enda

Final Cut for Real ApS

Final Cut For Real Aps blev grundlagt i 2009 af producerne Signe Byrge Sørensen og Anne Köhncke. Senere er producerne Monica Hellström, Heidi Elise Christensen og postproducer Maria Kristensen kommet til. Firmaet er specialiseret i kunstneriske dokumentarfilm. Selskabets første film var "Klovn for Livet", om hospitalsklovnen Angus og den lille kræftramte dreng Tobias, instrueret af Ida Grøn. Dernæst fulgte "Travelling with Mr. T" af Andreas M. Dalsgaard og Simon Lereng Wilmont, "The Human Scale", instrueret af Andreas M. Dalsgaard om den verdensberømte danske arkitekt Jan Gehl, "En God Død", af Estephan Wagner, "Hjemvendt" af Marianne Hougen-Moraga og Verdens Bedste Kok, om kokken Rasmus Kofoed, af Rasmus Dinesen. Derudover har firmaet produceret to børnedokumentarfilm: "Sumobryderens Søn" og "Fægtemesteren", begge instrueret af Simon Lereng Wilmont og begge udtaget til IDFA.


Selskabet har haft stor success med filmene "The Act of Killing" og "The Look of Silence" af Joshua Oppenheimer. Begge film har vundet en Robert og en Bodil, og "The Act of Killing" har desuden været på ca. 160 festivaler og vundet ca. 60 andre priser bla. En BAFTA, Den Europæiske Filmpris og Asia-Pacific Film Award. "The Look of Silence" vandt fem priser i Venedig, hvor den havde verdenspremiere, og The Peace Award i Berlin. Senest har Final Cut for Real haft filmen "Pervert Park", instrueret af Frida og Lasse Barkfors på Sundance Film Festival, hvor filmen vandt jury'ens Impact Award, og kortfilmen "Pebbles at your door", instrueret af Vibeke Bryld, var i konkurrence i Berlin i 2015.


Final Cut for Real har også co-produceret en lang række film bl.a. "Canned Dreams" (Finland), "Concerning Violence" (Sverige), "The Pirate Bay Away from Keyboard" (Sverige), "Freak out - !" (Sverige), "Char - No Man's Island" (Indien), "Gulabi Gang" (Indien, Norge), "Kultur kathedraler" (Tyskland) og "KZ-lejrenes Befrielse - Hitchcock's glemte film" (UK).

Filmografi Priser
Title År Funktion Category
Forget Me Not 2019 Production company DK/Dokumentarfilm
Dreaming Murakami 2018 Production company DK/Dokumentarfilm
Den frelste jord 2018 Production company DK/Dokumentarfilm
Den sommer 2017 Production company DK/Dokumentarfilm
Lille Vinge 2017 Production company U/Spillefilm
Utilgivet - skyld i sit eget barns død 2017 Production company DK/Dokumentarfilm
Cairo Confidential 2017 Production company DK/Spillefilm
Strong Island 2017 Production company DK/Dokumentarfilm
En mand drukner 2017 Production company DK/Kort fiktion
Good Favour 2017 Production company DK/Dokumentarfilm
The Distant Barking of Dogs 2017 Production company DK/Dokumentarfilm
Fanget i de fries land 2017 Production company DK/Dokumentarfilm
Håbet bag hegnet 2016 Production company DK/Dokumentarfilm
Shadow World – Bag om den internationale våbenhandel 2016 Production company DK/Dokumentarfilm
Sport Kids 2015 Production company Antologi
Life Is Sacred 2015 Production company DK/Dokumentarfilm
Pebbles at Your Door 2015 Production company DK/Dokumentarfilm
Massakren i Dvor 2015 Production company DK/Dokumentarfilm
Ruth 2015 Production company U/Dokumentarfilm
Varicella 2015 Production company DK/Dokumentarfilm
Danser for dig 2015 Production company U/Dokumentarfilm
Blodsøstre 2015 Production company U/Dokumentarfilm
Becky's Journey 2014 Production company DK/Dokumentarfilm
Chikara - Sumobryderens Søn 2014 Production company DK/Dokumentarfilm
Bastardens smukke sang 2014 Production company DK/Dokumentarfilm
Kulturkatedraler: Halden fængsel 2014 Production company DK/Dokumentarfilm
Freak Out 2014 Production company U/Dokumentarfilm
The Look of Silence 2014 Production company DK/Dokumentarfilm
Fægtemesteren 2014 Production company DK/Dokumentarfilm
Pervert Park 2014 Production company DK/Dokumentarfilm
Med verden imellem os 2014 Production company DK/Dokumentarfilm
KZ-lejrenes befrielse - Hitchcocks glemte film 2014 Production company U/Dokumentarfilm
Kampen for et frit Afrika 2013 Production company U/Dokumentarfilm
Gulabi-banden 2013 Production company U/Dokumentarfilm
En god død 2013 Production company DK/Dokumentarfilm
TPB AFK: The Pirate Bay away from keyboard 2012 Production company U/Dokumentarfilm
Char... The No-Man's Island 2012 Production company U/Dokumentarfilm
Travelling with Mr. T 2012 Production company DK/Dokumentarfilm
The Act of Killing 2012 Production company DK/Dokumentarfilm
The Human Scale 2012 Production company DK/Dokumentarfilm
Klovn for livet 2011 Production company DK/Dokumentarfilm
Hjemvendt 2011 Production company DK/Dokumentarfilm
Verdens bedste kok 2011 Production company DK/Dokumentarfilm

