Pligtaflevering

Siden 1. august 2005 har pligtafleveringsloven omfattet film med afledte lancerings- og produktionsmaterialer. Pligtafleveringen af film gælder alle danskproducerede spillefilm, reklamefilm, kort- og dokumentarfilm.

Producenter og filmskabere har ikke altid mulighed for selv at bevare deres film hensigtsmæssigt over en længere årrække. Også derfor er der grund til at aflevere filmmateriale til Film- og Billedarkiv. Afleveringen skal altid være af samtlige efterspurgte materialer i den oprindelige og optimale kvalitet.

Da pligtaflevering i dag hovedsageligt omfatter digitale materialer, har selve afleveringsproceduren ændret sig. Pligtaflevering sker nu enten ved aflevering via vores UDP / FTP server, eller levering på ekstern harddisk, som vi returnerer til afsender.

Aflevering af harddiske og fysiske materialer

Fysiske harddiske sendes til: Filmarkivet, att.: Pligtaflevering, Naverland 13, 2600 Glostrup.

Andet fysisk materiale såsom plakater m.v. sendes til: Billedarkivet, Landemærket 26, 1119 København K.

Har du spørgsmål til tekniske specifikationer og afleveringslister m.v., kontakter du Filmarkivet eller Billedarkivet, så hjælper vi dig videre i processen.

Pligtafleverede materialer med fejl og/eller mangler bliver afvist. Afvisning forsinker udbetalingen af støtte og udbetaling finder ikke sted, før afleveringen er bragt i orden og godkendt.

Tidsfrister for pligtaflevering af film

Se afleveringslisterne i menuen til højre for relevante frister i forhold til forskellige støtteordninger. Samtlige materialer på støttede danske film skal dog være afleveret senest 3 måneder efter premieren.

For film der alene har modtaget lanceringsstøtte og for andre danske film gælder pligtafleveringslovens vilkår, som er 6 måneder efter premieren.

Andre produktioner

Ansvarlige for pligtaflevering af andre slags produktioner (reklamefilm, filmskoleproduktioner m.v.), bedes kontakte Filmarkivet på email: pligtaflevering@dfi.dk for at lave en overdragelsesaftale.

kontakt

Alle danske film med levende billeder og deres tilhørende lyd m.v. skal afleveres til:

Det Danske Filminstituts Filmarkiv 
pligtaflevering@dfi.dk
 

Alle øvrige materialer, fx dokumenter, stills, plakater m.v. skal afleveres til: 

Det Danske Filminstituts Billedarkiv
billedarkiv@dfi.dk