Støttede spil 2021

Herunder findes korte præsentationer af de projekter, der har fået støtte fra Spilordningen.

Produktions- og større udviklingsstøtter

Jack the Riddler

Genre: Assymetrisk cooperativt gådespil
Platform: Web
Producent: Ahoot Media ApS
Støttebeløb: DKK 517.000 (produktion)

JACK THE RIDDLER er et læringsspil hvor to elever samarbejder om at løse et mysterium. Målet med spillet er at træne mundtlig kommunikation i engelskundervisningen. Eleverne spiller detektiverne Chloe Chase og Arthur Armstrong, som forsøger at opklare en serie af mystiske forsvindinger og mord tilsyneladende forbundet med en hemmelig orden. Deres efterforskning leder dem dybt ned i det victorianske Londons underverden, hvor de opklarer en række gåder lagt ud af den mystiske “Jack the Riddler”. 

Katt Build

Genre: Kreativt børnespil
Platform: PC og konsoller
Producent: NVRMIND IVS
Støttebeløb: DKK 345.709 (udvikling)
   
KATT BUILD er et åbent sandkassespil – hvor to eller flere spillere online kan samarbejde om at skabe en verden, hvor de fælles kan bygge, dekorere og skabe små spil og konkurrencer. Hver spiller optræder i spillet som en kat, og spillet foregår på en ø, der skabes ved spillets start, og som derefter tilpasses af spillerne. Målgruppen er primært børn, men projektet har en ambition om at være et miljø, hvor voksne og et barn kan lege sammen og skabe oplevelser for hinanden. Dermed tænkes der også på scenarier, hvor familie eller venner er geografisk adskilt, men ønsker en kreativ leg sammen. 

MORFI

Genre: Læringsspil for små børn
Platform: Mobile enheder
Producent: Mobile enheder
Støttebeløb: DKK 545.100 (udvikling)  

Med udgangspunkt i en travl by bygget af alle de ting, vi omgiver os med og med elskelige og sjove karakterer, lærer børn tidlig matematik – de lærer om form, farve, mønstre, tings beskaffenhed og egenskaber, og får herigennem en forståelse for verden omkring sig. Udtrykket i MORFI er en form for collage, hvor genstande fra børnehverdagen bruges til at skabe karakterer og genstande. En riskiks bliver baggrund for det runde ansigt, et firkantet viskelæder med to runde knapper bliver til en bil osv. 
 

Neon Knights: Humanity Erased

Genre: Cinematisk action adventure
Platform: PC
Producent: Eddaheim ApS
Støttebeløb: DKK 800.000  (udvikling)  

NEON KNIGHTS: HUMANITY ERASED er et dystopisk sci-fi spil i action-adventure genren suppleret med cinematiske elementer baseret på motion capture. I en historie sat 60 år ud i fremtiden er København blevet mørk og kold, nærmest frossen, og det er ikke muligt at leve uden for byerne. Teknologien, hvor folks personlighed kan oplades til skyen, er for længst opfundet, og livet har derfor fået en ny fase – først den kropslige og dernæst den uploadede tilværelse som virtuelle eksistenser, kaldet ”Transents”, der potentielt varer evigt, men som stadig er bundet til ideen om arbejde og opgaver, der skal løses. 
 

Rytmos

Genre: Musikalsk puzzle spil
Platform: Nintendo Switch og mobile enheder
Producent: Floppy Club ApS
Støttebeløb: DKK 498.972 (produktion)    

RYTMOS er et levelbaseret musikalsk puzzle mobilspil, hvor du laver musik ved at løse puzzles. Gennem spillet bliver man introduceret til instrumenter og stilarter fra rundt om i verden. Spillets opbygning er som en serie ’planeter’, der svæver i et lille solsystem, og hvert solsystem introducerer en ny musikalsk genre. Spillet skal inspirere til at undersøge ofte ukendt musik, og det skal på en sjov måde motivere spilleren til selv at skabe musik, og interessere sig for at lytte til klange, instrumenter og tonearter.
 

