enda

Per Holst

(1939 – )

Filmproducent. Født 28/3 1939. Startede som helt ung på Nordisk Film i reklamefilmafdelingen. I 1965 stiftede han sit eget produktionsselskab, Per Holst Film, hvor han fortsatte reklamefilmproduktionen, men også tog hul på spillefilmformatet.

Udover en lang række spillefilm har han i løbet af karrieren produceret utallige reklamefilm, kortfilm og tv-produktioner. Desuden har en række af dansk films største talenter grundlagt en filmkarriere på baggrund af opbakning og gode råd fra Per Holst, blandt andre Bille August, Nils Malmros, Morten Arnfred, Jonas Elmer og Lars von Trier.

Per Holst var direktør for Nordisk Film 1991-2002 og stiftede herefter produktionsselskaberne PH3 og Astafilm i 2002. I årene 2000 til 2005 var han bestyrelsesformand for Den Europæiske Filmhøjskole.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Sikke et cirkus 2017 Producer DK/Spillefilm
De standhaftige 2016 Producer DK/Spillefilm
Cykelmyggens far 2016 Producer Tv-dokumentar
Max Pinlig på Roskilde - nu med mor 2012 Producer DK/Spillefilm
Max Pinlig 2 - sidste skrig 2011 Producer, Trailer-klipper DK/Spillefilm
Simon 2011 Producer U/Spillefilm
Broderskab 2010 Producer DK/Spillefilm
Simon & Malou 2009 Producerkonsulent DK/Spillefilm
Max pinlig 2008 Producer DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri 2007 Produktion, Executive producer DK/Spillefilm
Nåletræer 2007 Produktion DK/Kort fiktion
Den sorte Madonna 2007 Producer DK/Spillefilm
Den grimme ælling og mig 2006 Idé DK/Spillefilm
Jan Guillous Ondskab 2003 Co-producer U/Spillefilm
Jeg er Dina 2002 Producer U/Spillefilm
Monas verden 2001 Associate producer DK/Spillefilm
Grev Axel 2001 Co-producer DK/Spillefilm
Juliane 2000 Produktion DK/Spillefilm
Bornholms stemme 1999 Produktion DK/Spillefilm
Klinkevals 1999 Produktion DK/Spillefilm
Janes drøm 1999 Produktion Tv-dokumentar
Klinkevals - Juliane 1999 Producent Tv-serie
Manden med tubaen 1999 Executive producer DK/Kort fiktion
Tsatsiki, moren og politimanden 1999 Co-producer U/Spillefilm
Det store flip 1997 Produktion DK/Spillefilm
Royal blues 1997 Produktion, Producer DK/Kort fiktion
Let's Get Lost 1997 Producer DK/Spillefilm
Barbara 1997 Producer DK/Spillefilm
Strisser på Samsø 1997 Producer Tv-serie
Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt 1996 Produktion DK/Spillefilm
Lærerinden 1995 Producent DK/Spillefilm
Aberne og det hemmelige våben 1995 Producer, Dramaturgisk konsulent DK/Spillefilm
Flemming og Berit 1994 Producer Tv-serie
Jungledyret 1993 Producer DK/Spillefilm
Kærlighedens smerte 1992 Produktion DK/Spillefilm
Møv og Funder 1991 Produktion DK/Spillefilm
Casanova 1990 Produktion, Tysk mand DK/Spillefilm
Fuglekrigen i Kanøfleskoven 1990 Produktion DK/Spillefilm
Sirup 1990 Produktion DK/Spillefilm
Århus by Night 1989 Produktion DK/Spillefilm
Huller i suppen 1988 Produktion DK/Spillefilm
Rødtotterne og Tyrannos 1988 Produktion DK/Spillefilm
Pelle Erobreren 1987 Producent DK/Spillefilm
Flamberede hjerter 1986 Produktion DK/Spillefilm
Walter og Carlo - op på fars hat 1985 Instruktion, Manus, Produktion DK/Spillefilm
Robotten er blød 1985 Manus DK/Dokumentarfilm
Ofelia kommer til byen 1985 Produktion, Producer DK/Spillefilm
Drengen der forsvandt 1984 Produktion DK/Spillefilm
Tro, håb og kærlighed 1984 Produktion, Producer DK/Spillefilm
Fremtidens børn 1984 Produktion DK/Dokumentarfilm
Forbrydelsens element 1984 Executive producer DK/Spillefilm
Skønheden og udyret 1983 Produktion DK/Spillefilm
Zappa 1983 Produktion DK/Spillefilm
Kundskabens træ 1981 Produktion DK/Spillefilm
Kaptajn Klyde og hans venner vender tilbage 1980 Instruktion, Produktion DK/Spillefilm
Slægten 1978 Medvirkende DK/Spillefilm
Afskedens time 1973 Instruktion, Manus, Producent DK/Spillefilm
Robin Hood 1973 Instruktør (dansk version) U/Spillefilm
Bennys badekar 1971 Produktion DK/Kort fiktion
Toppen og bolden 1969 Instruktion, Manus, Klip DK/Kort fiktion
Flygtning 1963 Produktion DK/Dokumentarfilm
Inden for murene - en film om Berlingske Annoncecenter Manus DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Mandlige Skuespiller 1985 Moscow Int. Film Festival 1985 Tro, håb og kærlighed
Speciel Omtale, Internationale Jury 1998 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 1998 Let's Get Lost
Speciel Omtale, Børn 2009 Berlinale 2009 Max pinlig
Hovedpris - De gyldne sutsko 2009 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2009 Max pinlig
