Danske film og filmfolk i Cannes

CANNES 2018. Tirsdag blev Cannes Festivalen skudt i gang, og ud over verdenspremieren på Lars von Triers ’The House That Jack Built’ byder festivalen også på tre danske koproduktioner og en ung producer i rampelyset.

Cannes Festivalen slog tirsdag dørene op for sin 71. udgave, og blandt de danske deltagere er Lars von Triers ’The House That Jack Built’, der har verdenspremiere på festivalen mandag den 14. maj. Filmen vises som en del af det officielle program uden for konkurrence.

Siden Trier modtog en Grand Prix Technique i 1984 for sin debutfilm ’Forbrydelsens element’, har den 62-årige instruktør hentet flere priser i Cannes for sine værker. For ’Dancer in the Dark’ modtog han i 2000 Den Gyldne Palme, mens Björk i hovedrollen vandt prisen som bedste kvindelige skuespiller.

’The House That Jack Built’ er produceret af Louise Vesth for Zentropa. Der er dansk premiere 29. november.

Læs mere om filmen: Trier skal til Cannes

Danske filmfolk i koproduktioner

Tre internationale koproduktioner med dansk deltagelse er udtaget til festivalens sideprogrammer. 

Un certain regard

Ali Abbasi, der i 2016 debuterede med den danskproducerede gyserfilm ’Shelley’, deltager i Un certain regard med den svensk-danske ’Border’. Nina Bisgaard har produceret for Meta Film Stockholm. Danske kræfter ses også i en lang række tekniske og kreative funktioner.

Directors' Fortnight

Den colombiansk-mexicansk-fransk-danske ’Birds of Passage’ af Ciro Guerra og Cristina Gallego er åbningsfilm for programmet Directors' Fortnight. Filmen er koproduceret af Katrin Pors for Snowglobe.

Snowglobe er også koproducenter på det spansk-fransk-danske drama ’Petra’ af Jaime Rosales, der får premiere i samme program. Koproducere er Katrin Pors, Eva Jakobsen og Mikkel Jersin.

Producers on the Move

Per Damgaard Hansen, produceren bag Robert- og Bodilvinderen 'Vinterbrødre', er inviteret som en af tyve unge, lovende navne til at deltage i netværksbegivenheden Producers on the Move, der finder sted hvert år under Cannes Festivalen.

Cannes Festivalen 2018 løber fra 8. til 19. maj. Se mere på festivalens hjemmeside, festival-cannes.com.