enda

Birgitte Hald

(1964 – )

Producent. Født 26/5 1964. Uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 1993.

Hald grundlagde i 1993 Nimbus Film med sin medstuderende Bo Ehrhardt. Selskabet lagde fra land med kortfilmene 'Kalder Katrine' (1993) af Per Fly og Thomas Vinterbergs prisvindende 'Drengen der gik baglæns' (1994). Vinterberg var efterfølgende tilknyttet Nimbus i en årrække.

Hald producerede i 1995 sin første spillefilm med 'Menneskedyret' af Carsten Rudolf, dernæst fulgte Vinterbergs spillefilmdebut 'De største helte' (1996). Nimbus' første store succes kom i 1998 med Vinterbergs Dogmefilm og Cannes-vinder 'Festen' (1998), som Birgitte Hald også var producer på. Herefter fulgte endnu to Dogmefilm: 'Mifunes sidste sang' (Søren Kragh-Jacobsen, 1999), og 'Se til venstre, der er en svensker' (Natasha Arthy, 2003).

I 2001 kom Vinterbegs engelsksprogede 'It's All About Love' (2002) og 'Dear Wendy' (2005), som Hald også producerede. Siden 2003 har Hald primært koncentreret sig om ledelsen af Nimbus Film og har været executive producer på film som 'Nordkraft' (Ole Christian Madsen, 2005), 'Prag' (Ole Christian Madsen, 2006), 'En Soap' (Pernille Fischer Christensen, 2006) og 'Fighter' (Natasha Arthy, 2007). I 2008 fik Nimbus stor kommerciel succes med Ole Christian Madsens 'Flammen & Citronen', der solgte over 673.000 billetter.

Herefter fulgte blandt andet 'Sorte kugler' (Anders Matthesen, 2009) og 'Submarino' (Thomas Vinterberg, 2010), der modtog Nordisk Råds Filmpris og var udtaget til konkurrence ved Berlinalen. 'Superclásico' (Ole Christian Madsen, 2011) var udtaget til Toronto og blev shortlistet til en Oscar og i 2014 fik Madsens 'Steppeulven' også premiere på Toronto. Hald har siden været executive producer på film som Ask Hasselbalchs 'Antboy-trilogi (2013-2016), 'Tordenskjold & Kold' (Henrik Ruben Genz, 2016), 'Den bedste mand' (2017, Mikkel Serup), 'Vores mand i Amerika' (Christina Rosendahl, 2020) og 'Erna i krig' (Henrik Ruben Genz, 2020).

