enda

Nikolaj Scherfig

(1961 – )

Manuskriptforfatter. Født 26/10 1961 i København. Uddannet fra Den Danske Filmskoles manuskriptlinje i 1989.

Gennem årene har Nikolaj Scherfig skrevet manuskript til en lang række dokumentarer, spillefilm og tv-serier, hvor især produktionerne til tv fylder meget. Blandt disse kan nævnes julekalenderne 'Jesus & Josefine' (2003), 'Mikkel og guldkortet' (2008) og 'Den anden verden' (2016), som blev Robert-nomineret i 2017, samt krimiserierne 'Rejseholdet' (2000) og 'Broen' (2011-2015). Scherfig har derudover haft konsulterende roller på spillefilm som eksempelvis 'Ledsaget udgang' (2007), 'Kartellet' (2014) og 'Idealisten' (2015).

Scherfig var mellem 2003-2006 filmkonsulent på Det Danske Filminstitut.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Kollision 2019 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Gidseltagningen II 2019 Manuskriptkonsulent Tv-serie
Den anden verden 2016 Manuskript Tv-serie
Heartless 2 2015 Manuskript Tv-serie
Broen 3 2015 Manuskript Tv-serie
Idealisten 2015 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Heartless 1 2014 Manuskript Tv-serie
Klumpfisken 2014 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Kartellet 2014 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Drengen med guldbukserne 2014 Manus-supervisor U/Spillefilm
Broen 2 2013 Manuskript Tv-serie
The Art of Crossing a Bridge 2012 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
A-klassen 2012 Manuskonsulent Tv-serie
Broen 1 2011 Manuskript Tv-serie
Kidnappet 2010 Dramaturg DK/Spillefilm
Mig og Jesper 2009 Manuskript, flash animation DK/Dokumentarfilm
Mikkel og guldkortet 2008 Manus Tv-serie
De unge år 2007 Manusbearbejdning DK/Spillefilm
Ledsaget udgang 2007 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Oskar & Josefine 2005 Manus DK/Spillefilm
Freeway 2005 Manus DK/Dokumentarfilm
Adams æbler 2005 Konsulent DK/Spillefilm
Wallander - det næste skridt 2005 Filmkonsulent U/Spillefilm
Jagten på den sidste torsk 2003 Manus DK/Dokumentarfilm
Jesus & Josefine 2003 Manus Tv-serie
The wild east - portræt af en storbynomade 2002 Manuskonsulent DK/Dokumentarfilm
Olsen banden junior 2001 Manus DK/Spillefilm
De udvalgte 2001 Manus Tv-serie
Edderkoppen 2000 Manuskonsulent Tv-serie
Rejseholdet 2000 Manuskript Tv-serie
Under overfladen 1998 Manus DK/Spillefilm
Tifanfaya 1998 Manus DK/Kort fiktion
Mørkets ø 1997 Manus U/Spillefilm
Ørnens øje 1997 Manus DK/Spillefilm
TAXA 1997 Episodeforfatter Tv-serie
Under New York 1996 Manus DK/Dokumentarfilm
Den store kul-tur 1996 Medforfatter Tv-film
Cirkus Ildebrand 1995 Manus DK/Spillefilm
Den nøgne by 1991 Instruktørassistent DK/Dokumentarfilm
Dagens helt 1989 Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.