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
Nomineret for bedste europæiske dokumentarfilm 2018 Berlin European Film Academy Awards Sevilla 2018 Distant Barking of Dogs
Audience Award 2018 Malmö Nordisk Panorama 2018 Distant Barking of Dogs
Grand Prix 2018 Seoul, EBS International Documentary Festival 2018 Distant Barking of Dogs
Grand Prix Nordisk Dokumentar 2018 Oslo Pix 2018 Distant Barking of Dogs
Best International Film 2018 Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2018 Distant Barking of Dogs
Best Documentary Award 2018 Docsbarcelona 2018 Distant Barking of Dogs
Documentary Academy Award 2018 Warszawa, Against Gravity 2018 Distant Barking of Dogs
CineDoc Current Time Award 2018 Tbilisi, CinéDOC 2018 Distant Barking of Dogs
SOS-Kinderdörfer weltweit prize 2018 München Documentary Festival 2018 Distant Barking of Dogs
VIKTOR Main Competition International Doc 2018 München Documentary Festival 2018 Distant Barking of Dogs
Best Documentary Award 2018 Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2018 Distant Barking of Dogs
McBaine lange dokumentarfilm pris 2018 San Francisco Int. Film Festival 2018 Distant Barking of Dogs
Studenter Juryens Pris 2018 Kiev, Docudays UA International Human Rights Film Festival 2018 Distant Barking of Dogs
2nd Prize for Best Documentary 2018 Hong Kong International Film Festival 2018 Distant Barking of Dogs
Ungdoms juryen 1. pris for bedste dokumentarfilm 2018 Geneve, Forum on Human Rights 2018 Distant Barking of Dogs
Golden Alexander Award 2018 Thessaloniki Documentary Festival 2018 Distant Barking of Dogs
FIPRESCI Award best documentary 2018 Thessaloniki Documentary Festival 2018 Distant Barking of Dogs
Det Græske Parlaments Humanistiske Pris 2018 Thessaloniki Documentary Festival 2018 Distant Barking of Dogs
Dragon Award Best Nordic Documentary 2018 Göteborg International Film Festival 2018 Distant Barking of Dogs
IDFA First Apparance Award 2017 Amsterdam, IDFA 2017 Distant Barking of Dogs
NORDIC:DOX AWARD 2017 CPH:DOX 2017 Fanget i de fries land
Cinema Eye Spotlight Award 2017 Cinema Eye Honors 2017 Håbet bag hegnet
Festivalpris 2016 Porto, Post Doc 2016 Håbet bag hegnet
Hædrende Omtale 2016 Porto, Post Doc 2016 Håbet bag hegnet
Bedste nyheds- & dokumentarfilm 2016 Mumbai Film Festival 2016 Med verden imellem os
Honorable Mention 2016 Hamptons Film Festival 2016 Håbet bag hegnet
White Goose for bedste int. Dokumentarfilm 2016 DMZ South Korea 2016 Håbet bag hegnet
Special Jury Mention 2016 Camden Int. Film Festival 2016 Håbet bag hegnet
Human Rights prisen 2016 Warszawa, Against Gravity 2016 Håbet bag hegnet
Special Jury Mention 2016 München Documentary Festival 2016 Håbet bag hegnet
2nd Prize for Best Documentary 2016 Madrid, Documenta Madrid 2016 Håbet bag hegnet
Internationale pris for lange dokumentarfilm 2016 Frankfurt, Lichter Film Festival 2016 Håbet bag hegnet
Nomineret for bedste lange dokumentarfilm 2016 Los Angeles, Oscar Academy 2016 Look of Silence
Best Documentary Award 2016 Los Angeles Independent Spirit Awards 2016 Look of Silence
Eucemenical Award 2016 Berlinale 2016 Håbet bag hegnet
Cinema Eye Honors outstanding nonfiction feature 2016 Cinema Eye Honors New York, Cinema Eye 2016 2016 Look of Silence
Cinema Eye Honors Best Direction 2016 Cinema Eye Honors New York, Cinema Eye 2016 2016 Look of Silence
Cinema Eye Honors outstanding production 2016 Cinema Eye Honors New York, Cinema Eye 2016 2016 Look of Silence
Nomineret for bedste lange dokumentarfilm 2015 Brisbane, Asia Pacific Screen Awards 2015 Look of Silence
Nomineret for bedste lange dokumentarfilm 2015 Torun, Camerimage 2015 Look of Silence
Runner-up Best Documentary Short Award 2015 Palm Springs Int. Festival of Short Films 2015 Pebbles at Your Door
Bedste Internationale Dokumentar Film 2015 Yangon, Human Rights Film Festival 2015 Look of Silence
Special Jury Mention 2015 Docsbarcelona 2015 Look of Silence
Audience Award 2015 Docsbarcelona 2015 Look of Silence
Amnesty Catalunya Award 2015 Docsbarcelona 2015 Look of Silence
Audience Choice Award 2015 Madrid, Documenta Madrid 2015 Look of Silence
