Pligtaflevering

Siden 1. august 2005 har pligtafleveringsloven omfattet film med afledte lancerings- og produktionsmaterialer. Pligtafleveringen af film gælder alle danskproducerede spillefilm, reklamefilm, kort- og dokumentarfilm, som har været vist offentligt.

Producenter og filmskabere har ikke altid mulighed for selv at bevare deres film hensigtsmæssigt over en længere årrække. Også derfor er der grund til at aflevere filmmateriale til Film- og Billedarkivet.

Aflevering

Pligtafleverede materialer vil kun blive modtaget og godkendt, hvis ALLE materialer i de enkelte afleveringer afleveres på én gang i henhold til den pågældende afleveringsliste. 
Afviste materialer forsinker udbetaling af støtten, og udbetalingen vil ikke finde sted, før afleveringen er bragt i orden og godkendt.

Pligtaflevering sker enten ved upload til Filminstituttets UDP-server eller ved levering af filer på en ekstern harddisk, som vi returnerer til afsender.
Harddiske og fysiske plakater sendes til: Filmarkivet, att.: Pligtaflevering, Naverland 13, 2600 Glostrup.

Tidsfrister 

Samtlige materialer på støttede danske film skal være afleveret senest 3 måneder efter premieren.
For film, der alene har modtaget lanceringsstøtte og for andre danske film, gælder pligtafleveringslovens vilkår, som er 6 måneder efter premieren.
Pligtafleveringsmateriale til andre produktioner (reklamefilm, filmskoleproduktioner m.v.) skal afleveres én gang årligt.

 

kontakt

Det Danske Filminstituts Filmarkiv 
pligtaflevering@dfi.dk