enda

Nimbus Film

Nimbus Film blev etableret i 1993 af producenterne Birgitte Hald og Bo Ehrhardt. Selskabet har siden oprettelsen stået for publikumsappellerende kvalitetsfilm ofte skabt i tæt samarbejde med filmenes instruktører. Nimbus stod bag to af de fire oprindelige Dogme 95 film, Thomas Vinterbergs "Festen" (1998) og Søren Kragh-Jakobsens "Mifunes sidste sang" (1999).


Samarbejdet med Vinterberg, der i en periode indebar medejerskab i Nimbus, begyndte i 1994 med kortfilmen "Drengen der gik baglæns" og fortsatte med "De største helte" (1996), den internationale satsning "It's All About Love" (2002), "En mand vender hjem" (2007) og "Submarino" (2010).


Ole Christian Madsen er en anden instruktør, der har haft et langt samarbejde med Nimbus Film omkring "Pizza King" (1999), Dogme filmen "En kærlighedshistorie" (2001), "Nordkraft" (2005), den Oscarnominerede "Super Classico" (2011) samt ikke mindst storproduktionen om modstandskampen under besættelsen "Flammen og Citronen" (2008).


Nimbus Films omfattende spillefilmsproduktion tæller derudover blandt andet Nikolaj Arcels "Kongekabale" (2004), Dagur Kari "Voksne mennesker" (2005), Pernille Fischer Christensens "En Soap" (2006) samt Anders Matthesens komedie "Sorte kugler" (2009).


Udover spillefilm har Nimbus også produceret eller co-produceret kortfilm og produktioner til tv. Bl.a. har selskabet co-produceret to sæsoner af tv-serien "Broen" (2011-2013) og den første danske superheltefilm for børn "Antboy" (2013).

Filmografi Priser
Title År Funktion Category
Vores mand i Amerika 2020 Produktionsselskab DK/Spillefilm
X&Y 2018 Produktionsselskab U/Spillefilm
Congo 2018 Produktionsselskab U/Spillefilm
Den bedste mand 2017 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Mesteren 2017 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Rosemarie og gartnerens hemmelighed 2016 Produktionsselskab U/Spillefilm
Den alvorsfulde leg 2016 Produktionsselskab U/Spillefilm
Tordenskjold & Kold 2016 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Antboy 3 2016 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Sparrows 2015 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Virgin Mountain 2015 Produktionsselskab U/Spillefilm
Steppeulven 2014 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Antboy: Den Røde Furies hævn 2014 Produktionsselskab DK/Spillefilm
I lossens time 2013 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Antboy 2013 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Hotel 2013 Produktionsselskab U/Spillefilm
Flugten til Hollywood 2012 Produktionsselskab, DK/Dokumentarfilm
Fuglejagten 2012 Produktionsselskab DK/Spillefilm
You & Me Forever 2012 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Belinda Beautiful 2012 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Talenttyven 2012 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Sønner af Norge 2011 Produktionsselskab U/Spillefilm
Bora Bora 2011 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Superclásico 2011 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Nogle gange kommer vinteren om natten 2011 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Broen 1 2011 Produktionsselskab Tv-serie
Love Addict 2011 Produktionsselskab
Submarino 2010 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Eksperimentet 2010 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Hold om mig 2010 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Limbo 2010 Produktionsselskab U/Spillefilm
Barnerøv 2010 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
De fantastiske 3 2009 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Implosion 2009 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Cairo skrald 2009 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Bobby 2009 Produktionsselskab, DK/Kort fiktion
Over gaden under vandet 2009 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Comedy: De fantastiske 3 2009 Produktionsselskab
Camping 2009 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Flugten 2009 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Sorte kugler 2009 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Det gode hjerte 2009 Produktionsselskab U/Spillefilm
Mallorca 2009 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Sol skin 2009 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Får 2009 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Crazy breakdancer på Strøget 2008 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Flammen & Citronen 2008 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Det som ingen ved 2008 Produktionsselskab DK/Spillefilm
En mand kommer hjem 2007 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Hvid nat 2007 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Fighter 2007 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Vi der blev tilbage 2007 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Cecilie 2007 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Blodsbånd 2007 Produktionsselskab U/Spillefilm
Ynglinge 2006 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Blodsøstre 2006 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
The prize of the Pole 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Istedgade 2006 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
En soap 2006 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Afghan muscles 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Prag 2006 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Sophie 2006 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Liv 2006 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Nordkraft 2005 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Voksne mennesker 2005 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Tæl til 100 2004 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Happy now 2004 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Kongekabale 2004 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Min far er bokser 2004 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Bagland 2003 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Jailbird 2003 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Skagerrak 2003 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Tvilling 2003 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Torremolinos 73 2003 Produktionsselskab U/Spillefilm
Se til venstre, der er en svensker 2003 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Ikke høre, ikke se... 2002 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Dykkerdrengen 2002 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
It's all about love 2002 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Habibti min elskede 2002 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Klatretøsen 2002 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Dengang jeg slog tiden ihjel 2001 Produktionsselskab
Den gang jeg slog tiden ihjel 2001 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Skoda 2001 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Meningen med Flemming 2001 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
D-Dag 2001 Produktionsselskab Tv-film
En kærlighedshistorie 2001 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Max 2000 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Mirakel 2000 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Udenfor 2000 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Tro, håb og Batman 2000 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Bror, min bror 1999 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Tut & Tone 1999 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Mifunes sidste sang 1999 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Pizza King 1999 Produktionsselskab DK/Spillefilm
En verdensomsejling under bordet 1999 Produktionsselskab Tv-film
Stævnemødet 1998 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Stævnemøde 1998 Produktionsselskab
Festen 1998 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Sinans bryllup 1997 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Fanny farveløs 1997 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Chock. Liftarflickan 1997 Produktionsselskab U/Kort fiktion
Blomsterfangen 1996 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
De største helte 1996 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Menneskedyret 1995 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Drengen der gik baglæns 1994 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
- kalder Katrine! 1994 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Gigolo 1993 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
D Dag Produktionsselskab