Af tv-serier har Hald blandt andet stået bag 'Broen' (2011-2015), der blev solgt til hele verden.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Erna i krig 2020 Producer DK/Spillefilm
Vores mand i Amerika 2020 Executive producer DK/Spillefilm
Mesteren 2017 Executive producer DK/Spillefilm
Den bedste mand 2017 Executive producer DK/Spillefilm
Antboy 3 2016 Executive producer DK/Spillefilm
Tordenskjold & Kold 2016 Executive producer DK/Spillefilm
Rosemarie og gartnerens hemmelighed 2016 Executive producer U/Spillefilm
Sparrows 2015 Executive producer DK/Spillefilm
Broen 3 2015 Executive producer Tv-serie
Steppeulven 2014 Executive producer DK/Spillefilm
Antboy: Den Røde Furies hævn 2014 Executive producer DK/Spillefilm
I lossens time 2013 Executive producer DK/Spillefilm
Antboy 2013 Executive producer DK/Spillefilm
Broen 2 2013 Executive producer Tv-serie
Flugten til Hollywood 2012 Executive producer DK/Dokumentarfilm
You & Me Forever 2012 Executive producer DK/Spillefilm
Belinda Beautiful 2012 Executive producer DK/Kort fiktion
Talenttyven 2012 Executive producer DK/Spillefilm
Bora Bora 2011 Executive producer DK/Spillefilm
Nogle gange kommer vinteren om natten 2011 Executive producer DK/Kort fiktion
Superclásico 2011 Executive producer DK/Spillefilm
Broen 1 2011 Executive producer Tv-serie
Submarino 2010 Executive producer DK/Spillefilm
Sorte kugler 2009 Executive producer DK/Spillefilm
Får 2009 Producent DK/Kort fiktion
Camping 2009 Executive producer DK/Spillefilm
Bobby 2009 Producent DK/Kort fiktion
Over gaden under vandet 2009 Executive producer DK/Spillefilm
Flammen & Citronen 2008 Executive producer DK/Spillefilm
Det som ingen ved 2008 Executive producer DK/Spillefilm
Fighter 2007 Executive producer DK/Spillefilm
Cecilie 2007 Producent DK/Spillefilm
En mand kommer hjem 2007 Producent DK/Spillefilm
Hvid nat 2007 Executive producer DK/Spillefilm
Vi der blev tilbage 2007 Executive producer DK/Kort fiktion
En soap 2006 Executive producer DK/Spillefilm
Prag 2006 Executive producer DK/Spillefilm
Det danske dogmeri 2005 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Nordkraft 2005 Produktion DK/Spillefilm
Dear Wendy 2005 Executive producer DK/Spillefilm
Se til venstre, der er en svensker 2003 Producer DK/Spillefilm
Skagerrak 2003 Executive producer DK/Spillefilm
It's All About Love 2002 Producer DK/Spillefilm
Mirakel 2000 Produktion DK/Spillefilm
Max 2000 Producer DK/Spillefilm
Mifunes sidste sang 1999 Produktion DK/Spillefilm
Festen 1998 Producer DK/Spillefilm
Fanny farveløs 1997 Producer DK/Kort fiktion
De største helte 1996 Produktion DK/Spillefilm
Menneskedyret 1995 Producer DK/Spillefilm
Drengen der gik baglæns 1994 Producer DK/Kort fiktion
Lykkelige Jim 1993 Producer DK/Kort fiktion
Værelse 17 1993 Producer DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Kortfilm 1994 Odense Internationale Film Festival 1994 Drengen der gik baglæns
Bedste Kortfilm 1994 Reykjavik Nordisk Panorama 1994 Drengen der gik baglæns
Publikumspris 1994 Reykjavik Nordisk Panorama 1994 Drengen der gik baglæns
Speciel Omtale 1994 Lübeck, Nordische Filmtage 1994 Drengen der gik baglæns
Prix du Jury 1998 Cannes, Festival de 1998 Festen
Amanda 1998 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1998 Festen
Hædrende Omtale 1998 Sao Paulo Int. Film Festival 1998 Festen
Lübecker Nachrichten Publikumspris 1998 Lübeck, Nordische Filmtage 1998 Festen
Ecclesiastical Film Prize 1998 Lübeck, Nordische Filmtage 1998 Festen
Baltischer Filmpreis 1998 Lübeck, Nordische Filmtage 1998 Festen
Award of the Society of Estonian Film Journalists 1998 Tallinn Black Nights Film Festival 1998 Festen
Silver Nugget, Norwegian Cinemaowners' Prize 1999 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1999 Festen
Amanda 1999 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1999 Festen
Citroën Audience Award 1999 Rotterdam, International Film Festival 1999 Festen