Snowfall

Genre: Historiedrevet adventure spil
Platform: PC, Mobil og konsoller
Producent: PortaPlay Gaming ApS
Støttebeløb: DKK 1.475.000 (produktion)      

SNOWFALL er et spil om at være i midten af en voldelig konflikt, og om de valg som ekstreme situationer sætter et menneske i. Spillet foregår i den kolde vinter januar 1945 i Sønderjylland, og er inspireret af virkelige hændelser. Spilleren har rollen som Gerda, som hvirvles ind i et udfordrende forløb. Hendes mand er aktiv i modstandskampen, men han bliver taget til fange, og nu skal spilleren forsøge at redde ham. Spillet blander elementer af interaktiv historiefortælling og strategisk rollespil. 
 

Towards the Sea

Genre: Puzzle adventure
Platform: PC og Nintendo Switch
Producent: Bastian Leonhardt Strube
Støttebeløb: DKK 500.000  (udvikling)    

TOWARDS THE SEA er et asymmetrisk co-op adventure spil med puzzle elementer, hvor to spillere sammen udforsker en verden på samme spilskærm, og skal samarbejde om at løse opgaver baseret på deres forskellige evner i spillet. Til en start er det en form for middelalderlig eventyrfortælling, hvor to unge udvælges til at kæmpe om at nå først ud til den faldende komet, der har vist sig på himlen. Men hurtigt viser det sig, at ingen af de to karakterer, som spillerne styrer, har en særlig klar ide om, hvor og hvordan denne opgave løses. 
 

Trading Time

Genre: Puzzle adventure spil
Platform: PC og konsoller
Producent: Half Past Yellow IVS
Støttebeløb: DKK 519.840 (udvikling)    

TRADING TIME er et animeret humoristisk ordløst adventure puzzle spil, hvor spilleren har rollen som Kaptajnen, der er forlist med sit sejlskib på en mystisk ø. Spilleren skal nu forsøge at skaffe materialer til at få repareret skibet ved at udforske øen og handle med dens indbyggere, der viser sig at være en befolkning af menneskelignende frøer, der alle har deres ønsker og helt særlige behov. Målgruppen er yngre voksne, men kan inkludere børnemålgrupper. TRADING TIME er en varm komedie – en finurlig og charmerende ordløs opdagelsesrejse, der hellere vil vække nysgerrighed med det quirky, end at lave den logiske kalkulerende gåde. 
 

Mindre udviklingsstøtter

 

 
 

Ballade banden
Genre: Puzzle adventure for børn
Platform: Mobile enheder
Producent: Nice Ninja ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)

 
  Foxtale
Genre: Action adventure spil
Platform: PC og konsoller
Producent: Silkroad Studios ApS
Støttebeløb: DKK 98.145 (udvikling) 
 
  Morfi
Genre: Læringsspil for små børn
Platform: Mobile enheder
Producent: Fuzzy House ApS
Støttebeløb: DKK 97.920 (udvikling)
 
  The Feast
Genre: Actionspil
Platform: Platforme med controller
Producent: Bob Lundgreen
Støttebeløb: DKK 93.000 (udvikling) 
 
 

Velkommen i junglen
Genre: Børnespil
Platform: Mobile platforme
Producent: Kongo Interactive ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)

 
 

Winter Burrow
Genre: Survival spil
Platform: PC og konsoller
Producent: Pine Creek Games ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)

 
 

Winterby 
Genre: Snowboarding adventure spil
Platform: Nintendo Switch
Producent: Webease Design
Støttebeløb: DKK 99.999 (udvikling) 

 
  Stories of the Northsea
Genre: Eksperimentelt adventure spil
Platform: PC, mobil og konsoller
Producent: Other Tales Interactive ApS
Støttebeløb: DKK (udvikling)