enda

Thomas Heinesen

(1961 – )

Producer. Født 12/3 1961. Uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 1989.

Gennem årene har Thomas Heinesen produceret en lang række spillefilm, heriblandt Christina Rosendahls 'Supervoksen' (2006), der modtog en Robert for Årets børne- og familiefilm, Niels Arden Oplevs 'To verdener' (2008) og 'Kapgang' (2014), der begge var nomineret til flere Robert-priser, Christian Tafdrups 'Forældre' (2016), der modtog flere priser til Bodil-uddelingen, og animationseventyret 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære' (2017), der er baseret på Jakob Martin Strids bog af samme navn.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Ditte & Louise 2018 Producer DK/Spillefilm
Lykke-Per 2018 Producer DK/Spillefilm
Den utrolige historie om den kæmpestore pære 2017 Producer DK/Spillefilm
En frygtelig kvinde 2017 Producer DK/Spillefilm
Forældre 2016 Producer DK/Spillefilm
Rosita 2015 Producer DK/Spillefilm
Mord uden grænser 2015 Executive producer Tv-serie
Kartellet 2014 Producer DK/Spillefilm
Kapgang 2014 Producer DK/Spillefilm
Klassefesten 2: Begravelsen 2014 Executive producer DK/Spillefilm
Sorg og glæde 2013 Producer DK/Spillefilm
Skytten 2013 Executive producer DK/Spillefilm
Nordvest 2013 Executive producer DK/Spillefilm
Olsen Banden på dybt vand 2013 Executive producer DK/Spillefilm
Labrador 2012 Producer DK/Spillefilm
Kapringen 2012 Executive producer DK/Spillefilm
Tro, Håb og Sex 2011 Producer DK/Kort fiktion
Klassefesten 2011 Executive producer DK/Spillefilm
Mennesker i solen 2011 Co-producer U/Spillefilm
Karla og Jonas 2010 Producer DK/Spillefilm
Olsen-banden på de bonede gulve 2010 Executive producer DK/Spillefilm
Det erotiske menneske 2010 Executive producer DK/Spillefilm
Kærestesorger 2009 Producer DK/Spillefilm
Karla og Katrine 2009 Producer DK/Spillefilm
To verdener 2008 Produktion DK/Spillefilm
Pusling 2008 Producer DK/Kort fiktion
Til døden os skiller 2007 Produktion DK/Spillefilm
Karlas kabale 2007 Produktion DK/Spillefilm
Kollegiet 2007 Producer DK/Spillefilm
Supervoksen 2006 Produktion DK/Spillefilm
Den store dag 2005 Produktion DK/Spillefilm
Anklaget 2005 Producer DK/Spillefilm
Fluerne på væggen 2005 Producer DK/Spillefilm
Lad de små børn... 2004 Produktion DK/Spillefilm
Terkel i knibe 2004 Producer DK/Spillefilm
At kende sandheden 2002 Producer DK/Spillefilm
Olsen banden junior 2001 Producer DK/Spillefilm
Edderkoppen 2000 Manus, Manus-supervisor Tv-serie
Hånden på hjertet 2000 Producer U/Spillefilm
Den eneste ene 1999 Produktion DK/Spillefilm
Hvornår kommer strygerne 1998 Produktion DK/Kort fiktion
Frøken Smillas fornemmelse for sne 1997 Produktionssupervisor U/Spillefilm
Barbara 1997 Produktionsleder (København) DK/Spillefilm
Ondt blod 1996 Produktionsleder DK/Spillefilm
Fra hjertet til hånden 1994 Produktion DK/Dokumentarfilm
Flemming og Berit 1994 Indspilningsleder Tv-serie
Sort lucia 1992 Produktionsleder U/Spillefilm
Europa 1991 Produktionsleder, 2. unit DK/Spillefilm
Sirup 1990 Produktionsleder DK/Spillefilm
Minder fra Transsylvanien 1989 Manus, Producer DK/Kort fiktion
Kærlighed på bumpet vej 1989 Producer DK/Kort fiktion
Århus by Night 1989 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Guldregn 1988 Rekvisitørassistent DK/Spillefilm
Venner for altid 1987 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Mor er major 1985 Rekvisitør Tv-serie
Hodja fra Pjort 1985 Regi DK/Spillefilm
De flyvende djævle 1985 Rekvisitør DK/Spillefilm
Busters verden 1984 Scenograf DK/Spillefilm
Min farmors hus 1984 Rekvisitørassistent DK/Spillefilm
Tro, håb og kærlighed 1984 Rekvisitør DK/Spillefilm
Koks i kulissen 1983 Medvirkende, Rekvisitørassistent DK/Spillefilm
Det parallelle lig 1982 Produktionsassistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste kvindelige skuespiller 2004 Karlovy Vary International Film Festival 2004 Lad de små børn...