Bedste Film 2009 Rome International Film Festival 2009 Broderskab
Den Gyldne Sommerfugl 2009 Rome International Film Festival 2009 Broderskab
Bedste Mandlige Skuespiller 2009 Tallinn Black Nights Film Festival 2009 Broderskab
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2018-09-01 Sikke et cirkus
Lithuania Scanorama Film Forum 2016-11-03 De standhaftige
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 De standhaftige
Chicago International Film Festival 2016-10-13 De standhaftige
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2016-08-20 De standhaftige
Moscow - Royal Danish Embassy 2014-04-23 Kundskabens træ
Rotterdam, International Film Festival 2014-01-22 Kundskabens træ
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Max Pinlig på Roskilde - nu med mor
Reykjavik Film Festival 2012-09-27 Max Pinlig 2 - sidste skrig
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2012-05-27 Max Pinlig 2 - sidste skrig
Kristiansand International Children's Film Festival 2012-04-24 Max Pinlig 2 - sidste skrig
Lithuania Scanorama Film Forum 2010-11-11 Broderskab
Sao Paulo Int. Film Festival 2010-10-21 Broderskab
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2010-09-16 Broderskab
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Royal blues
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010-08-18 Broderskab
Melbourne Film Festival 2010-07-23 Broderskab
Jerusalem Int. Film Festival 2010-07-08 Broderskab
Taipei Film Festival 2010-06-25 Broderskab
Sydney Film Festival 2010-06-02 Broderskab
Transilvania International Film Festival 2010-05-28 Broderskab
Seattle International Film Festival 2010-05-20 Broderskab
TIFF Kids 2010-04-17 Max pinlig
Hong Kong International Film Festival 2010-03-21 Broderskab
Guadalajara Film Festival 2010-03-12 Broderskab
Istanbul Festival of Independent Films 2010-02-11 Broderskab
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Broderskab
Palm Springs International Film Festival 2010-01-05 Broderskab
Tallinn Black Nights Film Festival 2009-11-27 Broderskab
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Broderskab
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2009-10-20 Max pinlig
Amsterdam Cinekid 2009-10-18 Max pinlig
Rome International Film Festival 2009-10-15 Broderskab
London Film Festival 2009-10-14 Max pinlig
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Max pinlig
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2009-08-24 Max pinlig
Giffoni Film Festival 2009-07-12 Max pinlig
Seoul International Youth Film Festival 2009-07-09 Max pinlig
Hong Kong, International Children's Film Carnival 2009-07-03 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
München International Film Festival 2009-06-26 Max pinlig
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2009-05-31 Max pinlig
Kristiansand International Children's Film Festival 2009-04-27 Max pinlig
Stockholm Film Festival Junior 2009-04-20 Max pinlig
Berlinale 2009-02-05 Max pinlig
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Kundskabens træ
Chicago Int. Children's Film Festival 2008-10-23 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2008-08-22 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2008-06-09 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Kristiansand International Children's Film Festival 2008-04-22 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Vilnius International Film Festival 2008-04-03 Den sorte Madonna
Malmö, BUFF 2008-03-11 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Berlinale 2008-02-07 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 Den sorte Madonna
Lübeck, Nordische Filmtage 2003-10-30 Flamberede hjerter
Odense Internationale Film Festival 2000-08-14 Royal blues
Cannes, Festival de 2000-05-10 Klinkevals
Haifa International Film Festival 1998-10-05 Barbara
Rio de Janeiro Film Festival 1998-07-23 Barbara
Cannes, Festival de 1998-05-13 Barbara
San Francisco Int. Film Festival 1998-04-23 Barbara
Berlinale 1998-02-11 Barbara
Edinburgh International Film Festival 1994-08-13 Flamberede hjerter
Odense Internationale Film Festival 1994-08-03 Flamberede hjerter
Seattle International Film Festival 1988-05-01 Flamberede hjerter
Malmö, BUFF 1988-01-21 Klinkevals
Rio de Janeiro Film Festival 1987-11-19 Flamberede hjerter
Cannes, Festival de 1987-05-07 Flamberede hjerter
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

ARTIKLER OG NYHEDER