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
Special Jury Award 2016 Transilvania International Film Festival 2016 Sparrows
FIPRESCI AWARD 2016 Göteborg International Film Festival 2016 Sparrows
Bedste Film 2015 Les Arcs European Film Festival 2015 Sparrows
Bedste skuespiller 2015 Les Arcs European Film Festival 2015 Sparrows
Bedste Fotografering 2015 Les Arcs European Film Festival 2015 Sparrows
Pressens Pris 2015 Les Arcs European Film Festival 2015 Sparrows
Artistic Achievement Award 2015 Thessaloniki International Film Festival 2015 Sparrows
Bedste Film 2015 Sao Paulo Int. Film Festival 2015 Sparrows
Bedste Manus 2015 Sao Paulo Int. Film Festival 2015 Sparrows
Silver Hugo - New Directors Comp. 2015 Chicago International Film Festival 2015 Sparrows
1-2 Competition Main Award 2015 Warsaw International Film Festival 2015 Sparrows
Bedste Film 2015 San Sebastian International Film Festival 2015 Sparrows
Publikums Prisen 2015 Kristiansand International Children's Film Festival 2015 Antboy: Den Røde Furies hævn
Special Mention 2014 Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2014 I lossens time
The Interfilm Church Prize 2013 Lübeck, Nordische Filmtage 2013 I lossens time
Bedste Kort Fiktionsfilm 2013 Krakow Film Festival 2013 Belinda Beautiful
Bedste Film 2013 Kristiansand International Children's Film Festival 2013 Fuglejagten
Publikumspris 2011 Tallinn Black Nights Film Festival 2011 Superclásico
Golden Slipper - Best Feature for Youth 2011 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2011 Hold om mig
Ecumenical Jury Award for Youth 2011 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2011 Hold om mig
Ungdomsjuryens pris for bedste spillefilm 2010 Tallinn Black Nights Film Festival 2010 Hold om mig
Økumeniske pris 2010 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2010 Hold om mig
Publikumspris 2010 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2010 Hold om mig
Marc' Aurelio - Bedste Debutant Pris 2010 Rome International Film Festival 2010 Hold om mig
Kritikernes Pris 2010 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010 Submarino
Best Short Fiction 2010 Giffoni Film Festival 2010 De fantastiske 3
Special Mention 2008 Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2008 Fighter
CIFEJ Jurypris 2008 Oulu Int. Children's Film Festival 2008 Fighter
Bedste børnefilm 2008 Lübeck, Nordische Filmtage 2008 Fighter
1st prize children's jury 2008 Chicago Int. Children's Film Festival 2008 Vi der blev tilbage
Bedste kvindelige skuespiller 2008 SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2008 Fighter
Publikumspris 2008 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2008 En mand kommer hjem
Biografejernes anbefaling 2008 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2008 En mand kommer hjem
Den Svenske Kirkes Filmpris 2008 Malmö, BUFF 2008 Fighter
Best Documentary Price 2007 Los Angeles, AFI Int. Festival 2007 Afghan muscles
Grand Prix for Best Short Film 2007 Melbourne Film Festival 2007 Blodsøstre
Bedste korte video fiktion 2007 Guanajuato International Film Festival 2007 Ynglinge
SF Nordic Talent Award 2006 Aarhus, Nordisk Panorama 2006 Liv
Speciel Mention 2006 Odense Internationale Film Festival 2006 Liv
Ungdomsjuryens pris for bedste nationale film 2006 Odense Internationale Film Festival 2006 Blodsøstre
Bedste skuespiller 2006 Transilvania International Film Festival 2006 En soap
Debutantprisen 2006 Trondheim Kosmorama International Film Festival 2006 En soap
Sølv Bjørn, Jury Grand Prix 2006 Berlinale 2006 En soap
Bedste debutspillefilm 2006 Berlinale 2006 En soap
Bedste Film 2006 Göteborg International Film Festival 2006 Voksne mennesker
Cifej Juryen 2005 Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2005 Tæl til 100