Guldbagge, Bedste Udenlandske Film 1999 Göteborg International Film Festival 1999 Festen
Sølv Bjørn, Jury Grand Prix 1999 Berlinale 1999 Mifunes sidste sang
Berliner Morgenpost 1999 Berlinale 1999 Mifunes sidste sang
Hædrende Omtale 1999 Berlinale 1999 Mifunes sidste sang
Amanda, Bedste Nordiske Film 1999 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1999 Mifunes sidste sang
Publikumspris 1999 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1999 Mifunes sidste sang
Europæisk Filmpris 1999 Los Angeles, AFI Int. Festival 1999 Mifunes sidste sang
Baltischer Filmpreis 1999 Lübeck, Nordische Filmtage 1999 Mifunes sidste sang
AGIS Gold Medal, Jury Vote 2001 Giffoni Film Festival 2001 Mirakel
Speciel Omtale, Børn 2000 Lübeck, Nordische Filmtage 2000 Mirakel
Bedste Film, Børnejury 2001 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2001 Mirakel
The Award of City Zlin, Children's Jury 2001 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2001 Mirakel
2. Bedste Film, Børnejury 2001 Oulu Int. Children's Film Festival 2001 Mirakel
Best Leading Actor 2003 Karlovy Vary International Film Festival 2003 Se til venstre, der er en svensker
Grand Jury Prize for International Features 2003 Los Angeles, AFI Int. Festival 2003 Se til venstre, der er en svensker
Publikumspris 2008 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2008 En mand kommer hjem
Biografejernes anbefaling 2008 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2008 En mand kommer hjem
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Zagreb Motovun Film Festival 2015-07-25 Festen
Angers Premiers Plans 2015-01-16 Festen
Malmö Nordisk Panorama 2014-09-19 Drengen der gik baglæns
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 De største helte
Guadalajara Film Festival 2013-03-01 Festen
Thessaloniki International Film Festival 2011-11-04 Nordkraft
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 Drengen der gik baglæns
Lithuania Scanorama Film Forum 2009-11-05 Se til venstre, der er en svensker
Reykjavik Nordisk Panorama 2009-09-25 Drengen der gik baglæns
Sevilla Festival de Cine 2008-11-07 Festen
Rome International Film Festival 2008-10-22 En mand kommer hjem
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2008-08-16 En mand kommer hjem
Cannes, Festival de 2008-05-14 En mand kommer hjem
Goa - Int. Film Festival of India 2007-11-22 Cecilie
San Sebastian International Film Festival 2007-09-20 Festen
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 Cecilie
Palm Springs International Film Festival 2007-01-04 Cecilie
Torun, Camerimage 2006-11-25 It's All About Love
Hamburg FilmFest GmbH 2006-10-05 Cecilie
Istanbul Int. Film Festival 2006-04-01 Festen
Vilnius International Film Festival 2006-03-24 Nordkraft
Tallinn Black Nights Film Festival 2005-11-24 Nordkraft
Lübeck, Nordische Filmtage 2005-11-03 Nordkraft
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2005-08-19 Nordkraft
Edinburgh International Film Festival 2005-08-17 Nordkraft
Istanbul Festival of Independent Films 2004-02-12 Se til venstre, der er en svensker
Lithuania Scanorama Film Forum 2003-11-10 Se til venstre, der er en svensker
Los Angeles, AFI Int. Festival 2003-11-06 Se til venstre, der er en svensker
Lübeck, Nordische Filmtage 2003-10-30 It's All About Love
London Film Festival 2003-10-22 It's All About Love
Ghent Flanders Int. Film Festival 2003-10-07 Se til venstre, der er en svensker
Busan International Film Festival 2003-10-02 Se til venstre, der er en svensker
Hamburg FilmFest GmbH 2003-09-19 Se til venstre, der er en svensker
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2003-09-18 Se til venstre, der er en svensker
Karlovy Vary International Film Festival 2003-07-04 Se til venstre, der er en svensker
Istanbul Int. Film Festival 2003-04-12 It's All About Love
Moscow - Royal Danish Embassy 2003-04-05 Mirakel
Berlinale 2003-02-06 It's All About Love
Göteborg International Film Festival 2003-01-24 Se til venstre, der er en svensker
