enda
Person

Per Holst

(1939 – )

Filmproducent. Født 28/3 1939. Startede som helt ung på Nordisk Film i reklamefilmafdelingen. I 1965 stiftede han sit eget produktionsselskab, Per Holst Film, hvor han fortsatte reklamefilmproduktionen, men også tog hul på spillefilmformatet.

Udover en lang række spillefilm har han i løbet af karrieren produceret utallige reklamefilm, kortfilm og tv-produktioner. Desuden har en række af dansk films største talenter grundlagt en filmkarriere på baggrund af opbakning og gode råd fra Per Holst, blandt andre Bille August, Nils Malmros, Morten Arnfred, Jonas Elmer og Lars von Trier.

Per Holst var direktør for Nordisk Film 1991-2002 og stiftede herefter produktionsselskaberne PH3 og Astafilm i 2002. I årene 2000 til 2005 var han bestyrelsesformand for Den Europæiske Filmhøjskole.

Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Glasskår 2023 Producer DK/Spillefilm
Sikke et cirkus 2017 Producer DK/Spillefilm
De standhaftige 2016 Producer DK/Spillefilm
Cykelmyggens far 2016 Producer Tv-dokumentar
Max Pinlig på Roskilde - nu med mor 2012 Producer DK/Spillefilm
Max Pinlig 2 - sidste skrig 2011 Producer, Trailer-klipper DK/Spillefilm
Simon 2011 Producer U/Spillefilm
Broderskab 2010 Producer DK/Spillefilm
Simon & Malou 2009 Producerkonsulent DK/Spillefilm
Max pinlig 2008 Producer DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri 2007 Produktion, Executive producer DK/Spillefilm
Nåletræer 2007 Produktion DK/Kort fiktion
Den sorte Madonna 2007 Producer DK/Spillefilm
Den grimme ælling og mig 2006 Ide DK/Spillefilm
Jan Guillous Ondskab 2003 Co-producer U/Spillefilm
Jeg er Dina 2002 Producer U/Spillefilm
Monas verden 2001 Associate producer DK/Spillefilm
Grev Axel 2001 Co-producer DK/Spillefilm
Juliane 2000 Produktion DK/Spillefilm
Bornholms stemme 1999 Produktion DK/Spillefilm
Klinkevals 1999 Produktion DK/Spillefilm
Janes drøm 1999 Produktion Tv-dokumentar
Klinkevals - Juliane 1999 Producent Tv-serie
Bag om Svendsen 1999 Producer DK/Dokumentarfilm
Manden med tubaen 1999 Executive producer DK/Kort fiktion
Tsatsiki, moren og politimanden 1999 Co-producer U/Spillefilm
Det store flip 1997 Produktion DK/Spillefilm
Royal Blues 1997 Produktion, Producer DK/Kort fiktion
Let''s Get Lost 1997 Producer DK/Spillefilm
Barbara 1997 Producer DK/Spillefilm
Strisser på Samsø 1997 Producer Tv-serie
Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt 1996 Produktion DK/Spillefilm
Lærerinden 1995 Producent DK/Spillefilm
Aberne og det hemmelige våben 1995 Producer, Dramaturgisk konsulent DK/Spillefilm
Flemming og Berit 1994 Producer Tv-serie
Jungledyret 1993 Producer DK/Spillefilm
Kærlighedens smerte 1992 Produktion DK/Spillefilm
Møv og Funder 1991 Produktion DK/Spillefilm
Casanova 1990 Produktion, Tysk mand DK/Spillefilm
Fuglekrigen i Kanøfleskoven 1990 Produktion DK/Spillefilm
Sirup 1990 Produktion DK/Spillefilm
Århus by Night 1989 Produktion DK/Spillefilm
Huller i suppen 1988 Produktion DK/Spillefilm
Rødtotterne og Tyrannos 1988 Produktion DK/Spillefilm
Pelle Erobreren 1987 Producent DK/Spillefilm
Flamberede hjerter 1986 Produktion DK/Spillefilm
Walter og Carlo - op på fars hat 1985 Instruktion, Manus, Produktion DK/Spillefilm
Robotten er blød 1985 Manus DK/Dokumentarfilm
Ofelia kommer til byen 1985 Produktion, Producer DK/Spillefilm
Drengen der forsvandt 1984 Produktion DK/Spillefilm
Tro, håb og kærlighed 1984 Produktion, Producer DK/Spillefilm
Fremtidens børn 1984 Produktion DK/Dokumentarfilm
Forbrydelsens element 1984 Executive producer DK/Spillefilm
Skønheden og udyret 1983 Produktion DK/Spillefilm
Zappa 1983 Produktion DK/Spillefilm
Stål og Tråd A/S 1982 Instruktion DK/Kort fiktion
Et blik er nok 1982 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Dokumentarfilm
Kundskabens træ 1981 Produktion DK/Spillefilm
Kaptajn Klyde og hans venner vender tilbage 1980 Instruktion, Produktion DK/Spillefilm
Slægten 1978 Medvirkende DK/Spillefilm
Udspring for begyndere 1976 Produktion DK/Dokumentarfilm
Afskedens time 1973 Instruktion, Manus, Producent DK/Spillefilm
Robin Hood 1973 Instruktør (dansk version) U/Spillefilm
Køerne 1972 Instruktion, Manus, Klip DK/Dokumentarfilm
Bennys badekar 1971 Produktion DK/Kort fiktion
Toppen og bolden 1969 Instruktion, Manus, Klip DK/Kort fiktion
Flygtning 1963 Produktion DK/Dokumentarfilm
Inden for murene - en film om Berlingske Annoncecenter Manus DK/Dokumentarfilm