Speciel Omtale 2004 Karlovy Vary International Film Festival 2004 Lad de små børn...
Baltischer Filmpreis 2004 Lübeck, Nordische Filmtage 2004 Lad de små børn...
Special Pris 2004 Lübeck, Nordische Filmtage 2004 Lad de små børn...
Malmö Stads Barn och ungdosmfilmpris 2005 Malmö, BUFF 2005 Terkel i knibe
Bedste Manus 2005 Warsaw International Film Festival 2005 Anklaget
FIPRESCI Jury Prize 2005 Stockholm International Film Festival 2005 Anklaget
Bedste film - World Cinema 2006 Miami International Film festival 2006 Anklaget
Publikumsprisen - World Cinema 2006 Miami International Film festival 2006 Anklaget
Ungdomsjuryens pris for bedste spillefilm 2007 Trondheim Kosmorama International Film Festival 2007 Supervoksen
Special Pris 2007 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2007 Supervoksen
Chamber of Deputies 2008 Giffoni Film Festival 2008 Karlas kabale
CaRiSal Foundation Award 2008 Giffoni Film Festival 2008 Karlas kabale
Bedste Film 2008 Tokyo Kinder Film Festival - Kineko 2008 Karlas kabale
2. Bedste Film 2008 Giffoni Film Festival 2008 Pusling
Bedste kvindelige skuespiller 2009 Shanghai International Film Festival 2009 Kærestesorger
Don Quixote Award 2010 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2010 Karla og Jonas
Den gyldne stjerne 2011 Marrakech International Film Festival 2011 Labrador
Costume Design 2014 Chicago International Film Festival 2014 Kapgang
Bedste Instruktør 2015 Moscow Int. Film Festival 2015 Rosita
Silver Mèliés 2016 Neuchatel International Fantastic Film Festival 2016 Forældre
Audience Award 2018 Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2018 Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Bedste skuespiller 2018 Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2018 En frygtelig kvinde
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2019-07-05 En frygtelig kvinde
Seattle International Film Festival 2019-05-16 Lykke-Per
Beijing International Film Festival 2019-04-15 Lykke-Per
Sofia International Film Festival 2019-03-07 Lykke-Per
Göteborg International Film Festival 2019-01-25 Ditte & Louise
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2018-12-01 Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Sevilla Festival de Cine 2018-11-09 Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Chicago Int. Children's Film Festival 2018-11-01 Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Lübeck, Nordische Filmtage 2018-10-30 Ditte & Louise
Hamburg FilmFest GmbH 2018-09-27 Lykke-Per
Haifa International Film Festival 2018-09-22 Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2018-08-18 Lykke-Per
Transilvania International Film Festival 2018-05-25 En frygtelig kvinde
Kristiansand International Children's Film Festival 2018-04-24 Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2018-04-11 En frygtelig kvinde
TIFF Kids 2018-03-09 Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Berlinale 2018-02-15 Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Tallinn Black Nights Film Festival 2017-11-17 En frygtelig kvinde
Lithuania Scanorama Film Forum 2017-11-09 En frygtelig kvinde
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 En frygtelig kvinde
Warsaw International Film Festival 2017-10-13 En frygtelig kvinde
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2017-09-14 Forældre
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2017-08-19 Forældre
Transilvania International Film Festival 2017-06-02 Forældre
Palm Springs International Film Festival 2017-01-05 Forældre
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2016-07-01 Forældre
München International Film Festival 2016-06-23 Forældre
Sydney Film Festival 2016-06-08 Rosita
Seattle International Film Festival 2016-05-19 Rosita
New York Tribeca Film Festival 2016-04-13 Forældre
Beijing International Film Festival 2016-04-08 Rosita
Göteborg International Film Festival 2016-01-29 Rosita
Palm Springs International Film Festival 2016-01-01 Rosita
Lithuania Scanorama Film Forum 2015-11-05 Rosita
