enda

X-Men: Days of Future Past

Bryan Singer, USA, 2014

130 min.U/Spillefilm

Logan/Wolverine, der ejer evnen til at hele, sendes med hjælp fra Kitty Pryde fra en nær fremtid tilbage i tiden, nærmere bestemt 1970¿erne, for at forhindre den apokalypse, som fremtidens X-Men og menneskeheden står over for. De gruopvækkende robot-våben, The Sentinels, går ikke længere kun efter mutanter, men alle levende væsener. Wolverine kontakter Charles Xavier, der er Wolverines fremtidige mentor Professor X. Charles er på dette tidspunkt dog i dyb krise over at have mistet sin førlighed og over at være blevet svigtet af sin før så nære ven, kamæleonen Raven/Mystique. Wolverines arbejde er derfor dobbelt: Ikke alene skal han forsøge at få Charles til at genvinde troen, han skal samle et
superteam af X-Men - alt fra den flabede og lynhurtige Quicksilver til den dæmoniske Magneto og den evige kilde til splid, Raven/Mystique.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Dansk titel X-Men: Days of Future Past
Original titel X-Men: Days of Future Past
Instruktør Bryan Singer
Manuskript Simon Kinberg
Producer Simon Kinberg, Hutch Parker, Lauren Schuler Donner, Bryan Singer
Fotograf Newton Thomas Sigel
Klipper John Ottman
Komponist John Ottman
Scenograf John Myhre
Medvirkende Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender
Produktionsland USA, Storbritanien
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Twentieth Century Fox Film Corporation
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Dansk biografpremiere 22.05.2014
Premierebiografer Palads, Imperial, Albertslund Biograferne, Værløse Bio, BioCity (Tåstrup), Kastrup Bio, Birkerød Bio, Baltoppen Bio 1-2, Park Bio, CinemaxX, Empire, Kinopalæet (Lyngby), Falkoner, Vanløse Bio, Bibliografen (Bagsværd), Valby Kino, Atlas Biograferne (Rødovre Centrum) samt 67 biografer i provinsen, inkl. Færøerne og Grønland. I 3D
Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse Filmen foregår i en delvist urealistisk verden, hvor mennesker og mutanter bekriger hinanden. Den indeholder en række voldsomme scener, hvor mennesker og mutanter overfaldes eller slås ihjel. Der dvæles dog ikke ved blodige billeder, men stemningen er flere steder dyster og truende. Da filmen foregår i et delvist sciece fiction-univers, og da de voldsomme billeder ikke er udpenslede, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Twentieth Century Fox Film Corporation
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox

Instruktion

Instruktion Bryan Singer

Manus

Manus Simon Kinberg

Produktion

Producer Simon Kinberg
Producer Hutch Parker
Producer Lauren Schuler Donner
Producer Bryan Singer

Foto

Foto Newton Thomas Sigel

Stills

Stills Alan Markfield

Klip

Klip John Ottman

Musik

Musik John Ottman

Produktionsdesign

Produktionsdesign John Myhre

Medvirkende

Logan/Wolverine Hugh Jackman
Charles Xavier James McAvoy
Erik Lehnsherr Michael Fassbender

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.