enda

Monica Hellström

Producer. Uddannet bachelor i Media Production fra University of Bedfordshire i England og kandidat i Filmvidenskab fra Københavns Universitet.

Hellström har gennem årene produceret en lang række dokumentarfilm. Heriblandt kan nævnes 'Moon Rider' (2012), der modtog en Reel Talent Award ved CPH:DOX, 'Fægtemesteren' (2014), der bl.a. blev vist på IDFA, og 'The Distant Barking of Dogs' (2017), der vandt prisen for bedste debutfilm på IDFA og desuden blev Oscar-shortlistet. 'Flugt' (2021) var udtaget til Cannes-festivalen, vandt hovedprisen i den internationale dokumentar-kategori ved Sundance Filmfestival og har siden vundet et hav af internationale priser over hele verden, blandt andet i Annecy, Toronto og Telluride.

Hun har desuden koproduceret en række internationale film, herunder dokumentarfilmen 'Little Girl' (2020), der var udtaget til Berlinalen, samt spillefilm som 'Good Favour' (2017), der var udtaget til filmfestivalerne i Toronto og Göteborg og 'Cairo Confidential' (2017), der vandt instruktørprisen ved Sundance og fem svenske Guldbagge-priser, herunder for bedste film.

Monica Hellström var i perioden 2004-2008 produktionsleder på Filmværkstedet i København.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Skyggebarn 2021 Producer DK/Dokumentarfilm
Flugt 2021 Producer DK/Dokumentarfilm
Outside 2021 Co-producer U/Dokumentarfilm
Lille pige 2020 Co-producent U/Dokumentarfilm
Alt det jeg er 2020 Co-producer U/Dokumentarfilm
Forglem mig ej 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
Olegs krig - en barndom i krigens skygge 2017 Producer, Postproducer DK/Dokumentarfilm
Oleg og krigen 2017 Producer, Postproducer DK/Dokumentarfilm
Cairo Confidential 2017 Co-producer U/Spillefilm
Good Favour 2017 Co-producer DK/Spillefilm
Massakren i Dvor 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Ruth 2015 Co-producer U/Dokumentarfilm
Danser for dig 2015 Co-producer U/Dokumentarfilm
Varicella 2015 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Chikara - Sumobryderens Søn 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Fægtemesteren 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Becky's Journey 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Democrats 2014 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Kampen for et frit Afrika 2013 Co-producer U/Dokumentarfilm
Moon Rider 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
The Human Scale 2012 Associate producer DK/Dokumentarfilm
Verdens bedste kok 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Klovn for livet 2011 Postproduktionskoordinator DK/Dokumentarfilm
Thors saga 2011 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Canned Dreams 2011 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Tine på tværs 2009 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Drømme i København 2009 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
MollyCam 2008 Produktionsleder (Filmværkstedet) DK/Spillefilm
A House Made of Splinters Producer DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

ARTIKLER OG NYHEDER