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 Rosita
Sao Paulo Int. Film Festival 2015-10-22 Rosita
Hamburg FilmFest GmbH 2015-10-01 Rosita
Reykjavik Film Festival 2015-09-24 Rosita
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2015-08-15 Forældre
Seoul International Youth Film Festival 2015-08-05 Kapgang
Moscow Int. Film Festival 2015-06-19 Rosita
Beijing International Film Festival 2015-04-16 Kapgang
Moscow - Royal Danish Embassy 2015-04-15 Kapgang
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 Kapgang
Rotterdam, International Film Festival 2015-01-21 Kapgang
Palm Springs International Film Festival 2015-01-02 Sorg og glæde
Tallinn Black Nights Film Festival 2014-11-14 Kapgang
Sevilla Festival de Cine 2014-11-07 Sorg og glæde
Lithuania Scanorama Film Forum 2014-11-06 Sorg og glæde
Thessaloniki International Film Festival 2014-10-31 Kapgang
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 Kapgang
Vienna Film Festival, Viennale 2014-10-23 Sorg og glæde
Sao Paulo Int. Film Festival 2014-10-16 Sorg og glæde
Chicago International Film Festival 2014-10-09 Kapgang
Bergen International Film festival 2014-09-24 Kartellet
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2014-08-16 Kapgang
Edinburgh International Film Festival 2014-06-18 Sorg og glæde
Shanghai International Film Festival 2014-06-14 Sorg og glæde
Jeonju International Film Festival 2014-05-01 Sorg og glæde
Moscow - Royal Danish Embassy 2014-04-23 Sorg og glæde
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Sorg og glæde
Rotterdam, International Film Festival 2014-01-22 At kende sandheden
Marrakech International Film Festival 2013-11-29 Labrador
Tallinn Black Nights Film Festival 2013-11-15 Sorg og glæde
Rome International Film Festival 2013-11-08 Sorg og glæde
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2013-08-15 Sorg og glæde
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Karla og Katrine
Transilvania International Film Festival 2012-06-01 Labrador
Malmö, BUFF 2012-03-13 Tro, Håb og Sex
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Labrador
Marrakech International Film Festival 2011-12-02 Labrador
Tallinn Black Nights Film Festival 2011-11-18 Labrador
Sao Paulo Int. Film Festival 2011-10-22 Labrador
Mumbai Film Festival 2011-10-13 Labrador
Hamburg FilmFest GmbH 2011-09-29 Labrador
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2011-08-21 Labrador
Seoul International Youth Film Festival 2011-07-07 Karla og Jonas
Cannes, Festival de 2011-05-11 Labrador
TIFF Kids 2011-04-05 Karla og Jonas
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2010-12-11 Karla og Jonas
Thessaloniki International Film Festival 2010-12-03 Den eneste ene
Tallinn Black Nights Film Festival 2010-11-19 Karla og Jonas
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 Karla og Jonas
Tel Aviv International Children's Film Festival 2010-10-27 Karla og Katrine
Amsterdam Cinekid 2010-10-20 Karla og Jonas
Toronto International Film Festival 2010-09-09 Karla og Jonas
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2010-08-27 Karla og Jonas
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Pusling
Giffoni Film Festival 2010-07-18 Karla og Jonas
Seoul International Youth Film Festival 2010-07-08 Karla og Katrine
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2010-05-30 Karla og Jonas
Transilvania International Film Festival 2010-05-28 Karla og Jonas
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Karla og Jonas
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 To verdener
TIFF Kids 2010-04-17 Karla og Katrine
Malmö, BUFF 2010-03-16 Karla og Jonas
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Kærestesorger
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2009-12-06 Karla og Katrine
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2009-12-05 Kærestesorger
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Karla og Katrine
Amsterdam Cinekid 2009-10-18 Karla og Katrine
Hamburg FilmFest GmbH 2009-09-24 Kærestesorger
