enda

Mogens Hagedorn Christiansen

(1966 – )

Instruktør og klipper. Født 12/10 1966 i Danmark. Cand.phil. i dansk, Københavns Universitet 1993. Uddannet klipper fra Den Danske Filmskole i 1997.


Mogens Hagedorn har i mange år arbejdet som klipper på en lang række spillefilm. I 2009 debuterede han som instruktør med fantasyfilmen "Vølvens forbandelse". Sideløbende har han instrueret fem afsnit af politithrilleren "Anna Pihl" (2006-08) og fem afsnit af tv-serien "Lærkevej" (2009-10).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Lærkevej: Til døden os skiller 2012 Instruktion DK/Spillefilm
Vølvens forbandelse 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Lærkevej 2009 Instruktion Tv-serie
Anna Pihl 2006 Instruktion, Klip, Instruktør, 2. unit Tv-serie
Sprængfarlig bombe 2006 Klipper DK/Spillefilm
Solkongen 2005 Klip DK/Spillefilm
Veninder 2005 Klip DK/Spillefilm
Fakiren fra Bilbao 2004 Klip DK/Spillefilm
Midsommer 2003 Klip DK/Spillefilm
Askepop - the Movie 2003 Klip DK/Spillefilm
Anja efter Viktor 2003 Klipper DK/Spillefilm
Min søsters børn i sneen 2002 Klip DK/Spillefilm
Halalabad blues 2002 Klip DK/Spillefilm
Min søsters børn 2001 Klip DK/Spillefilm
Ernst på togrejse 2001 Klip DK/Kort fiktion
Ernst og fodbolden 2000 Klip DK/Kort fiktion
Ernst i Tivoli 2000 Klip DK/Kort fiktion
Ernst på skøjter 2000 Klip DK/Kort fiktion
Ernst og blikkenslageren 2000 Klip DK/Kort fiktion
Hånden på hjertet 2000 Klip U/Spillefilm
Tut & Tone 1999 Klip DK/Kort fiktion
Den eneste ene 1999 Klip DK/Spillefilm
Benzin i blodet 1999 Klip DK/Dokumentarfilm
Latino 1997 Klip DK/Kort fiktion
Skæbnebilleder 1997 Klip DK/Kort fiktion
Frøken Smillas fornemmelse for sne 1997 Offline-klipper U/Spillefilm
Himlen er vores grænse - kvinder i Pakistan 1996 Klip DK/Dokumentarfilm
Jerusalem 1996 Klippeassistent U/Spillefilm
Åndens turist 1994 Manus DK/Dokumentarfilm
Den russiske sangerinde 1993 2. klippeassistent DK/Spillefilm
Sort høst 1993 Klippeassistent DK/Spillefilm

Som Mogens Hagedorn

Title År Funktion Category
Gidseltagningen II 2019 Co-instruktør Tv-serie
Friheden 2018 Instruktør Tv-serie
Tinkas juleeventyr 2017 Instruktion Tv-serie
Mercur 2017 Instruktion Tv-serie
Grethe 2017 Teknisk instruktør Tv-serie
Rita 3 2015 Instruktion Tv-serie
Emma og Julemanden - Jagten på elverdronningens hjerte 2015 Klipper DK/Spillefilm
Juleønsket 2015 Producer Tv-serie
Skammerens datter 2015 Supplerende klip DK/Spillefilm
Serena 2014 Casting U/Spillefilm
Tarok 2013 Klipper, Trailer-klipper DK/Spillefilm
Tvillingerne & julemanden 2013 Klipper Tv-serie
Lærkevej: Til døden os skiller 2012 Instruktion DK/Spillefilm
Ambulancen 2005 Supplerende klip DK/Spillefilm
Forsvar 2003 Klip Tv-serie
Hotellet 2000 Klipper Tv-serie
Nattens engel 1998 Klippeassistent DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Vølvens forbandelse
Chicago Int. Children's Film Festival 2010-10-21 Vølvens forbandelse
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2010-10-16 Vølvens forbandelse
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Vølvens forbandelse
Tallinn Black Nights Film Festival 2009-11-27 Vølvens forbandelse
Oulu Int. Children's Film Festival 2009-11-16 Vølvens forbandelse
Toronto International Film Festival 2009-09-10 Vølvens forbandelse
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.