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2002-11-27 Mirakel
Edinburgh International Film Festival 2002-08-14 Drengen der gik baglæns
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2002-06-10 Mirakel
Malmö, BUFF 2002-03-12 Drengen der gik baglæns
New York International Children's Film Festival 2002-03-01 Mirakel
Tallinn Black Nights Film Festival 2001-12-01 Mirakel
Oulu Int. Children's Film Festival 2001-11-19 Mirakel
London Film Festival 2001-11-07 Mirakel
Los Angeles, AFI Int. Festival 2001-11-01 Mirakel
Chicago Int. Children's Film Festival 2001-10-25 Mirakel
Ghent Flanders Int. Film Festival 2001-10-08 Mirakel
Rio de Janeiro Film Festival 2001-09-27 Mirakel
Zagreb Motovun Film Festival 2001-07-31 De største helte
Giffoni Film Festival 2001-07-18 Mirakel
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2001-05-26 Mirakel
Kristiansand International Children's Film Festival 2001-05-02 Mirakel
TIFF Kids 2001-04-20 Mirakel
Stockholm Film Festival Junior 2001-04-01 Mirakel
Malmö, BUFF 2001-03-13 Mirakel
Berlinale 2001-02-07 Mirakel
Göteborg International Film Festival 2001-01-26 Mirakel
Lübeck, Nordische Filmtage 2000-11-02 Mirakel
Ghent Flanders Int. Film Festival 2000-10-10 Drengen der gik baglæns
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2000-08-27 Mirakel
Istanbul Int. Film Festival 2000-04-15 Mifunes sidste sang
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2000-04-06 Drengen der gik baglæns
Mumbai Film Festival 2000-02-03 Drengen der gik baglæns
Goa - Int. Film Festival of India 2000-01-10 Mifunes sidste sang
Torun, Camerimage 1999-11-27 Mifunes sidste sang
Lübeck, Nordische Filmtage 1999-11-04 Mifunes sidste sang
Los Angeles, AFI Int. Festival 1999-10-21 Mifunes sidste sang
Busan International Film Festival 1999-10-14 Festen
Ghent Flanders Int. Film Festival 1999-10-05 De største helte
San Sebastian International Film Festival 1999-09-16 Mifunes sidste sang
Toronto International Film Festival 1999-09-09 Mifunes sidste sang
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1999-08-21 Festen
Edinburgh International Film Festival 1999-08-15 Mifunes sidste sang
Zagreb Motovun Film Festival 1999-08-10 Mifunes sidste sang
Cannes, Festival de 1999-05-12 Mifunes sidste sang
Istanbul Int. Film Festival 1999-04-17 Festen
Berlinale 1999-02-10 Mifunes sidste sang
Rotterdam, International Film Festival 1999-02-07 Festen
Goa - Int. Film Festival of India 1999-01-10 Festen
Tallinn Black Nights Film Festival 1998-12-02 Festen
Torun, Camerimage 1998-11-28 Festen
Buenos Aires, Mar Del Plata Int. FF 1998-11-12 Festen
London Film Festival 1998-11-05 Festen
Lübeck, Nordische Filmtage 1998-11-05 Festen
Sao Paulo Int. Film Festival 1998-10-16 Festen
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 1998-10-08 Festen
Ghent Flanders Int. Film Festival 1998-10-06 Festen
New York Film Festival 1998-09-25 Festen
Busan International Film Festival 1998-09-24 Festen
Hamburg FilmFest GmbH 1998-09-23 Festen
Toronto International Film Festival 1998-09-10 Festen
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1998-08-23 Festen
Sarajevo Film Festival 1998-08-21 Festen
Edinburgh International Film Festival 1998-08-16 Festen
Melbourne Film Festival 1998-07-23 Festen
Rio de Janeiro Film Festival 1998-07-23 Festen
Karlovy Vary International Film Festival 1998-07-03 Festen
Cannes, Festival de 1998-05-13 Festen
Goa - Int. Film Festival of India 1998-01-10 De største helte
Stockholm International Film Festival 1997-11-07 De største helte
Lübeck, Nordische Filmtage 1997-11-06 De største helte
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 1997-10-10 De største helte
Cannes, Festival de 1997-05-07 De største helte
Malmö, BUFF 1997-03-10 De største helte
Berlinale 1997-02-13 De største helte
Göteborg International Film Festival 1997-01-31 De største helte
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.