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2009-08-24 Karla og Katrine
Zagreb Motovun Film Festival 2009-07-27 To verdener
Giffoni Film Festival 2009-07-12 Karla og Katrine
Seoul International Youth Film Festival 2009-07-09 Pusling
Shanghai International Film Festival 2009-06-13 Kærestesorger
Kristiansand International Children's Film Festival 2009-04-27 Karla og Katrine
Vilnius International Film Festival 2009-03-20 To verdener
Malmö, BUFF 2009-03-10 To verdener
Toronto International Film Festival 2009-02-08 To verdener
Göteborg International Film Festival 2009-01-23 Kærestesorger
Palm Springs International Film Festival 2009-01-08 To verdener
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2008-12-12 Karlas kabale
Oulu Int. Children's Film Festival 2008-11-17 Karlas kabale
Sevilla Festival de Cine 2008-11-07 Terkel i knibe
Los Angeles, AFI Int. Festival 2008-10-30 To verdener
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Karlas kabale
Valladolid International Film Festival 2008-10-24 To verdener
Tokyo International Film Festival 2008-10-18 Karlas kabale
Warsaw International Film Festival 2008-10-10 Pusling
Ghent Flanders Int. Film Festival 2008-10-07 To verdener
Malmö Nordisk Panorama 2008-09-26 Pusling
Reykjavik Film Festival 2008-09-25 Til døden os skiller
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2008-08-16 To verdener
Tokyo Kinder Film Festival - Kineko 2008-08-09 Karlas kabale
Giffoni Film Festival 2008-07-18 Karlas kabale
Seoul International Youth Film Festival 2008-07-16 Karlas kabale
München International Film Festival 2008-06-20 Til døden os skiller
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2008-06-01 To verdener
Transilvania International Film Festival 2008-05-30 To verdener
New York Tribeca Film Festival 2008-04-23 To verdener
Kristiansand International Children's Film Festival 2008-04-22 Karlas kabale
TIFF Kids 2008-04-11 Karlas kabale
Vilnius International Film Festival 2008-04-03 Til døden os skiller
Malmö, BUFF 2008-03-11 Pusling
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2008-02-25 To verdener
Berlinale 2008-02-07 To verdener
Göteborg International Film Festival 2008-01-25 To verdener
Stockholm International Film Festival 2007-11-15 Til døden os skiller
Lithuania Scanorama Film Forum 2007-11-08 Supervoksen
Los Angeles, AFI Int. Festival 2007-11-01 Til døden os skiller
London Film Festival 2007-10-17 Til døden os skiller
Toronto International Film Festival 2007-09-06 Til døden os skiller
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2007-08-17 Kollegiet
Melbourne Film Festival 2007-07-25 Supervoksen
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2007-05-27 Supervoksen
Kristiansand International Children's Film Festival 2007-04-24 Supervoksen
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2007-04-19 Supervoksen
Malmö, BUFF 2007-03-13 Supervoksen
Torun, Camerimage 2006-11-25 At kende sandheden
Tallinn Black Nights Film Festival 2006-11-23 Supervoksen
Lübeck, Nordische Filmtage 2006-11-01 Supervoksen
Rome International Film Festival 2006-10-13 Supervoksen
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2006-09-23 Terkel i knibe
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2006-08-18 Supervoksen
Zagreb Motovun Film Festival 2006-07-24 Anklaget
Taipei Film Festival 2006-06-24 Anklaget
Seattle International Film Festival 2006-05-25 Terkel i knibe
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2006-03-24 Anklaget
Miami International Film festival 2006-03-03 Anklaget
Göteborg International Film Festival 2006-01-27 Fluerne på væggen
Torun, Camerimage 2005-11-26 Anklaget
Tallinn Black Nights Film Festival 2005-11-24 Anklaget
Stockholm International Film Festival 2005-11-17 Anklaget
Lithuania Scanorama Film Forum 2005-11-11 Fluerne på væggen
Sevilla Festival de Cine 2005-11-04 Anklaget
Sao Paulo Int. Film Festival 2005-10-21 Anklaget
Hamptons Film Festival 2005-10-19 Fluerne på væggen
Haifa International Film Festival 2005-10-18 Lad de små børn...
