enda

Jonas Allen

(1971 – )

Producer. Født 7/7 1971. Har studeret på producerlinjen ved UCLAs School of Film & Television i Los Angeles og har en kandidatgrad i Film- og medievidenskab fra Københavns Universitet.

Jonas Allen har produceret en lang række spillefilm og tv-serier. Blandt disse kan nævnes spillefilmene 'Kandidaten' (2008), 'Dræberne fra Nibe' (2017) og 'Så længe jeg lever' (2018), samt tv-serierne 'Den som dræber' (2011), 'Dicte' (2013-2016), '1864' (2014) og 'Kriger' (2018).

Allen stiftede i 2004 produktionsselskabet Miso Film sammen med producer Peter Bose.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Selvhenter 2019 Executive producer DK/Spillefilm
Så længe jeg lever 2018 Producer DK/Spillefilm
Kriger (oversigt) 2018 Producer Tv-serie
Kriger - Begravelsen 2018 Producer Tv-serie
Kriger - Testen 2018 Producer Tv-serie
Kriger - Afhøringen 2018 Producer Tv-serie
Kriger - Krigen 2018 Producer Tv-serie
Kriger - Rotten 2018 Producer Tv-serie
Kriger - Showdown 2018 Producer Tv-serie
Iqbal & Den Indiske Juvel 2018 Executive producer DK/Spillefilm
Dræberne fra Nibe 2017 Producer DK/Spillefilm
Dicte 3 2016 Producer Tv-serie
Iqbal & superchippen 2016 Executive producer DK/Spillefilm
Anti 2016 Executive producer DK/Spillefilm
Lang historie kort 2015 Executive producer DK/Spillefilm
Iqbal & den hemmelige opskrift 2015 Executive producer DK/Spillefilm
1864 2014 Producer Tv-serie
1864 - brødre i krig 2014 Producer DK/Spillefilm
Dicte 2 2014 Producer Tv-serie
Dannys dommedag 2014 Executive producer DK/Spillefilm
Dicte 1 2013 Producer Tv-serie
Fortidens skygge 2012 Producer DK/Spillefilm
Ginger and Rosa 2012 Co-producer U/Spillefilm
Jensen & Jensen 2011 Producer DK/Spillefilm
Peaceforce 2011 Producer DK/Kort fiktion
Den som dræber 2010 Producer Tv-serie
Fremkaldt 2008 Produktion DK/Kort fiktion
Kandidaten 2008 Producer DK/Spillefilm
Frihedskæmperen Max Manus 2008 Producer, Co-producer U/Spillefilm
Varg Veum - Kvinden i køleskabet 2007 Producer U/Spillefilm
Inden frosten 2005 Associate producer U/Spillefilm
Polle Fiction 2002 Producer DK/Spillefilm
Monas verden 2001 Producerassistent DK/Spillefilm
Anna 2000 Producerassistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Silver Mèliés 2017 Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2017 Dræberne fra Nibe
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Moscow - Royal Danish Embassy 2018-09-19 Så længe jeg lever
Shanghai International Film Festival 2018-06-16 Så længe jeg lever
Göteborg International Film Festival 2018-01-26 Så længe jeg lever
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2017-08-19 Dræberne fra Nibe
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2017-06-30 Dræberne fra Nibe
Transilvania International Film Festival 2017-06-02 Dræberne fra Nibe
Seattle International Film Festival 2017-05-18 Dræberne fra Nibe
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2017-04-04 Dræberne fra Nibe
Berlinale 2017-02-09 Dræberne fra Nibe
Odense Internationale Film Festival 2012-08-20 Fremkaldt
Stuttgart International Animation Film Festival 2012-05-08 Jensen & Jensen
Lübeck, Nordische Filmtage 2011-11-02 Peaceforce
London Film Festival 2011-10-12 Peaceforce
Aarhus, Nordisk Panorama 2011-09-23 Peaceforce
Odense Internationale Film Festival 2011-08-22 Peaceforce
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 Kandidaten
Mumbai Film Festival 2009-10-29 Kandidaten
Hamburg FilmFest GmbH 2009-09-24 Kandidaten
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2009-04-09 Kandidaten
Lithuania Scanorama Film Forum 2008-11-13 Kandidaten
London Film Festival 2008-10-15 Kandidaten
London Film Festival 2008-09-05 Kandidaten
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.