Stig Hoffmeyer

/F. 1940

Skuespiller. Født 27/5 1940. Danner par med skuespiller Kirsten Lehfeldt, med hvem han har datteren Mille Lehfeldt, der har medvirket i flere film.

Oprindelig uddannet jurist. Debuterede på Studenterscenen i 1964 og herfra udviklede skuespillerkarrieren sig med ansættelser på skiftende teatre, først i Århus på Svalegangen og Aarhus Teater, siden overvejende på de københavnske scener.

Er op gennem 90'erne blevet brugt i flere tv-serier.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Han er især op gennem 1990'erne en flittig, solid birolle-støtte i roller, der sjældent påkalder sig den store opmærskomhed. Med sine skarpskårne træk og kultiverede fremtræden spiller han ofte figurer af en vis status og autoritet - lærer, læge, præst, sagfører.

Det kan være lidt ubehagelige, kølige personer, som bankbestyreren i "Der er et yndigt land" (1983) og den pedantiske lærer i "Lad isbjørnene danse" (1990). Eller direkte skurke, som den biseksuelle Ralph i trækkerdrengedramaet "Smukke dreng" (1993). Her viser han en klar evne til at fremstille hykleriske, moralsk svage karakterer. Et talent, han også trækker på som den bedragne ægtemand i afsnit 12, "Vi vil fred her til lands", af tv-serien "Strisser på Samsø" (1997-98).

