

 


TWOE_FRAMEGRAB1
Foto: Gareth Moon

 

 

 

 

Tre børn i en naboby er blevet bortført. For den 11-årige Adrian, der tilbringer sine dage alene med at fantasere om alle de ting, som på en gang tiltrækker og skræmmer ham, sætter det gang i forestillingerne. Adrian, der er forældreløs og bor sammen med sin bedstemor og sin nedbrudte onkel i en stille, lille by i New Zealand, ser verden hastigt ændre sig. Hans bedste ven, Clinton, dropper ham til fordel for skolens seje drenge, hans onkel opfører sig tiltagende underligt, og en familie flytter ind ved siden af. Adrian indleder et venskab med sin nye nabo, den jævnaldrende Nicole, en vild og særpræget pige med en mystisk fortid.

I filmen medvirker Demos Murphy, Matthew Sunderland og Catherine Wilkin.

 

 

Filmen deltog i hovedkonkurrence på Berlin Film Festival og CPH PIX havde dansk forpremiere på filmen, som også deltager i konkurrence.

"The Weight of Elephants" er instrueret af Daniel Joseph Borgman og instrueret af Katja Adomeit og Leanne Saunders for Zentropa med konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer
 

 


 

 

20. juni: Player (Tomas Villum Jensen)

 

 


player
Rasmus Bjerg og Casper Christensen som vennerne Michael Helge og Theo. Framegrab

De fleste vil opfatte det som en bonus at blive sendt et par dage til Côte d'Azur for at løse en rutinesag, men for den retskafne, ekstremt selvkontrollerende og lettere kedelige advokat Michael Helge er det nærmest en straf. Sol, sand og saltvand er ikke ting, der figurerer på hans top 10-liste. Opgaven er umiddelbart en simpel skilsmissesag, men så snart Michael Helge sætter sine fødder på fransk jord, går alt galt. Han bliver franarret 10 mio. kr. af firmaets penge, og pludselig ser fremtiden knap så lys ud. Heldigvis møder han sin gamle ven, den letlevende gambler Theo, og sammen får de på ægte James Bond-manér lagt en plan for at få alle pengene tilbage.

Rasmus Bjerg og Casper Christensen spiller hovedrollerne. Desuden medvirker bl.a. Lise Koefoed, Ellen Hillingsø og Lars Brygmann.

"Player" er instrueret af Tomas Villum Jensen og produceret af Michel Schønnemann og Malene Blenkov for Blenkov & Schønnemann med støtte fra Markedsordningen ved Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


 

 

29. august: Spies og Glistrup (Christoffer Boe)

 

 


spies_glistrup
Politikeren og rejsekongen - to store personligheder. Foto: Christian Geisnæs

Nicolas Bro og Pilou Asbæk spiller titelrollerne i historien om to af Danmarks mest farverige personligheder i nyere tid. Vi kender Glistrup for hans kamp mod skattesystemet og rejsekongen Spies for hans morgenbolledamer og udsvævende liv, men kun ganske få kender til den idealisme og det tætte venskab, som prægede deres liv gennem både op- og nedture. Spies og Glistrup brød om nogen med janteloven og var elsket for det.

"Spies og Glistrup" er instrueret af Christoffer Boe og produceret af Tine Grew Pfeiffer og Caroline Schlüter Bingestam for Alphaville Pictures med konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Efterårets premierer

Senere på året kan du glæde dig til Nils Malmros-dramaet "Sorg og glæde", Mikkel Nørgaards thriller "Kvinden i buret", Ask Hasselbachs superheltefilm "Ant Boy", Jørgen Lerdams animationsfilm "Olsenbanden – på dybt vand" og Annegrethe Bjarup Riis' familiesaga "Tarok", Simon Stahos musical "En dans på roser" og Lars von Triers "Nymphomaniac".

Se listen over kommende danske biograffilm.