enda
Selskab

Final Cut for Real ApS

Final Cut For Real Aps blev grundlagt i 2009 af producerne Signe Byrge Sørensen og Anne Köhncke. Senere er producerne Monica Hellström, Heidi Elise Christensen og postproducer Maria Kristensen kommet til. Firmaet er specialiseret i kunstneriske dokumentarfilm. Selskabets første film var "Klovn for Livet", om hospitalsklovnen Angus og den lille kræftramte dreng Tobias, instrueret af Ida Grøn. Dernæst fulgte "Travelling with Mr. T" af Andreas M. Dalsgaard og Simon Lereng Wilmont, "The Human Scale", instrueret af Andreas M. Dalsgaard om den verdensberømte danske arkitekt Jan Gehl, "En God Død", af Estephan Wagner, "Hjemvendt" af Marianne Hougen-Moraga og Verdens Bedste Kok, om kokken Rasmus Kofoed, af Rasmus Dinesen. Derudover har firmaet produceret to børnedokumentarfilm: "Sumobryderens Søn" og "Fægtemesteren", begge instrueret af Simon Lereng Wilmont og begge udtaget til IDFA.


Selskabet har haft stor success med filmene "The Act of Killing" og "The Look of Silence" af Joshua Oppenheimer. Begge film har vundet en Robert og en Bodil, og "The Act of Killing" har desuden været på ca. 160 festivaler og vundet ca. 60 andre priser bla. En BAFTA, Den Europæiske Filmpris og Asia-Pacific Film Award. "The Look of Silence" vandt fem priser i Venedig, hvor den havde verdenspremiere, og The Peace Award i Berlin. Senest har Final Cut for Real haft filmen "Pervert Park", instrueret af Frida og Lasse Barkfors på Sundance Film Festival, hvor filmen vandt jury''ens Impact Award, og kortfilmen "Pebbles at your door", instrueret af Vibeke Bryld, var i konkurrence i Berlin i 2015.


Final Cut for Real har også co-produceret en lang række film bl.a. "Canned Dreams" (Finland), "Concerning Violence" (Sverige), "The Pirate Bay Away from Keyboard" (Sverige), "Freak out - !" (Sverige), "Char - No Man''s Island" (Indien), "Gulabi Gang" (Indien, Norge), "Kultur kathedraler" (Tyskland) og "KZ-lejrenes Befrielse - Hitchcock''s glemte film" (UK).

Filmografi
Titel År Funktion Kategori
The End 2024 Producent DK/Spillefilm
En tavs historie 2023 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Et hus af splinter 2022 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Dreaming Arizona 2022 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Boy from Heaven 2022 Koproducent U/Spillefilm
The Killing of a journalist 2022 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Outside 2021 Koproducent U/Dokumentarfilm
Frihed, håb og andre synder 2021 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Mit barn blev skoleskyder 2021 Producent DK/Dokumentarfilm
Flugt 2021 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Thyland 2021 Producent DK/Dokumentarfilm
Præsidentvalget - kampen for demokrati i Zimbabwe 2021 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Skyggebarn 2021 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Lille pige 2020 Koproducent U/Dokumentarfilm
Alt det jeg er 2020 Koproducent U/Dokumentarfilm
Havfolket kalder mørknet vand 2020 Produktionsselskab Interaktive projekter
Angrebet – Omars vej til Krudttønden 2020 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Undertrykkelsens sang 2020 Producent DK/Dokumentarfilm
A Word for Human 2019 I samarbejde med DK/Dokumentarfilm
En syrisk stjernes revolution 2019 Produktionsselskab U/Dokumentarfilm
Lysets engle - Afghanistans børn 4:4 - Jeg vil have fred i vores land 2019 Koproducent Dokumentarserie
Lysets engle - Afghanistans børn 1:4 - Hvilke former har I set i skyerne? 2019 Koproducent Dokumentarserie
Forglem mig ej 2019 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Patrimonium 2019 Producent DK/Dokumentarfilm
Walaas Vilje 2018 Producent DK/Dokumentarfilm
Lysets engle - Afghanistans børn 2018 Koproducent U/Dokumentarfilm
Dreaming Murakami 2018 Producent DK/Dokumentarfilm
Good Favour 2017 Koproducent DK/Spillefilm
Den sommer 2017 Koproducent DK/Dokumentarfilm
Oleg og krigen 2017 Producent DK/Dokumentarfilm
Olegs krig - en barndom i krigens skygge 2017 Producent DK/Dokumentarfilm
Fanget i de fries land 2017 Producent DK/Dokumentarfilm
En mand drukner 2017 Producent DK/Kort fiktion
Little Wing 2017 Koproducent U/Spillefilm
Strong Island 2017 Producent DK/Dokumentarfilm
Utilgivet - skyld i sit eget barns død 2017 Producent DK/Dokumentarfilm
Cairo Confidential 2017 Koproducent U/Spillefilm
Håbet bag hegnet 2016 Producent DK/Dokumentarfilm
Shadow World – Bag om den internationale våbenhandel 2016 Koproducent DK/Dokumentarfilm
Sport Kids 2015 Produktionsselskab Antologi
Life Is Sacred 2015 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Massakren i Dvor 2015 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Ruth 2015 Koproducent U/Dokumentarfilm
Varicella 2015 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Danser for dig 2015 Koproducent U/Dokumentarfilm
Blodsøstre 2015 Produktionsselskab U/Dokumentarfilm
Pebbles at Your Door 2015 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Fægtemesteren 2014 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
KZ-lejrenes befrielse - Hitchcocks glemte film 2014 Koproducent U/Dokumentarfilm
Med verden imellem os 2014 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Pervert Park 2014 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Kulturkatedraler: Halden fængsel 2014 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
The Look of Silence 2014 Producent DK/Dokumentarfilm
Bastardens smukke sang 2014 Koproducent DK/Dokumentarfilm
Chikara - Sumobryderens Søn 2014 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Becky''s Journey 2014 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Freak Out 2014 Produktionsselskab U/Dokumentarfilm
Kampen for et frit Afrika 2013 Koproducent U/Dokumentarfilm
Gulabi-banden 2013 Produktionsselskab U/Dokumentarfilm
En god død 2013 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
The Act of Killing 2012 Producent DK/Dokumentarfilm
The Human Scale 2012 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
TPB AFK: The Pirate Bay away from keyboard 2012 Koproducent U/Dokumentarfilm
Travelling with Mr. T 2012 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Char... The No-Man''s Island 2012 Koproducent U/Dokumentarfilm
Klovn for livet 2011 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Hjemvendt 2011 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Verdens bedste kok 2011 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Med drager mod dæmoner Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm