Undtagelsen filmatiseres

I PRODUKTION. Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen indtager hovedrollerne i Jesper W. Nielsens filmatisering af Christian Jungersens bestseller ’Undtagelsen’, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død.

Christian Jungersens folkelige gennembrudsroman ’Undtagelsen’ bliver nu, 14 år efter udgivelsen, filmatisereret med Jesper W. Nielsen som instruktør. Filmen går i optagelse den 27. august.

Thrilleren fortæller historien om Iben og Malene, der begge modtager dødstrusler, og det går op for dem, at deres arbejde på Dansk Center for Information om Folkedrab har bragt dem i livsfare. Mistanken lander på en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv.

Filmens fire kvindelige hovedroller spilles af Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen.

”Jeg kan ikke få armene ned over at skulle arbejde sammen med fire så stærke og talentfulde skuespillerinder i en historie om menneskets mørkeste afkroge. Sammen skal vi dykke ned i et fascinerende kvindeunivers, med ekstremt spændende og komplekse karakterer, der ikke bare lyver over for hinanden, men også over for sig selv. En uheldig sammenblanding, der giver ondskaben frit spil,” fortæller filmens instruktør Jesper W. Nielsen.

Manuskriptet er udarbejdet af Christian Torpe, og filmen produceres af Marcella Dichmann, Mille Bjørke og Miriam Nørgaard for Fridthjof Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Mikkel Munch-Fals.

Der er forventet dansk biografpremiere i efteråret 2019.