Støttede spil - Forår 2013

Arena_world

Forced 2: The Rush (tidl. Arena World)

Genre: Action RPG med level editor
Platform: Online PC / Mac / Linux og konsol
Producent: BetaDwarf ApS
Støttebeløb: DKK 580.000 (projektudvikling)

FORCED 2: THE RUSH er et spil, der står på skuldrene af spillet FORCED (Støttet 2011 - se nedenfor). FORCED er et arenabaseret gladiator spil, hvor op til 4 spillere nedkæmper computerstyrede fjender ved hjælp af et tæt samarbejde. FORCED 2: THE RUSH er en udvidelse af spilet, hvor spillerne selv kan designe baner (arenaer) via en avanceret editor, der både sætter en i stand til at formgive arena og landskab, men også til at udtænke et spilforløb hvor fjender og deres våben kan tilpasses og indsættes løbende gennem kampen udfra arena-skaberens selvdefinerede koreografi. Derefter kan andre spillere kæmpe i den brugerskabte arena via et online community. Skabere af arenaer kan konkurrere om at frembringe de mest spektakulære og populære baner, som vil blive benyttet i online-turneringer organiseret af udviklerne.


 Mutazione

Mutazione

Genre: Adventure game
Platform: PC / Mac / Linux
Producent: Die Gute Fabrik ApS
Støttebeløb: DKK 824.000 (projektudvikling)

MUTAZIONE er et eksplorativt 2D adventure spil, hvor spilleren - som pigen Kay - udforsker en sær og frodig parallel verden befolkede af venlige mutater. Efter et motorcykelstyrt er Kay havnet i en tropisk skov med et alsidigt planteliv. Efter en tur gennem skoven er hun i en landsby ved navn Mutazione fyldt med usædvanlige indbyggere. Hun ved ikke, hvordan hun endte der, men ved at tale med dem og lære planternes hemmeligheder at kende, begynder hun at ane en vej ud af skoven. Både den rige grafik og spillets musik forandrer sig dynamisk, både efter døgnets timer og desuden påvirket af særlige frø, der kan plantes og vokse op. Måske planten sætter en frugt, der kan gives som gave til indbygger, og dermed åbner op for en ny fortælling og nye spor til både byens og Kays egen historie.


Spaceship_adventure

Affordable Spaceship Adventures (tidl. Uexplore - tidl. Space Adventure)

Genre: SciFi puzzle stealth game
Platform: Wii U
Producent: KnapNok Games ApS i samarbejde med Nifflas
Støttebeløb: DKK 485.000 (projektudvikling)

AFFORDABLE SPACESHIP ADVENTURES er et SciFi spil, hvor man skal navigere et rumskib rundt på en fremmed og fjendtlig planet. I det ukendte miljø, hvor væsener gemmer sig i tågen, skal man snige sig forbi fjender og undgå forhindringer. Spillets gameplay fokuserer på den tekniske styring af rumskibet og udnytter Wii U platformens særlige mulighed for at veksle mellem en personlig skærm i spillerens controller og TV-skærmens store billede. Desuden åbner denne form op for asymmetrisk co-op spil, hvor to spillere med forskellige opgaver samarbejder om at styre rumskibet sikkert frem.


Tall_Tales

 Tall Tales – Highway to Heaven

Genre: Action puzzle
Platform: Tablet iOS
Producent: Copenhagen Bombay Rights ApS
Støttebeløb: DKK 300.000 (projektudvikling)
  

TALL TALES - HIGHWAY TO HEAVEN er et action-præget puzzle-spil med elementer af slapstick og adventure. Universet er 1700-tallets engelske landevejsrøvere á la Dick Turpin. Spilleren har rollen som den - naturligvis uretfærdigt - hængte landevejsridder, der nu, reduceret til skelet, kæmper for at finde vej ind i "Highwayman Heaven". Spillet foregår i løb som i et endless runner spil, for hundene er efter dig, og du må bruge dine egne knogler for at distrahere hundene, mens du stjæler det guld, der - måske - vil sikre dig entreen til landevejsriddernes himmel.


