enda
Person

Janus Metz

(1974 – )

Instruktør. Født 1974. Uddannet cand.comm. fra RUC med Internationale Studier som sidefag.

''Fra Thailand til Thy'' (2008) og ''Fra Thy til Thailand'' (2008), skabt i samarbejde med antropolog og instruktør Sine Plambech, fortæller historien om en række thailandsk-danske ægteskaber i Thy.

Metz slog stærkt igennem med dokumentaren ''Armadillo'' (2010), der modtog en pris på Cannes Festivalen og en lang række andre internationale hædersbevisninger. Metz'' internationale karriere tæller blandt andet et afsnit af HBO-serien ''True Detective'' (2015).

''Hjertelandet'' (2018), instrueret sammen med Sine Plambech, er en videreudvikling af Metz og Plambechs to film fra 2008. Filmen havde premiere på Toronto Filmfestivalen og vandt en pris på Zürich Filmfestivalen. Filmen er udtaget til IDFA 2018.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Hjertelandet 2018 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Borg 2017 Instruktion U/Spillefilm
Det korte liv 2014 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
7.9.13 2014 Manuskriptforfatter Dokumentarserie
7.9.13 - 1:4 2014 Manuskriptforfatter DK/Dokumentarfilm
7.9.13 - 2:4 2014 Manuskriptforfatter DK/Dokumentarfilm
7.9.13 - 3:4 2014 Manuskriptforfatter DK/Dokumentarfilm
7.9.13 - 4:4 2014 Manuskriptforfatter DK/Dokumentarfilm
Becky''s Journey 2014 Postproduktion DK/Dokumentarfilm
Ekspeditionen til verdens ende 2013 Executive producer, Manusforfatter DK/Dokumentarfilm
Rupture 2011 Instruktion DK/Kort fiktion
Armadillo 2010 Instruktion, Manuskript, Fotograf (suppl. optagelser) DK/Dokumentarfilm
Drømme i København 2009 Research DK/Dokumentarfilm
Fra Thailand til Thy 2008 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Fra Thy til Thailand 2008 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Nybegynder 2008 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Mr. Poxycat & Co. 2007 Klippeassistent Tv-serie
Township Boys 2006 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Janus Metz i DFI-bogen

ARTIKLER OG NYHEDER