Bedste Manus 2004 Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2004 Tæl til 100
2. Bedste Film, Børnejury 2004 Oulu Int. Children's Film Festival 2004 Tæl til 100
Special Prize of The Jury 2004 Angers Premiers Plans 2004 Habibti min elskede
Grand Jury Prize for International Features 2003 Los Angeles, AFI Int. Festival 2003 Se til venstre, der er en svensker
Bedste Kort Fiktionsfilm 2003 Odense Internationale Film Festival 2003 Dykkerdrengen
Best Leading Actor 2003 Karlovy Vary International Film Festival 2003 Se til venstre, der er en svensker
Russ. Film Clubs Fed. Prize 2003 Moscow Int. Film Festival 2003 Skagerrak
Hædrende Omtale 2003 Moscow Int. Film Festival 2003 Skagerrak
FIPRESCI Jury Prize 2003 Moscow Int. Film Festival 2003 Skagerrak
Børnejuryens 1. Pris 2002 Oulu Int. Children's Film Festival 2002 Klatretøsen
Børnejuryens 2. Pris 2002 Chicago Int. Children's Film Festival 2002 Klatretøsen
Publikumspris 2002 Amsterdam Cinekid 2002 Klatretøsen
Ludi Pris 2002 Kristiansand International Children's Film Festival 2002 Klatretøsen
Speciel Omtale, Børn 2002 Berlinale 2002 Klatretøsen
2. Bedste Film, Børnejury 2001 Oulu Int. Children's Film Festival 2001 Mirakel
Eucemenical Award 2001 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2001 En kærlighedshistorie
1st Prize, Short Film Live Action 2001 Chicago Int. Children's Film Festival 2001 Tro, håb og Batman
AGIS Gold Medal, Jury Vote 2001 Giffoni Film Festival 2001 Mirakel
Bedste Film, Børnejury 2001 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2001 Mirakel
The Award of City Zlin, Children's Jury 2001 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2001 Mirakel
Hædrende Omtale 2001 Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2001 Tro, håb og Batman
Speciel Omtale, Børn 2000 Lübeck, Nordische Filmtage 2000 Mirakel
Baltischer Filmpreis 1999 Lübeck, Nordische Filmtage 1999 Mifunes sidste sang
Europæisk Filmpris 1999 Los Angeles, AFI Int. Festival 1999 Mifunes sidste sang
Silver Nugget, Norwegian Cinemaowners' Prize 1999 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1999 Festen
Amanda 1999 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1999 Festen
Amanda, Bedste Nordiske Film 1999 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1999 Mifunes sidste sang
Publikumspris 1999 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1999 Mifunes sidste sang
Sølv Bjørn, Jury Grand Prix 1999 Berlinale 1999 Mifunes sidste sang
Berliner Morgenpost 1999 Berlinale 1999 Mifunes sidste sang
Hædrende Omtale 1999 Berlinale 1999 Mifunes sidste sang
Citroën Audience Award 1999 Rotterdam, International Film Festival 1999 Festen
Guldbagge, Bedste Udenlandske Film 1999 Göteborg International Film Festival 1999 Festen
Award of the Society of Estonian Film Journalists 1998 Tallinn Black Nights Film Festival 1998 Festen
Lübecker Nachrichten Publikumspris 1998 Lübeck, Nordische Filmtage 1998 Festen
Ecclesiastical Film Prize 1998 Lübeck, Nordische Filmtage 1998 Festen
Baltischer Filmpreis 1998 Lübeck, Nordische Filmtage 1998 Festen
Hædrende Omtale 1998 Sao Paulo Int. Film Festival 1998 Festen
Amanda 1998 Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1998 Festen
Prix du Jury 1998 Cannes, Festival de 1998 Festen
Genrepris 1996 Odense Internationale Film Festival 1996 Blomsterfangen
Speciel Omtale 1995 Odense Internationale Film Festival 1995 - kalder Katrine!
Speciel Omtale 1994 Lübeck, Nordische Filmtage 1994 Drengen der gik baglæns
Bedste Kortfilm 1994 Reykjavik Nordisk Panorama 1994 Drengen der gik baglæns
Publikumspris 1994 Reykjavik Nordisk Panorama 1994 Drengen der gik baglæns
Bedste Kortfilm 1994 Odense Internationale Film Festival 1994 Drengen der gik baglæns
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.