Brainz

Titel: BRAINZ!
Genre: Tactical casual game
Platform: Mobile
Producent: House on Fire ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

BRAINZ! er et casual taktisk og humoristisk mobil-spil. Spilleren har rolle som en zombie, der i ligheden med horden af andre zombier kæmper om den vigtigste ressource: Menneskehjerne.

Fuzzy_home Titel: FUZZY HOUSE (tidl. FUZZY HOME)

Genre: Casual game / kreativ leg / rollespil
Platform: iPad
Producent: Tripledesign
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

FUZZY HOUSE er et interaktivt dukkehus, hvor børn kan lege med de små strikkede dyr "Fuzzyerne". Fuzzyerne vil være til stede på skærmen, men der er også mulighed for at downloade strikkeopskrifter så man - med hjælp - kan producere sin egen Fuzzy.


Monster_kedelig Titel: MONSTER KEDELIG
Genre: Børnespil
Platform: Tablets og telefoner
Producent: Apparatus ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
Det største monster har spist alt hvad der var sjovt på legepladsen i en stor mundfuld og nu er der dødkedeligt. Nu gælder det om at hjælpe de små monstre med at lege, så de igen kan huske hvad der var sjovt.

Moontide Titel: MOONTIDE TRAVELLER 
Genre: Musisk puzzle spil
Platform: iOS og Android
Producent: Paly & Grow ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
MOONTIDE TRAVELLER er et poetisk fysikbaseret puzzle-spil med musikalske elementer. Spilleren - som er "The Moontide Traveller" skal redde Gudinden. Hendes tynde energitråde, der forbinder hende med månen, er ved at knække, og dermed drænes hendes energi.

Path_commander Titel: PATHCOMMANDER

Genre: Puzzle
Platform: Tablets og mobile anordninger
Producent: Dailywrestler
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

PATHCOMMANDER er et hjernevridende puzzle-spil, der foregår i en forhindringsbane, hvor spilleren skal få zombier frem til deres mål. Men i stedet for at styre dem direkte, skal spilleren lægge lokkemad ud og udnytte snedige forhindringer for at få dem sikkert frem.

Run_for_your_life Titel: RUNTALES (tidl. RUN FOR YOUR LIFE)  
Genre: Location-baseret spil
Platform: iOS/Android
Producent: LUCUS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

RUNTALES er et lokations-baseret løbespil. Spilleren skal fysisk løbe sig igennem forskellige fortællinger, der hovedsageligt leveres gennem spillets lydside. Spillerens løbehastighed påvirker flowet og udviklingen i fortællingen.


Shrug_worlds Titel: SHRUG ISLAND (tidl. SHRUG WORLDS)              

Genre: 2D Puzzle Adventure
Platform: iPad, Mac/PC Browser
Producent: Amuza Media
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

SHRUG ISLAND er et adventure spil med både puzzle og platform elementer. Spilleren begiver sig ud i verdenen som en lille Shrug. Ved hjælp af blandt andet musik og en magisk evne til at transformere sig selv skal spilleren konstant opretholde balancen med naturens kræfter.

Yderst_hemmelig Titel: YDERST HEMMELIGT

Genre: Adventure med autobiografiske elementer
Platform: Tablets
Producent: Klassefilm ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

YDERST HEMMELIGT er et adventure spil med både autobiografiske og dokumentarisk elementer. Omdrejningspunktet er spiller-karakteren "T", der søger sandheden om sine forældre, der begge var hemmelige agenter i den danske efteretningstjeneste under den kolde krig.

Kontakt

Simon Løvind 
Redaktør
Tlf. +45 2537 0002
simonl@dfi.dk

Mikkel Thomassen 
Producer
Tlf. 4061 9362
mikkelt@dfi.dk

Karen Jakobsen 
Projektkoordinator
Tlf. +45 2332 9005
karenj@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412