Best Documentary Award 2015 Calgary, Calgary Underground film festival 2015 Look of Silence
Audience Award 2015 Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2015 Look of Silence
Best Documentary Award 2015 Vilnius International Film Festival 2015 Look of Silence
Audience Award - Best Film, Festival Favorites 2015 Austin, SXSW Film Festival 2015 Look of Silence
Best Documentary Award 2015 Sofia International Film Festival 2015 Look of Silence
True Life Fund Recipient 2015 Columbia, True/False Film Festival 2015 Look of Silence
Best Film 2015 Prague, One World Human Rights Film Festival 2015 Look of Silence
Bedste Dokumentar 2015 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2015 Look of Silence
Best Documentary Award 2015 Victoria Film Festival 2015 Look of Silence
Peace Film Prize 2015 Berlinale 2015 Look of Silence
Bedste nordiske dokumentarfilm 2015 Göteborg International Film Festival 2015 Look of Silence
Audience Award 2015 Angers Premiers Plans 2015 Look of Silence
Special Jury Mention 2015 Angers Premiers Plans 2015 Look of Silence
Don Quixote Award 2015 Tromsø International Film Festival 2015 Look of Silence
DOX:AWARD 2014 CPH:DOX 2014 Look of Silence
Best Documentary Award 2014 Denver International Film Festival 2014 Look of Silence
Best World Documentary (Cinephile Prize) 2014 Busan International Film Festival 2014 Look of Silence
Special Mention 2014 Zürich Film Festival 2014 Look of Silence
Grand Jury Pris 2014 Venice International Film Festival 2014 Look of Silence
Nomineret for bedste lange dokumentarfilm 2014 Los Angeles, Oscar Academy 2014 Act of Killing
Outstanding Achievement in Nonfiction Filmmaking 2014 Cinema Eye Honors 2014 Act of Killing
Outstanding Achievement in Production 2014 Cinema Eye Honors 2014 Act of Killing
BAFTA, Nomination Best Documentary 2014 BAFTA, British Academy Awards 2014 Act of Killing
BAFTA, Nomination Best Film in Non-English Languag 2014 BAFTA, British Academy Awards 2014 Act of Killing
Nomineret for bedste lange dokumentarfilm 2013 Brisbane, Asia Pacific Screen Awards 2013 Act of Killing
Special Prize of The Jury 2013 Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2013 Act of Killing
Nomineret for bedste europæiske dokumentarfilm 2013 Berlin European Film Academy Awards 2013 Act of Killing
The Mayor’s Prize 2013 Yamagata Int. Documentary Film Festival 2013 Act of Killing
Bedste nordiske dokumentarfilm 2013 Malmö Nordisk Panorama 2013 Act of Killing
Stanley Kubrick prisen 2013 Traverse City Film Festival 2013 Act of Killing
Special Jury Award 2013 Sheffield Doc/Fest 2013 Act of Killing
Audience Award 2013 Sheffield Doc/Fest 2013 Act of Killing
Grand Prize 2013 Grimstad, Norwegian Short and Documentary Film Festival 2013 Act of Killing
Best Documentary Award 2013 Docsbarcelona 2013 Act of Killing
Audience Award 2013 Warszawa, Against Gravity 2013 Act of Killing
Lower Silesia Grand Prix 2013 Warszawa, Against Gravity 2013 Act of Killing
Green Cross Warsaw Award 2013 Warszawa, Against Gravity 2013 Human Scale
Audience Award 2013 Madrid, Documenta Madrid 2013 Act of Killing
Juryens 1. Pris 2013 Madrid, Documenta Madrid 2013 Act of Killing
Grand Prix for Bedste Film 2013 Belgrade, Beldoc 2013 Act of Killing
Grand Prix for Bedste Film 2013 Lisboa International Independent Film Festival 2013 Act of Killing
Bodil, Sær-Bodil 2013 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2013 Act of Killing
Bedste Film 2013 Prague, One World Human Rights Film Festival 2013 Act of Killing
Robert, Bedste Dokumentar 2013 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2013 Act of Killing
Økumeniske pris 2013 Berlinale 2013 Act of Killing
Publikumspris - bedste dokumentar 2013 Berlinale 2013 Act of Killing
DOX:AWARD 2012 CPH:DOX 2012 Act of Killing
Best Film for Kids 2012 Anthropology Film Festival Pärnu 2012 Klovn for livet
Best Mid Length Documentary 2012 Krakow Film Festival 2012 Klovn for livet
Children and Family Award 2012 Doha, Aljazeera Documentary Film Festival 2012 Klovn for livet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.