enda

Paul Hüttel

(1935 - )

Skuespiller. Født 13/7 1935.

Uddannet på Odense Teaters elevskole 1960, hvor han var ansat indtil 1966. 1971-90 fast engageret på Det kgl. Teater.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


God smag, elegance og en vis reservation kendetegner hans filmpræstationer, der mere præges af intelligens end af nerve. Den eftertænksomme fremtoning er i høj grad med til at gøre hans sympatiske tyske flygtning Herbert Schmidt i "Matador" (1978-81) til en overbevisende figur.


Køligheden bruger Hüttel med god effekt som bankrøveren i "Tænk på tal" (1969) og stedfaderen i "Lad isbjørnene danse" (1990) - nok hans to bedste film-præstationer. Som bankrøveren kan han nøjes med at antyde psykopatien med et lidt stirrende, fanatisk blik. Og som stedfaderen bruger han sin sans for det nonchalante og glat overklasseprægede som kontrast til Tommy Kenters slagteriarbejder-far.


Han er tiltalende, men lidt konturløs som Jesper Kleins ven og vogter i "Balladen om Carl-Henning" (1969) - klart overskygget af Kleins præstation. Og han ses som en nydelig privatchauffør i komedien "Når engle elsker" (1985). Men ellers har han bestridt udprægede småroller, med næsten selvudslettende diskretion.


