enda

Sabine Hviid

(1976 – )

Production Designer. Født 27/10 1976. Master i Production Design fra The National Film and Television School i London fra 2003.


Sabine Hviid har lavet production design på en række tv-serier og spillefilm. Heriblandt tv-serierne "Pagten" (2009) og "Lykke" (2011), samt spillefilmene "Når dyrene drømmer" (2014), for hvilken hun modtog en Robert for Årets Scenograf i 2015, Der kommer en dag" (2017), der ligeledes indbragte hende en Robert for Årets Scenograf, og "Underverden" (2017).


Hviid modtog i 2016 en præmiering fra Statens Kunstfond for sit arbejde med scenografien til børnefilmen "Antboy 3" (2016).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
En helt almindelig familie 2020 Produktionsdesigner DK/Spillefilm
Undtagelsen 2019 Produktionsdesigner DK/Spillefilm
Charmøren 2018 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Vildheks 2018 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Håbet 2018 Produktionsdesigner Tv-serie
Yderst hemmeligt 2018 Grafik Spil
3 ting 2017 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Underverden 2017 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Shelley 2016 Scenograf DK/Spillefilm
Antboy 3 2016 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Skyggen af en helt 2015 Scenograf DK/Dokumentarfilm
Når dyrene drømmer 2014 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Antboy: Den Røde Furies hævn 2014 Produktionsdesigner DK/Spillefilm
Våbensmuglingen 2014 Produktionsdesign DK/Dokumentarfilm
Kolbøttefabrikken 2014 Produktionsdesign DK/Spillefilm
A-klassen 2012 Produktionsdesign Tv-serie
Lykke 2011 Produktionsdesign Tv-serie
Rupture 2011 Scenograf DK/Kort fiktion
Romeo & Julius 2009 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Nuummioq 2009 Produktionsdesign U/Spillefilm
Pagten 2009 Produktionsdesign Tv-serie
Ung mand falder 2007 Scenograf DK/Kort fiktion
Homeless 2006 Set design DK/Kort fiktion
Ambulancen 2005 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Mellem os 2003 Scenograf DK/Kort fiktion
Valgaften 1998 Rekvisitør DK/Kort fiktion
Tempo 1998 Scenograf DK/Eksperimentalfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.