enda

Janus Metz

(1974 – )

Instruktør. Født 1974. Uddannet cand.comm. fra RUC med Internationale Studier som sidefag.

'Fra Thailand til Thy' (2008) og 'Fra Thy til Thailand' (2008), skabt i samarbejde med antropolog og instruktør Sine Plambech, fortæller historien om en række thailandsk-danske ægteskaber i Thy.

Metz slog stærkt igennem med dokumentaren 'Armadillo' (2010), der modtog en pris på Cannes Festivalen og en lang række andre internationale hædersbevisninger. Metz' internationale karriere tæller blandt andet et afsnit af HBO-serien 'True Detective' (2015).

'Hjertelandet' (2018), instrueret sammen med Sine Plambech, er en videreudvikling af Metz og Plambechs to film fra 2008. Filmen havde premiere på Toronto Filmfestivalen og vandt en pris på Zürich Filmfestivalen. Filmen er udtaget til IDFA 2018.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hjertelandet 2018 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Borg 2017 Instruktion U/Spillefilm
Det korte liv 2014 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
7.9.13 2014 Storyline Dokumentarserie
7.9.13 - 1:4 2014 Storyline DK/Dokumentarfilm
7.9.13 - 2:4 2014 Storyline DK/Dokumentarfilm
7.9.13 - 3:4 2014 Storyline DK/Dokumentarfilm
7.9.13 - 4:4 2014 Storyline DK/Dokumentarfilm
Becky's Journey 2014 Postproduktion DK/Dokumentarfilm
Ekspeditionen til verdens ende 2013 Executive producer, Manusforfatter DK/Dokumentarfilm
Rupture 2011 Instruktion DK/Kort fiktion
Armadillo 2010 Instruktion, Manuskript, Fotograf (suppl. optagelser) DK/Dokumentarfilm
Drømme i København 2009 Research DK/Dokumentarfilm
Fra Thailand til Thy 2008 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Fra Thy til Thailand 2008 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Nybegynder 2008 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Mr. Poxycat & Co. 2007 Klippeassistent Tv-serie
Township Boys 2006 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Audience Prize 2008 Odense Internationale Film Festival 2008 Fra Thailand til Thy
Silver Wolf Nomination 2008 Amsterdam, IDFA 2008 Fra Thailand til Thy
Special Mention Danish DOX Award 2008 CPH:DOX 2008 Fra Thy til Thailand
Grand Prix de la Semaine de la Critique 2010 Semaine de la Critique, Cannes 2010 Armadillo
Grierson Award for bedste dokumentarfilm 2010 London Film Festival 2010 Armadillo
Bedste dokumentarfilm 2010 Zürich Film Festival 2010 Armadillo
Audience Prize 2011 Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2011 Armadillo
Golden Eye forr bedste dokumentarfilm 2018 Zürich Film Festival 2018 Hjertelandet
Bedste international dokumentarfilm 2019 Leuven, Docville 2019 Hjertelandet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Warszawa, Against Gravity 2019-05-10 Hjertelandet
München Documentary Festival 2019-05-08 Hjertelandet
Leuven, Docville 2019-03-27 Hjertelandet
Göteborg International Film Festival 2019-01-25 Hjertelandet
Amsterdam, IDFA 2018-11-14 Hjertelandet
New York, DOC NYC Film Festival 2018-11-08 Hjertelandet
Lübeck, Nordische Filmtage 2018-10-30 Hjertelandet
Zürich Film Festival 2018-09-27 Hjertelandet
Toronto International Film Festival 2018-09-06 Hjertelandet
San Sebastian International Film Festival 2016-09-16 Armadillo
Message to Man 2014-09-20 Armadillo
Guadalajara Film Festival 2013-03-01 Armadillo
Mumbai Film Festival 2011-10-13 Armadillo
Yamagata Int. Documentary Film Festival 2011-10-06 Armadillo
Aarhus, Nordisk Panorama 2011-09-23 Armadillo
DMZ South Korea 2011-09-22 Armadillo
Dokufest Prizren 2011-07-23 Armadillo
Melbourne Film Festival 2011-07-21 Armadillo
Sydney Film Festival 2011-06-08 Armadillo
Warszawa, Against Gravity 2011-05-06 Armadillo
Istanbul Int. Film Festival 2011-04-02 Armadillo
Wellington, New Zealand Film Festival Showcase 2011-03-31 Armadillo
Hong Kong International Film Festival 2011-03-20 Armadillo
Austin, SXSW Film Festival 2011-03-11 Armadillo
ZagrebDox 2011-03-06 Armadillo
Docsbarcelona 2011-02-01 Armadillo
Amsterdam, IDFA 2011-01-03 Armadillo
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 Armadillo
Tallinn Black Nights Film Festival 2010-11-19 Armadillo
Amsterdam, IDFA 2010-11-18 Armadillo
Lithuania Scanorama Film Forum 2010-11-11 Armadillo
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2010-11-11 Armadillo
Sevilla Festival de Cine 2010-11-05 Armadillo
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 Armadillo
New York, DOC NYC Film Festival 2010-11-03 Armadillo
Sao Paulo Int. Film Festival 2010-10-21 Armadillo
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2010-10-18 Armadillo
Morelia International Film Festival 2010-10-16 Armadillo
London Film Festival 2010-10-13 Armadillo
Ghent Flanders Int. Film Festival 2010-10-12 Armadillo
Hamburg FilmFest GmbH 2010-09-30 Armadillo
Haifa International Film Festival 2010-09-23 Armadillo
Zürich Film Festival 2010-09-23 Armadillo
Reykjavik Film Festival 2010-09-23 Armadillo
Rio de Janeiro Film Festival 2010-09-23 Armadillo
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2010-09-16 Armadillo
Toronto International Film Festival 2010-09-09 Armadillo
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010-08-18 Armadillo
Karlovy Vary International Film Festival 2010-07-02 Armadillo
Semaine de la Critique, Cannes 2010-05-13 Armadillo
Prague, One World Human Rights Film Festival 2010-03-10 Fra Thy til Thailand
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Fra Thailand til Thy
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Fra Thailand til Thy
Odense Internationale Film Festival 2009-08-17 Fra Thy til Thailand
Wellington - New Zealand Film Festival 2009-07-17 Fra Thailand til Thy
Durham, Full Frame 2009-04-02 Fra Thailand til Thy
Vilnius International Film Festival 2009-03-20 Fra Thy til Thailand
Thessaloniki Documentary Festival 2009-03-13 Fra Thailand til Thy
Austin, SXSW Film Festival 2009-03-13 Fra Thailand til Thy
Amsterdam, IDFA 2008-11-20 Fra Thailand til Thy
CPH:DOX 2008-11-07 Fra Thy til Thailand
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 Fra Thailand til Thy
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.