Sin første mini-rolle havde han iøvrigt allerede i "Gymnasiepigen" (1960), hvor han 25 år gammel illuderer udmærket som en fløs af en gymnasie-elev. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Vitello vil have en far 2018 Pølsemand Tv-serie
Vitello graver et hul 2018 Henning Tv-serie
Vitello er bagvendt 2018 Henning Tv-serie
Vitello bliver forretningsmand 2018 Henning Tv-serie
Vitello (oversigt) 2018 Pølsemand Tv-serie
Vitello 2018 Diverse roller DK/Spillefilm
Emoji Filmen 2017 Pølle U/Spillefilm
Biler 3 2017 Reinar Scott U/Spillefilm
Vitello graver et hul 2016 Cyklist DK/Kort fiktion
Den anden verden 2016 Præst Tv-serie
Bonne année 2014 Hr. Friis DK/Kort fiktion
Asterix: Byplanlæggeren 2014 Miraculix U/Spillefilm
1864 - brødre i krig 2014 Grandjean DK/Spillefilm
1864 2014 Grandjean Tv-serie
Kufferten 2012 Præst DK/Spillefilm
Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve 2012 Statsminister Buhl DK/Spillefilm
Kung Fu Panda 2 2011 Pos far U/Spillefilm
Tintin: Enhjørningens hemmelighed 2011 Ranesen U/Spillefilm
Arthur 3: De to verdener 2010 Archibald U/Spillefilm
Peter Pedal på nye eventyr 2009 Stationsforstander U/Spillefilm
Horton og støvfolket Hvem 2008 Tandlæge U/Spillefilm
Kung Fu Panda 2008 Hr. Ping U/Spillefilm
Asterix og de olympiske lege 2008 Miraculix U/Spillefilm
Anja & Viktor - i medgang og modgang 2008 Dommer DK/Spillefilm
En dans på roser 2007 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den magiske legetøjsbutik 2007 Mester Magorium U/Spillefilm
Guldhornene 2007 Stemme DK/Spillefilm
Forbrydelsen 2007 Peter Tv-serie
2900 Happiness 2007 Jørgen Windfeldt Tv-serie
En aften i Operaen 2006 Medvirkende DK/Kort fiktion
Over hækken 2006 Ozzie U/Spillefilm
Arthur og minimoyserne 2006 Archibal/Arkibald (bedstefar) U/Spillefilm
Walter og Trofast - Det store grøntsagskup 2005 Stemme U/Spillefilm
Strings 2004 Agra DK/Spillefilm
Krøniken 2004 Madsen Tv-serie
Junglebogen 2 2003 Kaa U/Spillefilm
Forsvar 2003 Dommer Philip Lefevre Tv-serie
Debutanten 2002 Hofperson DK/Kort fiktion
Asterix & Obelix - Mission Kleopatra 2002 Miraculix i dansk version U/Spillefilm
Ice Age 2002 Stemme U/Spillefilm
Chihiro og heksene 2001 Kamaji ("fyrbøder") U/Spillefilm
Pyrus i alletiders eventyr 2000 Gyldengrød Tv-serie
Pyrus på pletten 2000 Gyldengrød, nisse DK/Spillefilm
Edderkoppen 2000 Betjent Tv-serie
Tarzan 1999 Professor Porter U/Spillefilm
Babar: Elefanternes konge 1999 Cornélius U/Spillefilm
Græsrødderne 1998 Hr. Muld U/Spillefilm
Alle tiders julemand 1997 Gyldengrød Tv-serie
Alletiders julemand 1997 Gyldengrød Tv-serie
Riget II 1997 Dr. Steenbæk DK/Spillefilm
Ondt blod 1996 Sekretær DK/Spillefilm
Mørkeleg 1996 Politilæge DK/Spillefilm
Alle tiders nisse 1995 Gyldengrød Tv-serie
Alle tiders jul 1994 Guttenborg Tv-serie
The swan princess 1994 Stemme U/Spillefilm
Riget 1994 Dr. Steenbæk DK/Spillefilm
Vildbassen 1994 Præsten DK/Spillefilm
Sigøjnernes holocaust... 3 vidneudsagn 1993 Speaker DK/Dokumentarfilm
Hr. Paul 1993 Medvirkende DK/Kort fiktion
Günter Wallraff... en samtale 1993 Stemme DK/Dokumentarfilm
Tre ludere og en lommetyv 1993 Medvirkende Tv-serie
Gøngehøvdingen 1992 Esben Naas Tv-serie
Krummerne 2 - Stakkels Krumme 1992 Overskurk DK/Spillefilm
Kisteglad 1991 Medvirkende DK/Kort fiktion
Landsbyen 1991 Antikvarboghandler Tv-serie
Lad isbjørnene danse 1990 Hilding, Lasses stedfar DK/Spillefilm
Den lille havfrue 1989 Onkel Grimsby U/Spillefilm
Jydekompagniet 3 1989 Bedemand DK/Spillefilm
Minder fra Transsylvanien 1989 Dracula DK/Kort fiktion
En afgrund af frihed 1989 Betjent DK/Spillefilm
Jydekompagniet 1988 Guru-medhjælper DK/Spillefilm
Ved vejen 1988 Doktoren DK/Spillefilm
Skyggen af Emma 1988 Hotelportier DK/Spillefilm
Når engle elsker 1985 Kamp, fabrikantens chauffør DK/Spillefilm
Pelle Haleløs 1981 Stemme U/Spillefilm
Helligtrekongersaften 1981 Medvirkende Tv-film
Indenfor murene 1981 Medvirkende Tv-film
Hold mig udenfor 1978 Medvirkende Tv-film
Ret beset 1978 Orla Lehmann Tv-serie
Matador 1978 Herbert Schmidt Tv-serie
Natmad 1977 Medvirkende Tv-film
Jean de France 1977 Medvirkende Tv-film
En enkelt til Waterloo 1976 Medvirkende Tv-film
Figaros bryllup 1976 Medvirkende Tv-film
Det begyndte med Mathilde 1976 Præsten Tv-film
Kærlighed uden strømper 1975 Medvirkende Tv-film
Aladdin eller Den forunderlige lampe 1975 Saladin Tv-serie
Misantropen 1974 Basque Tv-film
Den sårede filoktet 1974 Medvirkende Tv-film
Nitten røde roser 1974 Poul Steffensen DK/Spillefilm
Sandkassen 1972 Praktikant Tv-film
Hyp lille Lotte 1970 Niels Tv-film
Ska' vi lege skjul? 1970 Sebastian DK/Spillefilm
Amour 1970 1. tyv DK/Spillefilm
Den røde rubin 1970 Erik DK/Spillefilm
En forårsaften 1969 Medvirkende Tv-film
Kainsleg 1969 Medvirkende Tv-film
Balladen om Carl-Henning 1969 Poul, Carl-Hennings kammerat DK/Spillefilm
Tænk på et tal 1969 Sorgenfrey, bankrøver DK/Spillefilm
Olsen-banden på spanden 1969 Bankrøver DK/Spillefilm
Boubouroche 1968 André Tv-film
Det er ikke til at bære 1968 Medvirkende Tv-film
Henrik IV 1968 Markis Carlo di Nolli Tv-film
Hænderne op 1968 Medvirkende Tv-film
Jacob von Thyboe 1966 Medvirkende Tv-film
Den blå pekingeser 1966 Medvirkende Tv-film
Jeppe på bjerget 1963 Medvirkende Tv-film
Seks kammerater 1962 Medvirkende Tv-film
En inspektør ringer på 1961 Medvirkende Tv-film
Gymnasiepigen 1960 Børge DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.