Om Creative Europe Desken

Creative Europe Desk Danmark på Det Danske Filminstitut informerer og rådgiver den professionelle film-, tv- og spilbranche, samt offentlige institutioner i Danmark om EU´s audiovisuelle politik og programmer.

EU flag-Crea EU + MEDIA EN

Creative Europe Desk Danmark er en joint venture organisation, som er oprettet via et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut og EU Kommissionens direktorat for uddannelse og kultur. Vi er to ansatte på kontoret og man er altid velkommen til at kontakte os for spørgsmål eller vejledning om Creative Europe programmet eller muligheden for at udvide sit europæiske netværk.


Hvad gør vi?

 - informerer og rådgiver den professionelle film-, tv- og spilbranche, samt offentlige institutioner i Danmark om EU's audiovisuelle politik og programmer

 - afholder projektmøder – hvor vi tilbyder individuel rådgivning om nationale og europæiske støttemuligheder til konkrete internationale projekter inden for udvikling, produktion, distribution og ny teknologi.

- rådgiver og hjælper med konkrete ansøgninger til Creative Europe.

- informerer om kurser og seminarer i Europa støttet af Creative Europe Programmet.

- afholder informationsmøder og seminarer til gavn for en professionalisering og internationalisering af den danske branche.

- tilbyder et ressourcecenter bestående af en mindre samling opslagsværker, tidsskrifter, rapporter og faglitteratur om om film, tv og multimedier – specielt inden for finansiering, distribution og markedsføring.


Hvem er vi?

Ene portæt sort hvid

Ene
Katrine Rasmussen tiltrådte efter 4 år på MEDIA Desken som chef i marts 2009. Ene er Cand. Mag i Filmvidenskab og Retorik fra Københavns Universitet og har desuden læst på universitetet i Paris. Ene var ansat som programleder på Vesterbro Lokal-TV, inden hun i 1996 blev produktionsleder på Film-værkstedet. Gennem de otte år på Filmværkstedet var hun engageret i en lang række kort- og dokumentarfilm, men også nogle spillefilm og interaktive projekter, samt organisering af adskillige seminarer og workshops. Derudover har Ene blandt andet været med på en produktion for DR Undervisning og haft et vikariat i TV2 Sales. Ene har et stort netværk både i Danmark og internationalt.

 

Maiken portræt sort hvid

Maiken Høj
har været ansat som rådgiver og information manager i Internationalt Kontor på Det Danske Filminstitut, der varetager Creative Europe, siden marts 2014. Maiken blev i februar 2011 færdig som cand. mag. i Kulturformidling med en bachelor i Europæiske Studier fra CBS. Maiken var inden ansat som kommunikations-koordinator på EU-projektet "Culture in EU external relations" i Bruxelles, hvor hun gennem tre år har arbejdet aktivt med kultur og EU - bl.a. også på det Flamske Institut for Visuel, Audiovisuel og Mediakunst (BAM). Derudover har hun arbejdet med fundraising og kunstformidling på Statens Museum for Kunst.

 

Bradley porttræt sort hvid

Bradley Allen har siden december 2014 været ansat som konsulent i Kulturstyrelsens kontor, der varetager Creative Europe, og rådgiver kulturelle aktører i Danmark i ansøgningsfasen. Bradley kommer fra en tidligere stilling som manager hos Hotel Proforma. Bradley kan kontaktes ved spørgsmål til Kultur-delprogrammet under Creative Europe.

Kontakt

Creative Europe Desk Danmark
Det Danske Filminstitut
Gothersgade 55, 2. sal
1123 København K
T: +45 33 74 34 42
E: creativeeurope@dfi.dk


Ene Katrine Rasmussen
Head of office
+45 20 47 02 90
ener@dfi.dk 


Mariann Nederby Madsen
Information Manager
+45 33 74 34 42
mariannm@dfi.dk 


MediaNyt-logo

Tilmeld dig vores nyhed og bliv opdateret på seneste nyt om calls, resultater og nyhederCreative Europe Deske i Europa

Find kontaktinformation på de øvrige Creative Europe Desk i Europa her


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412