enda

Dar Salim

(1977 – )

Skuespiller. Født 18/9 1977 i Irak. Uddannet pilot i 2002.

Dar Salim kom til Danmark som 7-årig. Han fandt sit virke som skuespiller gennem en casting til TV 2-serien 'Forsvar' (2003-2004), hvor han spillede hovedrollen som anklaget i afsnittet 'En god muslim'. Han fik sin første hovedrolle som Jamil i 'Gå med fred Jamil' (2008), som sikrede ham en Bodilnominering for bedste mandlige hovedrolle.

Siden har Salim medvirket i adskillige danske film som blandt andet 'Submarino' (2010), 'Sandheden om mænd' (2010), 'Kapringen' (2012), 'Krigen' (2015). Han har også medvirket i tv-serier som 'Borgen' (2010-2011), 'Dicte' (2012-2016) og 'Kriger' (2018). Han har desuden medvirket i adskillige store internationale produktioner som 'Game of Thrones' (2011) og spillefilmen 'Exodus: Gods and Kings' (2014).

Han modtog 3 Robertnomineringer for sin rolle i 'Dicte' og blev Bodil- og Robertnomineret for sin hovedrolle i Fenar Ahmads 'Underverden' (2017). Han vandt prisen for bedste mandlige skuespiller på Tallinn Black Night Film festival i 2018 for sin hovedrolle i 'Til vi falder'.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Til vi falder 2019 Adam DK/Spillefilm
Selvhenter 2019 Dar DK/Spillefilm
Western Arabs 2019 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Kriger (oversigt) 2018 CC Tv-serie
Kriger - Begravelsen 2018 CC Tv-serie
Kriger - Testen 2018 CC Tv-serie
Kriger - Afhøringen 2018 CC Tv-serie
Kriger - Krigen 2018 CC Tv-serie
Kriger - Rotten 2018 CC Tv-serie
Kriger - Showdown 2018 CC Tv-serie
Iqbal & Den Indiske Juvel 2018 Onkel Rafig DK/Spillefilm
Underverden 2017 Zaid DK/Spillefilm
Månens vogter 2017 Stemme U/Spillefilm
NABOspionen 2017 Vincents far DK/Spillefilm
Gidseltagningen 2017 Adel Tv-serie
Dicte 3 2016 Bo SKytte Tv-serie
Springfloden 2016 Abbas Tv-serie
De standhaftige 2016 Læge DK/Spillefilm
Iqbal & superchippen 2016 Onkel Rafig DK/Spillefilm
Macho Man 2015 Cem Denizoglu U/Spillefilm
American Odyssey 2015 Omar Tv-serie
Krigen 2015 Najib Bisma DK/Spillefilm
Iqbal & den hemmelige opskrift 2015 Onkel Rafiq DK/Spillefilm
Void 2014 Amir DK/Kort fiktion
Familien Jul 2014 Inspektør DK/Spillefilm
Nordic Factory 2014 Amir U/Spillefilm
Head Full of Honey 2014 Kellner U/Spillefilm
Exodus - Gods and Kings 2014 Commander Khyan U/Spillefilm
Dicte 2 2014 Bo Skytte Tv-serie
Det andet liv 2014 Medvirkende DK/Spillefilm
Escort 2013 Alex DK/Kort fiktion
Dicte 1 2013 Bo Tv-serie
Broen 2 2013 Peter Tv-serie
Kapringen 2012 Lars Vestergaard DK/Spillefilm
Karim 2011 Telefonstemme DK/Kort fiktion
Game Of Thrones 2011 Qotho Tv-serie
Magi i luften 2011 Benny DK/Spillefilm
Borgen 2 2011 Amir Dwian Tv-serie
Tintin: Enhjørningens hemmelighed 2011 Stemme U/Spillefilm
Frit fald 2011 Hans DK/Spillefilm
Submarino 2010 Goran DK/Spillefilm
Borgen 1 2010 Amir Dwian Tv-serie
Sandheden om mænd 2010 Christian DK/Spillefilm
Min bedste fjende 2010 Gymnasielærer DK/Spillefilm
Smukke mennesker 2010 Aversionsterapeut DK/Spillefilm
Ukontrolleret besøg 2009 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gå med fred Jamil 2008 Jamil DK/Spillefilm
Livvagterne 2008 Ammar Hayat Tv-serie
2900 Happiness 2007 2. pilot Tv-serie
Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand 2006 Taxachauffør DK/Kort fiktion
Gerningsstedet 1970 Hassan Nidal Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.