Warsaw International Film Festival 2005-10-07 Anklaget
Rio de Janeiro Film Festival 2005-09-22 Anklaget
Hamburg FilmFest GmbH 2005-09-22 Fluerne på væggen
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2005-09-15 Terkel i knibe
Sarajevo Film Festival 2005-08-19 Terkel i knibe
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2005-08-19 Den store dag
Melbourne Film Festival 2005-07-20 Anklaget
Moscow Int. Film Festival 2005-06-17 Anklaget
Sydney Film Festival 2005-06-10 Anklaget
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2005-06-06 Terkel i knibe
Cannes, Festival de 2005-05-11 Fluerne på væggen
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2005-04-12 Lad de små børn...
Vilnius International Film Festival 2005-04-01 Lad de små børn...
Malmö, BUFF 2005-03-08 Terkel i knibe
Sofia International Film Festival 2005-03-04 Lad de små børn...
Istanbul Festival of Independent Films 2005-02-18 Terkel i knibe
Berlinale 2005-02-10 Anklaget
Goa - Int. Film Festival of India 2004-11-29 Terkel i knibe
Tallinn Black Nights Film Festival 2004-11-27 Lad de små børn...
Stockholm International Film Festival 2004-11-18 Lad de små børn...
Los Angeles, AFI Int. Festival 2004-11-04 Lad de små børn...
Lübeck, Nordische Filmtage 2004-11-04 Lad de små børn...
Jihlava International Documentary Film Festival 2004-10-26 Fra hjertet til hånden
Sao Paulo Int. Film Festival 2004-10-22 Lad de små børn...
London Film Festival 2004-10-20 Lad de små børn...
Busan International Film Festival 2004-10-07 Lad de små børn...
Warsaw International Film Festival 2004-10-07 Terkel i knibe
Ghent Flanders Int. Film Festival 2004-10-05 Lad de små børn...
Rio de Janeiro Film Festival 2004-09-23 Lad de små børn...
Hamburg FilmFest GmbH 2004-09-23 Terkel i knibe
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2004-08-20 Lad de små børn...
Karlovy Vary International Film Festival 2004-07-02 Lad de små børn...
Shanghai International Film Festival 2004-06-05 At kende sandheden
Cannes, Festival de 2004-05-12 Lad de små børn...
New York Tribeca Film Festival 2004-05-01 Terkel i knibe
Göteborg International Film Festival 2003-01-24 At kende sandheden
Lübeck, Nordische Filmtage 2002-10-31 At kende sandheden
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2002-08-17 At kende sandheden
Jerusalem Int. Film Festival 2000-07-13 Den eneste ene
Tallinn Black Nights Film Festival 1999-12-06 Den eneste ene
Stockholm International Film Festival 1999-11-12 Den eneste ene
London Film Festival 1999-11-01 Den eneste ene
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1999-08-21 Den eneste ene
Cannes, Festival de 1999-05-12 Den eneste ene
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.