Han er en ikke særlig skrækindjagende zombie i "Sidste time" (1995) og har haft sin eneste hovedrolle hidtil i Anders Thomas Jensens bidske novellefilm om moderbinding, "Wolfgang" (1998), hvor han er en frustreret dirigent, domineret af Vera Gebuhrs ambitiøse mor. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
1864 - brødre i krig 2016 H.C. Andersen DK/Spillefilm
Iqbal & superchippen 2016 Fabricius DK/Spillefilm
Kubo - den modige samurai 2016 Stemme U/Spillefilm
Badehotellet 2 2015 Hr. Gottlieb Tv-serie
På toppen af verden 2015 Stemme U/Spillefilm
1864 2014 H.C. Andersen Tv-serie
Når dyrene drømmer 2014 Dr. Larsen DK/Spillefilm
Sundays 2014 Theodor DK/Kort fiktion
Hokus Pokus Alfons Åberg 2013 Stemme U/Spillefilm
Jul i Bakkekøbing 2013 Fortæller U/Spillefilm
Forbrydelsen III 2012 Niels Reinhardt Tv-serie
Nexus 2012 Ham DK/Kort fiktion
Happy feet 2 2011 Stemme U/Spillefilm
Smukke mennesker 2010 Ingeborgs mand DK/Spillefilm
Hævnen 2010 Læge DK/Spillefilm
Mumitroldene: Farlig midsommer 2009 Fortæller U/Spillefilm
Frihedskæmperen Max Manus 2008 Kong Haakon VII U/Spillefilm
Begravelsen 2008 Medvirkende DK/Kort fiktion
En dans på roser 2007 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ibrahim 2007 Nævnsformand DK/Kort fiktion
Shrek den tredje 2007 Stemme U/Spillefilm
Lotto 2006 Læge DK/Spillefilm
Drømmen 2006 Pastor Finsen DK/Spillefilm
Garfield 2 2006 Stemme U/Spillefilm
Happy Feet 2006 Stemme U/Spillefilm
Emmalou 2006 Personalechef DK/Kort fiktion
Nynne 2006 Læge Tv-serie
Lassie 2005 Stemme U/Spillefilm
Thunderbirds 2004 Stemme U/Spillefilm
Shrek 2 2004 Stemme U/Spillefilm
H.C. Andersens eventyr 2004 Stemme Tv-serie
Hannah Wolfe 2004 Michael Dahlerup DK/Spillefilm
Tvilling 2003 Valdemar DK/Spillefilm
Forsvar 2003 Poul Christensen Tv-serie
At kende sandheden 2002 Elis far DK/Spillefilm
Nikolaj og Julie 2002 Ibens far Tv-serie
Et juleeventyr 2001 Stemme U/Spillefilm
Postkort fra Mars 2001 Karsten DK/Kort fiktion
Mistænkt 2001 Svend Engholm Spil
Flugten fra Jante 2000 Wilhelm U/Spillefilm
Skjulte spor 2000 Aaron Steins, psykolog Tv-serie
Inspector Gadget 1999 Stemme U/Spillefilm
Pokémon 1999 Stemme U/Spillefilm
Babar: Elefanternes konge 1999 Stemme U/Spillefilm
Ved Stillebækken 1999 Claus Stillebæk, landmand, Knuds far Tv-serie
Det magiske sværd - Jagten på Camelot 1998 Stemme U/Spillefilm
Mulan 1998 Stemme U/Spillefilm
Laslos tema 1998 Medvirkende DK/Kort fiktion
Tifanfaya 1998 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ørnen der havde højdeskræk 1998 Stemme DK/Kort fiktion
Drengen i himlen 1997 Helmuth DK/Kort fiktion
Renters rente 1996 Advokat Tv-serie
Madsen og co. 1996 Direktør Erik Holm Tv-serie
Balladen om Holger Danske 1996 Stemme DK/Spillefilm
Klokkeren fra Notre Dame 1996 Stemme U/Spillefilm
Sidste time 1995 Gerluf Løvholm DK/Spillefilm
Sort Hjerte 1995 Læge DK/Kort fiktion
Kun en pige 1995 Mads Hansen DK/Spillefilm
Nattevagten 1994 Rolf DK/Spillefilm
Løvernes konge 1994 Stemme U/Spillefilm
Frihedens skygge 1994 Medvirkende Tv-serie
Mein Kampf 1994 Medvirkende Tv-film
Den russiske sangerinde 1993 Mikkelsen DK/Spillefilm
Smukke dreng 1993 Ralph DK/Spillefilm
Luischen 1993 Hildebrandt Tv-film
Sofie 1992 Gottlieb, Jonas' bror DK/Spillefilm
Det skaldede spøgelse 1992 Præsten DK/Spillefilm
Det forsømte forår 1992 Axel Nielsen DK/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1992 Holger Madsen Tv-serie
Kald mig Liva 1992 Medvirkende Tv-serie
Landsbyen 1991 Ulrik Kirkegård, læge Tv-serie
Domino 1991 Medlem af Dansk Værn Tv-serie
Lad isbjørnene danse 1990 Lærer DK/Spillefilm
Manden der ville være skyldig 1990 Ekspert i tv DK/Spillefilm
Blomstens ansigt 1989 Medvirkende DK/Kort fiktion
Altid om søndagen 1989 Karlsen Tv-serie
Mellem himmel og jord 1988 Speaker DK/Dokumentarfilm
Med en smule hjælp 1988 Medvirkende DK/Kort fiktion
Station 13 1988 Jørgen, betjent Tv-serie
Mødrehjælpen af idag 1987 Medvirkende DK/Kort fiktion
En hård dags nat 1987 Medvirkende DK/Kort fiktion
Opløsning 1987 Medvirkende DK/Kort fiktion
Manden i Månen 1986 Restaurantinspektør DK/Spillefilm
Take It Easy 1986 Købmand Olsen DK/Spillefilm
Kedsomhedens gåde 1986 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Kaj Munk 1986 Darling Tv-serie
Hvor der er vilje, er der vej 1986 Betjent Tv-film
Hodja fra Pjort 1985 1. hofmand DK/Spillefilm
Livet er en god grund 1985 Barber Tv-film
Klitgården 1985 Mogens Tv-serie
Der er et yndigt land 1983 Bankbestyrer DK/Spillefilm
Forræderne 1983 Sivertsen, lærer og pacifist DK/Spillefilm
Kreditorer 1982 Medvirkende Tv-film
Familien Krahne 1982 Underviser Tv-serie
Dette er et tv-apparat 1980 Medvirkende Tv-film
Gert Westphaler og den meget talende barber 1976 Gert Tv-film
Bejleren - en jysk røverhistorie 1975 Medvirkende DK/Spillefilm
De landflygtige 1975 Richard Tv-film
Lys i mørket 1975 Medvirkende Tv-film
Syg og munter 1974 Ansat i socialforvaltningen Tv-film
Hashtræet 1973 Medvirkende Tv-film
Gips 1973 Radioamatør Tv-film
Morfar i parken 1971 Stedfar Tv-film
Retspleje 1971 Kriminalkommissær Tv-film
Vinderen 1970 William Tv-film
Mildest talt "Dimensionspigen" 1970 Medvirkende Tv-film
Mildest talt 1969 C Tv-film
Det var en lørdag aften 1968 Bestyrer DK/Spillefilm
Sådan er de alle 1968 Forundret ekspedient DK/Spillefilm
Dværgen, der blev væk 1968 Medvirkende Tv-film
Jeg er sgu min egen! 1967 En assistent DK/Spillefilm
Besøg familien men tag straks hjem igen 1967 Medvirkende Tv-film
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412