MIX søger kandidater til årets Bent

BENT. MIX COPENHAGEN uddeler for tredje gang filmprisen Bent til en produktion, som repræsenterer homoseksuelle, biseksuelle eller transkønnede karakterer. Filmbranchen inviteres til at indsende bud på årets vinder, der kåres den 8. oktober.

Rita-web

Sidste års Bent-pris gik til TV 2-serien "Rita". Foto: Per Arnesen og Christian Geisnæs

Har du en Bent, så har vi en pris!

Filmprisen Bent skal uddeles for tredje gang. Der er 10.000 kr. til den mest modige producent, manuskriptforfatter eller instruktør, der i løbet af året har turdet skabe troværdige homoseksuelle, biseksuelle eller transkønnede karakterer.

Bent-prisen blev uddelt første gang i 2011 under MIX COPENHAGEN | Lesbian-GayBiTrans Film Festival, og her gik æren og pengene til instruktør Carlos Augusto de Oliveira for adoptionsdramaet "Rosa Morena". I 2012 gik prisen til manuskriptforfatter Christian Torpe for tv-serien Rita, hvor Ritas 15-årige søn springer ud som bøsse og udgjorde et tiltrængt modbillede til alle de grinagtige homo-stereotyper i film og på tv.

Nu søger juryen bag Bent kandidater til dette års pris og opfordrer alle i den danske film- og tv-branche til at nominere produktioner, som på den ene eller anden måde har gjort noget for at repræsentere de flere end hver 10. dansker, som ikke betegner sig selv som heteroseksuelle.

Hvordan kan Bent blive din?

Hvis du har et bud på en Bent-vinder 2013, så send en mail med kontaktinformation (navn og telefonnummer) samt en kort begrundelse for, hvorfor netop din produktion skal vinde. Mail det hele sammen med et link til, hvor din produktion kan ses online til bent@mixcopenhagen.dk senest søndag den 22. september 2013.

Bent-prisen uddeles fortrinsvis til danske film: kort og lang fiktion, dokumentar, reklame- eller oplysningsfilm med dansk premiere i perioden september 2012 til september 2013.

Hvornår kan Bent blive din?

Prisen uddeles tirsdag den 8. oktober inden visningen af "Free Fall" i Empire Bio i København til dette års 28. udgave af MIX COPENHAGEN | LesbianGayBiTrans Film Festival.

Bent juryen 2013

Mette Schramm, biografdirektør og indstifter af prisen
Annie Worsøe, leder af Filmskolens Produktionskontor
Søren Bygbjerg, journalist
Flemming Klem, manuskriptforfatter

Hvem er Bent egentlig?

Bent er en ny fætter til de kendte filmpriser Bodil og Robert. Den har navn efter den første åbne homoseksuelle hovedperson i dansk spillefilm, nemlig Frits Helmuths Bodil-vindende rolle i Edward Flemings "Lille spejl" fra 1978. Og så er "bent" på engelsk et udtryk for at ikke at være straight.

Kontakt

Opslagstavleopslag

Dette opslag er indsendt af en bruger, og Filminstituttet er ikke involveret i afholdelse, koordination el.lign. Spørgsmål og kommentarer skal stiles direkte til opslagets afsender. Nye opslag indsendes her.

Industry postings

The Danish Film Institute's notice board contains information about industry events, deadlines and seminars. The postings are sent to us from external users. Please direct your questions and comments to the respective authors. New postings may be sent here.

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412