enda

Peter Hjorth

(1970 – )

VFX-Supervisor. Født 29/11 1970.

Hjorth kom ind i filmbranchen gennem Kanal 2, hvorefter han lavede reklamefilm for Minerva Film og Easy Film. Han blev efterfølgende ansat som supervisor for visuelle effekter på Zentropa, hvorefter han startede sit eget selskab Gearless med fokus på visuelle effekter.

På Zentropa indledte Hjorth et mangeårigt samarbejde med blandt andre Lars von Trier. Han var teknisk instruktør på 'Dancer in the Dark' (2000), hvorefter han blev kendt som Triers "tekniske hånd" som VFX-supervisor på 'Dogville' (2003), 'Manderlay' (2005), 'Antichrist' (2009), 'Melancholia' (2011), 'Nymphomaniac' (2013) og senest 'The House That Jack Built' (2018). Han var også med til at udvikle Automavision-teknikken til 'Direktøren for det hele' (2006).

Hjorth har desuden samarbejdet med prominente danske instruktører som Thomas Vinterberg, Anders Thomas Jensen, Susanne Bier, Nikolaj Arcel og Nicolas Winding Refn.

I 2018 vandt han prisen for bedste visuelle effekter for sit arbejde på Ali Abbasis 'Grænse' (2018) ved European Film Awards.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
De forbandede år 2019 Visuelle effekter DK/Spillefilm
Psykosia 2019 VFX-supervisor DK/Spillefilm
The House That Jack Built 2018 VFX-supervisor DK/Spillefilm
Holiday 2018 Visual effects supervisor DK/Spillefilm
Grænse 2018 VFX-supervisor U/Spillefilm
Christian IV - Den sidste rejse 2018 Colorist DK/Spillefilm
Vildheks 2018 Konsulent DK/Spillefilm
Cairo Confidential 2017 Visual effects supervisor DK/Spillefilm
Arvingerne 3 2017 Special effects, Fotograf (titelsekvens) Tv-serie
Good Favour 2017 Visual effects supervisor DK/Spillefilm
Shelley 2016 VFX-supervisor DK/Spillefilm
Sorgenfri 2016 VFX-supervisor DK/Spillefilm
The Neon Demon 2016 VFX-supervisor, VFX-fotograf DK/Spillefilm
The Untamed 2016 VFX-supervisor U/Spillefilm
Ewa, Out of Body 2016 VFX-supervisor Interaktive projekter
Bedrag 1 2016 Visual effects Tv-serie
Mænd og høns 2015 SFX-supervisor, Instruktør, 2. unit, VFX-supervisor, Visual effects supervisor DK/Spillefilm
En chance til 2015 Colorist DK/Spillefilm
Arvingerne 2 2015 SFX-supervisor, Fotograf (titelsekvens) Tv-serie
Jeanne d'Arc 2015 VFX-supervisor DK/Kort fiktion
Sommeren '92 2015 Grading DK/Spillefilm
I dine hænder 2015 VFX-supervisor, VFX art director DK/Spillefilm
Sorte måne 2015 Colorgrading DK/Kort fiktion
Nymphomaniac Director's Cut 2014 VFX-supervisor DK/Spillefilm
The Man Who Saved the World 2014 Visual effects DK/Dokumentarfilm
Tidsrejsen 2014 Visual effects Tv-serie
Miraklet 2014 VFX-supervisor, Digital colorist DK/Spillefilm
Kraftidioten 2014 VFX-supervisor U/Spillefilm
Nymphomaniac 2013 VFX-supervisor, Kameraoperatør, Instruktør, 2. unit DK/Spillefilm
Vi er de bedste 2013 Colorist U/Spillefilm
Den skaldede frisør 2012 Digital colorist DK/Spillefilm
Forbrydelsen III 2012 Colorgrading Tv-serie
Fuglejagten 2012 VFX-supervisor DK/Spillefilm
Grantræet 2011 Visual concept, Colorgrading DK/Kort fiktion
Melancholia 2011 VFX-supervisor, Supplerende optagelser, Instruktør, 2. unit DK/Spillefilm
M for Markus 2011 VFX-supervisor DK/Kort fiktion
Frihed på prøve 2010 Grafisk design DK/Spillefilm
Hævnen 2010 Digital kolorist DK/Spillefilm
Smukke mennesker 2010 Colorgrading DK/Spillefilm
Antichrist 2009 Storyboard, Instruktør, 2. unit, VFX-supervisor DK/Spillefilm
Gaven 2008 VFX-supervisor DK/Spillefilm
Himlens hjerte 2008 Colorist U/Spillefilm
D.A.D: True Believer 2008 Video-konsulent DK/Dokumentarfilm
Riskær - avantgardekapitalisten 2008 Grading/Online, Grading DK/Dokumentarfilm
Troells troldspejl 2008 Colorgrading DK/Dokumentarfilm
Den du frygter 2008 Compositing DK/Spillefilm
Anja & Viktor - brændende kærlighed 2007 Digital colorist, Digital grading DK/Spillefilm
Rich Kids 2007 Digital grading DK/Spillefilm
Daisy Diamond 2007 Colorist DK/Spillefilm
Frederikke 2007 Colorgrading DK/Kort fiktion
Hvordan vi slipper af med de andre 2007 Digital grading DK/Spillefilm
Direktøren for det hele 2006 Automavision-udvikler DK/Spillefilm
Adams æbler 2005 VFX-koordinator, Instruktør, 2. unit DK/Spillefilm
Unge Andersen 2005 VFX-supervisor DK/Spillefilm
Bang Bang Orangutang 2005 Digital colorist DK/Spillefilm
Manderlay 2005 VFX-supervisor DK/Spillefilm
Forbrydelser 2004 Video-konsulent DK/Spillefilm
Brødre 2004 VFX-supervisor DK/Spillefilm
Skagerrak 2003 VFX-supervisor DK/Spillefilm
Zafir 2003 HD konsulent DK/Spillefilm
Arven 2003 Supervisor DK/Spillefilm
Dogville 2003 VFX-supervisor DK/Spillefilm
Wilbur begår selvmord 2002 Visual effects supervisor DK/Spillefilm
De lutrede 2002 Fotograf DK/Dokumentarfilm
It's all about love 2002 VFX-supervisor DK/Spillefilm
Monas verden 2001 Visual effects DK/Spillefilm
D-Dag 2001 Special effects, Teknisk konsulent Tv-film
Kat 2001 Color timing, Teknisk assistent DK/Spillefilm
Dancer in the Dark 2000 Klippeassistent, Teknisk instruktør DK/Spillefilm
Karrusel 1998 Forbipasserende, Titelsekvens Tv-serie
Festen 1998 Fotograf (suppl. optagelser) DK/Spillefilm
De skrå brædder 1995 Klip DK/Dokumentarfilm
Frihedens skygge 1994 Online-klipper Tv-serie
Landsbyen 1991 Video processing Tv-serie
Gasbeholderen 1990 Foto DK/Eksperimentalfilm
Sneblind 1990 Foto, Belysningsmester DK/Kort fiktion
Den gode, den onde & den virk'li sjove 1990 Klipper Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.